Politistii de frontierã dau o mânã de ajutor!

Barlad Online

O ambulantã în care se afla un copil bolnav si mama lui, câteva vehicule de transport, precum si o masinã a Postei Române au avut de înfruntat, în ultimele douã zile, nãmetii de pe valea Prutului. S-au bucurat însã de ajutorul important al politistilor de frontierã din cadrul SPF Berezeni, care au intervenit imediat si i-au ajutat pe oameni. Mai mult decât atât, mama si copilul în vârstã de 4 ani, care se aflau în ambulanta înzãpezitã, au fost dusi la sediul SPF Berezeni, pentru a primi un ceai cald si a se proteja de frig.
“Doar în ultimele douã zile, ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, politistii de frontierã din cadrul S.P.F. Berezeni/I.T.P.F. Iasi au fost solicitati în 10 cazuri sã intervinã în sprijinul cetãtenilor care au rãmas înzãpeziti pe drumurile judetene din zona de responsabilitate. În data de 6 februarie, politistii de frontierã vasluieni care îsi executau misiunile specifice pe raza localitãtii Berezeni au intervenit cu forte si mijloace proprii în deblocarea din nãmeti a 4 autoturisme si 3 mijloace de transport, cursa regulatã de cãlãtori pe ruta Fãlciu – Husi – Bucuresti, un microbuz scolar si autospeciala Postei Române. În ziua de 07 februarie a.c., în jurul orei 15.30, la S.P.F. Berezeni / I.T.P.F. Iasi s-a primit o solicitare din partea Primãriei comunei Berezeni în vederea transportãrii a douã persoane, una cu afectiuni medicale care a fost condusã din localitatea Berezeni în localitatea de domiciliu Rânceni, la familie, si o persoanã transportatã din localitatea Stuhulet la dispensarul din localitatea Berezeni, de acolo fiind preluatã de o ambulantã a Spitalului Municipal Bârlad pentru efectuarea dializei. Politistii de frontierã vasluieni au rãspuns prompt solicitãrii, persoanele ajungând la destinatie”, a comunicat inspectorul Irina Gheucã Miricã, purtãtorul de cuvânt al IJPF Vaslui.
Ambulantã înzãpezitã pe valea Prutului!
Un alt caz la care au fost solicitati sã intervinã politistii de la Berezeni s-a petrecut chiar ieri dimineatã. „Un echipaj care se întorcea din misiune, pe drumul dintre Vetrisoaia si Berezeni, a fost solicitat de cãtre un echipaj SMURD pentru deblocarea autospecialei din zãpadã. Autospeciala se deplasa spre Husi si transporta un copil în vârstã de 4 ani, însotit de mama sa, la Spitalul Municipal Husi. Interventia la deblocarea autospecialei a durat jumãtate de orã, timp în care micul pacient si mama acestuia au fost condusi la sediul S.P.F. Berezeni, unde li s-a oferit ceai cald si s-au încãlzit înainte de continuarea cãlãtoriei”, au mai spus reprezentantii Seviciului Teritorial al Politiei de Frontierã (STPF Husi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu