Gerul continuă să facă victime in judetul Vaslui

Barlad Online

Luni seară, au ajuns la spitalul bârlădean patru pacienți care riscau să moară de frig.
Zăpada și gerul continuă să facă victime în rândul populației. La Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad au fost aduși, luni seară, patru pacienți care riscau să moară dacă nu se intervenea la timp. Dintre aceștia, doi erau oameni ai străzii (un bărbat de 36 de ani și o adolescentă de 17 ani), care, după ce au fost evaluați medical, au fost direcționați către adăposturi sociale.
Celelalte două cazuri au fost mult mai grave și au fost internate. Un bărbat din Murgeni, în vârstă de 37 de ani, a fost diagnosticat cu degerături de gradele II și III la ambele mâini și a fost internat la Chirurgie. O bătrână din Bârlad a fost găsită printre nămeți în zona Liceului  teoretic “Mihai Eminescu”.
“Bătrâna nu a fost identificată, întrucât nu avea acte de identitate asupra ei și era destul de derutată. Este internată la
Terapie Intensivă cu hipotermie. Până acum, nu a venit nimeni să întrebe de ea”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
De când a început monitorizarea victimelor iernii, conducerea spitalului bârlădean a raportat 15 cazuri de degerături. În plus, au fost evaluați aproximativ 30 de oameni fără case și direcționați către adăposturile sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu