Conservatorii au prins glas

Barlad Online

Conservatorii vasluieni au primit ieri o vizitã deosebitã de la Centru, prilej cu care au organizat si o conferintã de presã prin care si-au prezentat pozitia fatã de rezultatele si concluziile consultãrii populare la care românii au fost solicitati, duminicã, 29 iulie. Oaspetele filialei PC Vaslui a fost Maria Grapini, vicepresedintele Partidului Conservator. Sefa conservatorilor a avut o reactie durã la adresa PDL-ului, dar nu i-a tratat cu mãnusi nici pe români si nici pe colegii din Uniunea Social-Liberalã.
Trei zile le-a trebuit conservatorilor vasluieni sã se lãmureascã ce si cum s-a întâmplat la referendumul national de duminicã. Alin Trifu, presedintele filialei PC Vaslui, a declarat ieri într-o conferintã de presã, taman ce pe masa CCR-ului era asezatã problema referendumului, cã încã nu si-a pierdut speranta ca ziua de 29 iulie, ziua în care peste 8 milioane de români s-au prezentat la urne sã se pronunte pro sau contra demiterii presedintelui, sã capete însemnãtarea unui nou început. Conferinta de presã sustinutã ieri la sediul partidului a avut un invitat special, alãturi de Alin Trifu s-a aflat Maria Grapini, vicepresedinte al Partidului Conservator. Sefa conservatorilor, nemultumitã de efectele referendumului, a dat si-n dreapta si-n stânga, a declarat cã PD-L trebuie eliminat de pe scena politicã. A pus pe seama slãbiciunii principalilor lideri ai USL pragul cu care s-a ales referendumul pentru demiterea lui Traian Bãsescu si nu i-a iertat nici pe milioanele de români care nu au participat la vot. Cum era de asteptat, liderul PC a fost ceva mai blând când a venit vorba despre conservatorii vasluieni, nu le-a prezentat liderilor locali felicitãri pentru rezultatele referendumunului, în schimb, a uitat sã-i laude pentru performantele de la alegerile locale, 2 primari si 40 de consilieri. “Eu am participat atunci la 00.30 la o conferintã de presã la Timisoara si am declarat ceea ce voi sustine si astãzi: pentru mine, ca cetãtean român si ca om politic, domnul Traian Bãsescu nu mai este presedintele României, chiar dacã o decizie în acest sens va fi discutatã de Curtea Constitutionalã, care are acum sansa de a-si spãla fata dacã în judecata sa va lua în considerare si datele Institutului, si cele peste 7 milioane de cetãteni. De asemenea, ar trebui sã cântãreascã în decizia lor faptul cã Partidul Democrat Liberal prin boicotul sãu a încãlcat Legea partidelor politice. Din punct de vedere legal, un partid ar trebui sã îndemne populatia la vot, nu sã o opreascã. PDL a încãlcat un articol din aceastã lege , în consecintã el ar trebui scos din rândul partidelor politice. Si boicotul si listele ar trebui luate în calcul de CCR”, a declarat Maria Grapini, vicepresedintele PC.
Maria Grapini, mai supãratã pe popor decât de prestatia USL-ului în teritoriu
Fãrã doar si poate, 8 milioane este o cifrã care conteazã, participarea celor peste 8 milioane de români la referendum nu poate fi neglijatã si, cum e firesc, aceasta este moneda pe care bate USL-ul ori de câte ori are ocazia în declaratii si aparitii publice. Cu toate acestea, se pare cã pentru unii esecul este mai evident decât succesul. Maria Grapini, vicepresedintele PC, presedinte al PC Timis, s-a arãtat foarte revoltatã împotriva milioanelor de români care nu au participat la referendum. ” Nu pot sã respect o persoanã care cere si nu face nimic pentru a obtine, si nu mã refer acum la cei care au carnet de partid. De astãzi înainte, eu nu voi mai face nimic pentru cei care nu au însemnul VOTAT pe buletine. Sunt revoltatã. Vreau sã îi felicit pe cei 8 milioane de români care au mers la vot, dar în acelasi timp îmi arãt indignarea pentru cei care au stat acasã. De acum nu voi mai ajuta niciun caz social si nu voi mai oferi consiliere niciunui om care nu va dovedi cu buletinul cã a mers la vot”. De asemenea, Maria Grapini a recunoscut cã prezenta la urne înregistratã în judetul Vaslui nu s-a ridicat la asteptãrile celor din structurile centrale. Cu toate acestea, Domnia sa s-a ferit sã identifice un responsabil. “Nici în Timis, la mine acasã prezenta la vot nu a fost prea mare, dar în general acolo lumea nu prea iese la vot. Eu, una, am multumirea cã mi-am fãcut treaba asa cum trebuie, nu a fost zi pe parcursul acestei campanii si nu numai în care sã nu stau de vorbã cu zeci, chiar sute de oameni”, a continuat vicepresedinta PC.
“Impunerea pragului electoral a dovedit slãbiciunea USL-ului, dar Crin Antonescu si Victor Ponta au fãcut o concesie pentru linistea socialã.”
Din mijlocul USL-ului, Maria Grapini nu s-a sfiit sã transeze si problema pragului electoral care a fost impus prin lege pentru validarea referendumului pentru demiterea presedintelui. Vicepresedintele PC îl calificã ca fiind impus abuziv, nedemn pentru o tarã democraticã si europeanã, iar existenta lui o pune pe seama slãbiciunii principalilor lideri ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta. “Impunerea pragului electoral a dovedit slãbiciunea USL-ului, dar Crin Antonescu si Victor Ponta au fãcut o concesie pentru linistea socialã, dar aceastã Curte Constitutionalã nu poate fi mai presus de popor si de Parlament, si oricum conform legii, dacã CCR se pronuntã pentru validarea referendumului, discutiile se vor întoarce în Parlament, eu chiar cred cã Parlamentul trebuie sã impunã ori reluarea referendumului, ori validarea lui pe baza listelor”, a subliniat aceasta. Invitatã sã comenteze declaratia lui Crin Antonescu referitoare la o eventualã demisie în cazul întoarcerii lui Traian Bãsecu la Cotroceni, Maria Grapini a evitat sã formuleze un punct de vedere direct, dar a declarat cã, dacã ea s-ar afla în pozitia lui Crin Antonescu, si-ar tine promisiunea si ar înainta demisia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu