Candidaturile la Bârlad – o nebuloasã totalã!

Barlad Online

 În timp ce politicieni de la USL se chinuie sã-si formeze echipa de candidati pentru colegiile judetene din Vaslui, cu care sã abordeze parlamentarele de la începutul lui decembrie, reprezentantii Aliantei „România Dreapã” au stabilit deja cu cine vor merge în alegeri pe zona de sud a judetului. Octavian Marcu se va confrunta în alegeri cu Adrian Solomon pentru functia de deputat de Bârlad; este singura „luptã” politicã sigurã pânã acum. Liderii partidelor care formeazã aliantele politice se dau „loviti” în aripi si, ori nu rãspund la telefon, ori bat câmpii sãnãtos, întru adormirea spiritului curiozitãtii acerbe a ziaristilor, avizi sã ofere informatii opiniei publice. Vã oferim ultimele noutãti, în materie de certitudini si zvonuri privind mânãriile politice si candidatii posibili sau imposibili vehiculati pânã acum pe zona Bârlad.
Mult mai bine organizati si fãrã prea mare bãtaie de cap, liderii partidelor care vor constitui Alianta intitulatã ,,România Dreaptã” fac tot felul de strategii politice si lucreazã intens la listele cu candidatii pentru parlamentarele din 9 decembrie. Acestia au stabilit deja în mare candidatii pentru parlamentare. Din informatiile pe care le detinem la aceastã datã la sfârsitul acestei sãptãmâni vor fi deja anuntati candidatii care vor intra în lupta pentru parlamentarele din decembrie. Deja liderii celor trei formatiuni politice vasluiene se aflã zilele acestea la Bucuresti pentru a finaliza planurile de bãtaie pentru campania ce se apropie cu pasi repezi. Presedintele PDL Bârlad, senatorul Vasile Pintilie, sustine cã stabilirea colegiilor între partenerii ce vor alcãtui ,,România Dreaptã” se va face în timp util astfel încât candidatii care vor fi nominalizati sã aibã timp suficient sã-si pregãteascã campania electoralã. Vasile Pintilie s-a arãtat încrezãtor în noua structurã politicã, sustinând cã aceasta va obtine un scor electoral surprinzãtor de bun atât la nivel central cât si local. Pentru Colegiul de deputati Bârlad, candidatul Aliantei „România Dreaptã” este medicul Octavian Marcu, pentru colegiul de deputati Zorleni este numit Sorin Muntean, liderul studentilor PDL pe tarã, iar pentru Colegiul senatorial Zorleni este stabilit ca si candidat Alexandru Iacob, fostul primar al comunei Perieni. Dupã cum se vede, existã si aici un candidat venit direct de la Bucuresti si anume tânãrul Sorin Muntean, care este seful studentilor din Alianta „România Dreaptã”.
Ana Birchall vrea cu ardoare sã fie deputat de … Zorleni! Gabriela Cretu nu e de acord…
Dacã la Alianta „România Dreaptã” lucrurile sunt clare pe Bârlad, la USL cãrtile se fac si se desfac mai rãu ca în filmele cu tâmpiti. Astfel, desi la Bucuresti a plecat o listã cu candidatii stabiliti de Congresul extraordinar al PSD Vaslui si anume : pe Colegiul de deputati Bârlad – Adrian Solomon, pe Colegiul de deputati Zorleni – Cristian Lungu si pe Colegiul senatorial Zorleni – Gabriela Cretu, liderii centrali ai PSD si PNL sunt bombardati din toate pãrtile de „pile” si sustineri ale diferitelor candidaturi. Astfel, sursele noastre ne-au precizat cã la Colegiul senatorial Zorleni, care era „promis” din varã de Titi Constantinescu (primarul Bârladului) si Adrian Solomon (presedintele PSD Bârlad) senatorului Cristian David, a rãmas bãtutã în cuie candidatura Gabrielei Cretu, sotia lui Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, care n-a cedat sub nicio formã în fata sefilor sãi de partid. Si se pare cã Buzatu are „trecere” la Ponta, deoarece nevasta nu i-a fost (încã!) clintitã de pe lista de candidati la Senat. Dar, la Colegiul de deputati Zorleni, unde a fost stabilit de PSD-istii vasluieni Cristian Lungu, primarul comunei Coroiesti, se pare cã lucrurile o iau razna. Pentru cã Ana Birchal, cunoscuta PSD-istã care a apãrut într-o filmare indecentã pe Internet, vrea neapãrat sã fie parlamentar de Vaslui. Si cum USL a stabilit clar cã pe Colegiul Negresti de deputati va candida Florin Ciurariu (presedintele PNL Vaslui), ea a pus ochii pe Colegiul de deputati Zorleni!
Solomon o tine una si bunã: „Rãmâne cum am stabilit!”
Asearã l-am contactat pe deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad si candidatul USL la încã un mandat de deputat în Colegiul Bârlad. Referitor la toate aceste „zbateri”, Solomon a transmis un mesaj mai mult decât nebulos. „Nu s-a fãcut nicio altã propunere, în afara celor stabilite de Congresul PSD Vaslui, adicã eu, la deputati pe Bârlad, Cristi Lungu – la deputati Zorleni si d-na Gabriela Cretu la senator – Colegiul Bârlad. Noi vom avea marti, pe 16 octombrie, sedinta care va stabili exact cine sunt candidatii, dar nu existã nici un motiv întemeiat ca hotãrârea de la Murighiol sã nu fie respectatã si anume fiecare parlamentar sã îsi pãstreze colegiile în care functioneazã acum si acolo sã candideze”, a spus Adrian Solomon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu