Start la titularizare

Barlad Online

Schimbarea subiectelor pentru examenul de titularizare în ultimul moment va da mari emotii astãzi dascãlilor înscrisi în cursa pentru o catedrã. În judetul Vaslui, peste 700 de cadre didactice vor fi repartizate în 14 centre de examen, dotate cu camere video. Sefii învãtãmântului vasluian sperã sã nu se repete istoria de anul trecut când doar 29% au devenit titulari.
Astãzi, 724 de cadre didactice sunt asteptate între orele 8.00 – 9.00 în cele 14 centre de examen pentru sustinerea concursului de titularizare. Anul acesta, sãlile vor fi dotate cu camere video, astfel încât frauda va fi aproape imposibilã. Toti cei care au obtinut cel putin nota 5 la inspectia la clasã au posibilitatea de a concura pe unul din posturile vacante. Cu toate astea, doar 173 de dascãli vor putea obtine un post pe termen nelimitat. Acesta este numãrul catedrelor titularizabile în acest an, fatã de 222 cât au fost anul trecut. Totusi, nu oricine le poate ocupa. Asiprantii trebui sã aibã cel putin nota 7 la proba scrisã si oralã. Amintim cã, dupã sustinerea probelor orale si inspectiilor la clasã, din cei 850 de candidati înscrisi în judetul Vaslui, doar 724 s-au calificat la proba scrisã a concursului de titularizare. În cazul în care vor lua sub 7 la proba scrisã, dascãlii vor putea ocupa posturi valabile doar pentru un an de zile. În cazul lor, oferta este destul de largã, fiind disponibile la nivelul judetului un numãr de 1,242 catedre pe perioadã determinatã din care 583 sunt complete si 704 incomplete.
Afisarea rezultatelor la centrele de concurs si la Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui va avea loc pe 7 august iar depunerea eventualelor contestatii si transmiterea lor cãtre centrele de evaluare se va realiza în 7 – 8 august. Afisarea rezultatelor finale va avea loc pe 10 august. Pentru cei care nu promoveazã concursul, adicã obtin note sub 7, sedintele publice de repartizare vor avea loc în 15 – 16 august. Potrivit inspectorilor scolari, o parte dintre participanti sunt din promotia actualã care, în cazul în care nu vor lua licenta, nu vor putea participa. „Sunt asteptati mâine (nr – astãzi) la proba scrisã 727 de candidati, care au obtinut cel putin nota 5 la probele orale, respectiv practice si la inspectiile la clasã. O parte dintre ei sunt din promotia actualã care, dacã nu obtin licenta, nu pot veni la concurs. S-a fãcut instruire pentru folosirea camerelor video si transmiterea subiectelor”, a spus Gheorghe Fluieras, inspectorul scolar pentru managementul resurselor umane. Potrivit metodologiei, proba scrisã va avea o pondere de 75% din media de repartizare. Pentru un post titularizabil, candidatul trebuie sã obtinã cel putin nota 7 iar pentru o catedrã cu valabilitate de un an, sã aibã o notã peste 5. Fatã de anul trecut, candidatii vor da concursul în 14 centre si nu doar douã. În Vaslui, este vorba de Grupul Solar „Stefan Procopiu”, Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã, Colegiul Economic „Anghel Ruginã” si Liceul Teoretic „Emil Racovitã”. În Bârlad, concursul va fi organizat la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Clubul Sportiv Scolar, Grãdinita cu Program Prelungit nr. 2 „Raza de soare”, Grãdinita cu Program prelungit nr. 8 „Licurici”, si Grupul Scolar Tehnic „Petru Rares”. De asemenea, o parte dintre dascãli au fost repartizati la Grupul Scolar Industrial „Nicolae Iorga” Negresti si Colegiul National „Cuza-Vodã” Husi. De asemenea, se va sustine probã scrisã la Scoala „Elena Cuza” Solesti, Scoala Bãcani, Scoala Pogana si Scoala Voinesti. „Candidatii vor fi prezenti în sala de concurs, cel mai devreme la orele 8.00 si cel mai târziu la orele 9.00, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte. Dupã primirea subiectelor de concurs de cãtre candidati, durata de redactare a lucrãrilor este de 4 ore, timp ce nu poate fi depãsit”, se aratã în metodologia de concurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu