Mai pregătiți, dar tot sărăci

Barlad Online 4 februarie 2012

p_7_2_48621c.jpg

Din această lună, aproape 30 dintre asistenții de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad au fost “avansați” la statutul de asistent medical cu studii superioare.
Asistenții din spitalul bârlădean care au absolvit o facultate de profil în 2011 se vor bucura de rodul muncii depuse în anii de facultate abia din această lună. De la 1 februarie, a fost schimbat statutul de funcții de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman”, de la asistent medical principal cu studii postliceale, la asistent medical principal cu studii superioare. 28 de persoane sunt în această situație.
Există și un caz nefericit, o asistentă de la laboratorul de analize, care va rămâne pe aceeași încadrare pentru că are diplomă de generalist cu studii superioare, nu de asistent de laborator. Ar trebui să-i fie schimbat locul de muncă pentru a fructifica anii de studii.
Noul statut a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, în ședința din 31 ianuarie. Culmea, asistenții în cauză riscau să piardă la salariu aproximativ 30 de lei pentru că treceau de la grila maximă a studiilor postliceale la cea minimă a studiilor superioare. Anormalitatea situației a ajuns în atenția Ministerului Sănătății (MS).
“Cei 28 de asistenți medicali cu studii superioare vor rămâne la același salariu. Pe 27 ianuarie, am primit o circulară în acest sens de la MS. Suntem unul dintre puținele spitale din țară în care se schimbă statutul de funcții așa târziu, asta din cauza comasării cu Spitalul de copii. Norocul nostru. În spitalele în care au fost recunoscute diplomele de studii superioare încă din vară, asistenții medicali au pierdut la salariu și corecția nu va putea fi făcută întrucât circulara MS nu are efect retroactiv”, ne-a declarat o funcționară de la Biroul personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu