Vosganian: Nemulţumiţii din USL vor candida la PPDD, cu gândul şiret de a se întoarce după alegeri

Barlad Online

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, scrie, pe blogul personal, că listele pentru parlamentare vor crea nemulţumiri în USL, iar unii dintre nemulţumiţi vor pleca către alte partide, PP-DD find partidul "sălaş de apatrizi politici". Vosganian avertizează că aceşti "dizidenţi" care pleacă acum pentru a candida la PP-DD au "gândul şiret şi, adesea, reciproc, de a se reîntoarce după alegeri".
Vosganian susţine că nemulţumiţii din USL "vor ameninţa cu dizidenţa, iar dintre aceştia vor fi şi câţiva care îşi vor pune în practică ameninţarea. Aceea de a candida cu orice preţ."
Liberalul spune că, în condiţiile în care un candidat independent are nevoie, pentru a accede în Parlament, de un procent de 50% plus unu în colegiul său, dizidenţii nu vor face altceva decât să caute un alt partid care să-i susţină.
"Un astfel de partid, care-şi oferă, cu prisosinţă listele drept liman al frustrărilor este PPDD. (...) PP-DD este un sălaş de apatrizi politici, cu aceeaşi sete neistovită a nisipului peste care torni apă. Dar cei mai periculoşi transfugi nu sunt cei care pleacă supăraţi din USL, ci aceia care pleacă cu voie de la primărie. Fatalmente, USL nu are, într-un colegiu, decât un candidat. Partidele din USL sunt, ca în orice alianţă, mai multe. În multe situaţii, atât penelistul, cât şi pesedistul au năzuit la candidatură. Başca unele locuri unde penelistul sau pesedistul traseist a refăcut traseul în sens invers şi filialele s-au trezit cu parlamentarul pe cap, în postură de proaspăt candidat, iar cei care au rămas pe loc, rezistând cu osârdie guvernării pedeliste, se văd acum trimişi la vestiar. Şi atunci pretendentul păgubit (sau păgubos) candidează, totuşi, dar pe listele PP-DD, cu înţelegerea discretă că, după alegeri se va reîntoarce", scrie Vosganian.
Liberalul avertizează că "această manevră" este "sinucigaşă" şi trage un semnal de alarmă în privinţa scorului pe care l-ar obţine USL.
"Fiecare dedublare reduce şansele USL de a câştiga alegerile. Câte unii îmi spun: de ce să votez cu USL, dacă a pus candidat pe cutare? Eu răspund tuturor: nu votezi doar pentru un parlamentar, votezi mai ales pentru o majoritate parlamentară şi pentru un Guvern. 50% nu e un scor uşor de dobândit. Realitatea politică arată că USL nu are adversar în sfera politicii şi că va câştiga alegerile. Problema e cu ce scor. Şi în această privinţă singurul adversar al USL este USL însăşi. Dacă USL nu ia din prima 50%, degeaba fac filialele înţelegeri pe sub masă cu candidaţi-fantomă, căci la masă vor sta alţii. De aceea, cred că, atât PNL cât şi PSD, trebuie să-şi promită unul altuia şi să declare public că nu vor primi în rândurile lor parlamentari de acest fel care pleacă acum pentru a candida la PP-DD, cu gândul şiret şi, adesea, reciproc, de a se reîntoarce după alegeri", mai spune Vosganian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu