Scoli închise? Pentru unii da, pentru altii ba!

Barlad Online

Ordinul cu privire la închiderea scolilor din 11 judete, inclusiv a unitãtilor de învãtãmânt din judetul Vaslui, a creat o stare de confuzie atât în rândul elevilor cât si în rândul cadelor didactice, având în vedere cã hotãrârea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, nu a fost anuntatã din timp. Astfel cã, în functie de scoala la care sunt înscrisi, elevii vasluieni fie au învãtat, fie s-au bucurat de douã zile libere. “Elevii care nu au stiut cã nu se învatã si au venit la scoalã au rãmas la ore. Mâine, însã, portile tuturor scolilor din judet vor fi închise, potrivit deciziei luate de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.” a declarat Vasile Ursanu, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.
Ieri, elevii vasluieni au fost împãrtiti în douã tabere: pe de o parte, cei care au mers la scoalã, în cealaltã tabãrã, copiii care s-au bucurat de o zi liberã. Hotãrârea prin care ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a decis închiderea scolilor din mai multe judete, pe lista respectivã regãsindu-se si judetul Vaslui, nu a fost respectatã de conducerile tuturor unitãtilor de învãtãmânt, directorii asumându-si rãspunderea sã nesocoteascã ordinul acestuia. Astfel, elevii înscrisi la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”, dar si cei care frecventeazã cursurile scolilor nr. 5 si nr. 6 au mers la scoalã normal. Chiar dacã la celelalte unitãti scolare s-au prezentat la ore mai multi elevi, acestia au fost îndrumati de cãtre învãtãtori si diriginti sã meargã acasã. Cursurile pierdute în aceste douã zile vor fi recuperate la sfârsitul sãptãmânii, în zilele de sâmbãtã, în functie de programul stabilit de fiecare unitate de învãtãmânt în parte.
Vinovatii fãrã vinã ai bulibãselii din scolile vasluiene
Elevii vasluieni au fost prinsi în aceastã bulibãsealã fãrã a avea vreo culpã. Întrebarea este cine poartã, pânã la urmã, vina confuziei create în rândul elevilor si a cadrelor didactice. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, conducerile unitãtilor scolare sau ministrul Daniel Funeriu, care a fãcut anuntul cu privire la închiderea scolilor cu întârziere? Mihaela Cososchi, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, a luat cunostintã despre aceastã decizie mult prea târziu, cu toate cã avusese în prealabil o discutie telefonicã cu ministrul Învãtãmântului. Potrivit declaratiei directorului Scolii nr. 6, Victor Ailioaiei, elevii au rãmas la cursuri, în conditiile în care, din totalul de 730 de copii, aproximativ 15 nu au venit la ore. “La propunerea pãrintilor, am luat decizia de a tine cursurile. Hotãrârea de a nu închide portile scolii i-a bucurat, 90% dintre pãrinti lucreazã, copiii neavând cu cine sã rãmânã acasã. Elevii nu vor primi însã note si cei care nu vor ajunge la scoalã nu vor primi absente.”, a adãugat acesta, sustinând cã suspendarea cursurilor nu îsi are rostul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu