Pãrerea vasluienilor despre schimbarea guvernului!

Barlad Online

Demisia Guvernului Boc a venit, dupã pãrerea celor mai multi dintre vasluieni, prea târziu pentru ca un astfel de eveniment sã le poatã aduce lor, si nu numai lor, vreun beneficiu. Cât despre locurile rãmase libere la conducerea tãrii, cele mai multe voci sunt de pãrere cã ele trebuie ocupate de oameni, fie ei politicieni sau tehnocrati, care sã aducã schimbarea. Chiar dacã este vorba numai de imagine, o primã schimbare a venit si a întrecut toate asteptãrile, iar profilul lui Mihai Rãzvan Ungureanu , proaspãtul premier desemnat nu displace vasluienilor; este tânãr, educat, cu o tinutã ce emanã un sentiment de competentã si toate astea îl crediteazã pe proaspãtul premier desemnat în ochii unora dintre vasluieni.
Decizia Presedintelui în ceea ce priveste atribuirea functiei de prim-ministru si ideea înlocuirii întregului cabinet de ministri cu figuri noi nu i-a fãcut nici pe departe pe oameni sã jubileze. Sunt multi de pãrere cã este prea târziu si se aratã nemultumiti de tot ceea ce înseamnã clasã politicã, indiferent dacã e vorba de cei din esalonul întâi sau de cei educati politic la umbra lor.
“Bine cã s-a fãcut voia poporului!”
“ În primul rând, bine cã s-a fãcut voia poporului! Nu stiu ce sã zic despre noul premier, am tot auzit vorbindu-se la televizor si de bine si de rãu, dar asa se vorbeste despre toatã lumea. Pãrerea mea sincerã este cã bãiatul ãsta este prea tânãr sã aibã o tarã pe mânã, ar trebui unul cu ceva mai multã experientã. Am vãzut cã vrea sã-si aducã si ministri tineri, la cum o duce România acuma, ar fi avut nevoie de alt gen de conducãtori. Oricum, pentru mine e tot una, sunt sigur cã mai bine nu-mi va fi “, a declarat Petre Croitoru, 77 ani.
“Cu Boc sau cu Ungureanu cred cã sansele noastre sunt zero în continuare”
“ Schimbarea Guvernului trebuia fãcutã de mult, bine cã Boc a plecat cu toti ministrii lui! Acum, cã s-a schimbat, nu stiu cât am avut de cîstigat. Ce-i drept, am vãzut cã viitorul prim-ministru este tânãr si am auzit cã si ceilalti vor fi oameni noi, asta nu e un lucru rãu, dar nu cred cã ne va face neapãrat bine, nu cred cã pot sau cã au timp sã facã prea multe; cei care au plecat le-au lãsat o sarcinã prea grea. Nu cred cã are solutii pentru pensiile si salariile mici, pentru criza de locuri de muncã, pentru viata scumpã pe care o trãim, cu Boc sau cu Ungureanu cred cã sansele noastre sunt zero în continuare”, spune Diana P., 33 ani
“La Guvern… nu e loc de calificãri”
“ La o primã vedere, Mihai Ungureanu face impresie bunã, este tânãr, are studii, a mai detinut functii de rãspundere, dar pãrerea mea este cã nu are experienta politicã necesarã. Nouã ne trebuie un lider cu experientã,un om politic adevãrat, el e prea tânãr si am vãzut cã tot se speculeazã cã si ceilalti ministri vor fi ca el, unii mai tineri, tosi în functii de responsabilitate. La Guvern trebuie oameni politici si profesionisti, acolo nu e loc de calificãri”, este de pãrere Petre A, 50 ani.
“Astia nu or fi asa de mult învãtati cu furatul sau cine stie? “
“ Sincer, a ajuns sã nu mai vreau sã aud de politica asta, dar asa, ca pãrerea unui om care nu se pricepe, cred cã Bãsescu a fãcut o alegere bunã când a numit noul prim-ministru. Din câte am auzit, a mai fost ministru si pânã acum , este tânãr, nu face parte din niciun partid politic, vrea sã punã ministri noi, asta e un lucru bun. Sperãm cã, dacã Guvernul are oameni mai tineri, ãstia nu or fi asa de mult învãtati cu furatul sau cine stie? Stiti cum e: mãcar sã nu ne mai ia, acã n-au ce sã ne dea”, e de pãrere Simona Bãrbosu
“Pãcat, pare un om care ar fi fost capabil sã facã treabã bunã!”
“ Nu cred cã nou prim-ministru are experienta necesarã sã conducã tara în care trãim noi astãzi, sã poatã face ceva bun pentru ea. Poate dacã erau alte conditii… Pãcat, pare un om care ar fi fost capabil sã facã treabã bunã! Sincer, mai mult nu stiu ce sã zic, o sã vedem.” , ne-a spus Maria Micodan.
“România are nevoie de oameni politici noi.”
“Consider cã Presedintele a fãcut bine cã l-a desemnat pe tânãrul Mihai Rãzvan Ungureanu în fruntea Guvernului. Este tânãr, are o pregãtire solidã în spate, a detinut functii de rãspundere si s-a descurcat onorabil. Are tinutã, are tot ce îi trebuie. Dacã ceea ce a zis presa, cã întreg cabinetul de ministri va fi alcãtuit din ministri tineri care nu au mai detinut pânã acum functii politice, este adevãrat, ar fi bine. Sunt bine pregãtiti, tineri care vor sã-si demonstreze capacitãtile, acum sincer sã fiu, nu stiu cât vor putea face din ceea ce trebuie sau din ceea ce îsi doresc. România are nevoie de oameni politici noi.”, a declarat Gavril Gopsa, profesor pensionar.
“Sper sã se uite mai mult ca Boc în grãdina noastrã”
“ Ce sã zic? Cred cã Bãsescu a fãcut o alegere bunã. Nu pot sã-mi dau cu pãrerea prea mult, întâi sã se apuce omul de treabã si dupã aceea mai discutãm. Am auzit si eu ca tot românul cã are 44 de ani, cã e profesor, cã este iesean. Sper sã facã treabã bunã si sã se uite mai mult ca Boc în grãdina noastrã, spre judetul Vaslui, cã vorba aia: e de prin partea locului”, Simona M.
“Am ajuns sã nu mai avem încredere în nimeni”
“ Nu am nicio pãrere despre proaspãtul premier al României. Nu cred cã va face mare lucru, nu are sanse, nu are resurse si noi am ajuns sã nu mai avem încredere în nimeni. Nu mai existã încredere în clasa politicã de astãzi. Nu stiu care nu mai e pus pe cãpãtuit în ziua de azi. “, a declarat, destul de rezervat, Gheorghe Ciprian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu