Călătoriile cu metroul se scumpesc cu până la 50% începând de sâmbătă. Metrorex: La noi, o călătorie costă 40 de euro cenţi, iar la Roma 1,5 euro

Barlad Online

Metrorex va majora sâmbătă tarifele de călătorie cu metroul, cea mai mare creştere urmând să fie operată la cartelele de 10 călătorii, care se vor scumpi cu 50%, de la 10 lei la 15 lei, în timp ce tarifele la cartela cu două călătorii şi la abonamentul de o zi vor fi menţinute la 4 lei şi 6 lei, a anunţat operatorul.
Noile tarife anunţate de Metrorex:
cartela cu 2 călătorii - 4 lei
cartela cu 10 călătorii -15 lei
abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii - 20 lei
abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii - 60 lei
abonament lunar cu 62 de călătorii - 50 lei
abonament de o zi - 6 lei

Astfel, cartelele cu 10 călătorii se vor scumpi cu 50%, de la 10 lei la 15 lei, abonamentele săptămânale cu număr nelimitat de călătorii se vor scumpi cu 33%, de la 15 lei la 20 de lei, abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii se va scumpi cu 20%, de la 50 de lei la 60 de lei, iar abonamentul lunar cu 62 de călătorii se va scumpi cu 42%, de la 35 de lei la 50 de lei.
Prin urmare, costul unei călătorii prin utilizarea cartelei de 10 călătorii se va majora de la un leu, la 1,5 lei, cel al unei călătorii prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii se va majora de la 1,07 lei la 1,43 lei, cel al unei călătorii prin utilizarea abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii se va majora de la 0,77 lei la 0,92 lei, iar costul unei călătorii prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 de călătorii de la 0,56 lei la 0,80 lei.
Cartelele de călătorie cu metroul achiziţionate până la data de 3 august 2012 inclusiv pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă.
Printre motivele invocate de reprezentanţii Metrorex pentru majorarea preţurilor se află şi discrepanţa mare între costul unei călătorii cu metroul în România şi cel al unei călătorii din străinătate.
"Prin comparaţie cu alte administraţii de metrou, preţul actual la călătoria cu metroul din Bucureşti este de circa 40 de euro cenţi faţă de alte administraţii de metrou în care preţul cel mai scăzut la călătoria cu metroul este peste un euro/călătorie (exemplu: Budapesta – 1,14 euro, Roma – 1,5 euro, Madrid – 1.5 euro, Berlin – 3,10 euro, Londra – 2,53 euro)", se arată în comunicatul oficial.
Totodată, Metrorex menţionează că ajustarea tarifelor a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, în contextul măsurilor şi ţintelor stabilite în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Comisia Europeană (CE).
Precedenta scumpire a fost operată de Metrorex în urmă cu un an, tot la începutul lunii august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu