ESTI INDRAGOSTITA CU ADEVARAT?

Barlad Online

Toate cautam dragostea adevarata. Acele dintre noi care au gasit-o cautam modalitati pentru a o pastra cat mai mult timp. Dar cum putem stii ca ceea ce simtim este dragoste adevarata si nu o simpla atragere fizica foarte puternica? Care este diferenta?

Daca esti implicata intr-o relatie sau speri sa iti gasesti in curand jumatatea, este foarte important sa stii care sunt semnele faptului ca esti indragostita cu adevarat. A face aceasta diferenta poate fi destul de dificila deoarece dragostea nu este ceva ce putem vedea, masura sau contoriza pentru a ne da seama cat este de mare sau mica.
Pentru a te simti cu adevarat fericita si implinita in aceasta relatie trebuie sa identifici foarte atent sentimentele tale.
Atractia fizica este uneori ca un drog. Esti coplesita de atentia care ti se acorda, te consumi gandindu-te mereu la acea persoana si nimic altceva nu mai conteaza.Viata ta se invarte numai in jurul acelei persoane si iti doresti sa petreci cat mai mult timp impreuna cu ea. Trebuie sa tii cont ca intre atractia fizica puternica si obsesie este doar un pas.
Totusi, dragostea adevarata inseamna mult mai mult decat atractie sexuala. Implica si prietenie si respect. Cea mai sigura modalitate de a face aceasta distinctie este sa permiti ca relatia sa dureze cat mai mult timp. Exista insa si anumite lucruri la care poti fi atenta si care te vor ajuta sa identifici care iti sunt de fapt sentimentele.
Urmatoarele intrebari te vor ajuta sa iti evaluezi sentimentele.
Poti fi onesta si deschisa fata de partenerul tau fara a te teme ca te va respinge? Poti fi tu insati?
Sau iti ascunzi slabiciunile si incerci sa arati numai punctele puternice? Atunci cand va iubiti cu adevarat nu iti mai faci probleme ca trebuie sa il impresionezi pe cel de langa tine.
Poti accepta felurile in care el este diferit fata de de tine?
Daca vezi tot ceea ce reprezinta el numai in nuante de roz asta nu inseamna automat ca esti indragostita. Iubirea adevarata inseamna sa fii ancorata in realitate si sa fii constienta de imperfectiunile celuilalt fara a le judeca. Trebuie sa respecti individualitatea persoanei de langa tine. Cand iubesti pe cineva cu adevarat, vrei sa stii ce ii place si ce nu, de ce face ceea ce face sau ce ii trece prin cap. Cand este vorba despre dragoste esti constienta ca trebuie sa accepti defectele si slabiciunile celui de langa tine.
Poti discuta cu partenerul tau orice subiect?
Poti conversa pe marginea unor subiecte importante mai ales daca aveti pareri complet diferite? Unele dintre noi credem ca daca iubim pe cineva asta inseamna sa nu il contrazici niciodata, sa nu te superi pe el si nici sa nu il detesti. Dragostea adevarata cuprinde partial si aceste emotii.Opusul dragostei nu este ura, ci indiferenta. Este posibil sa te superi pe cineva, uneori chiar si sa simti ca il detesti pe cel pe care il iubesti. O relatie sanatoasa inseamna ca iti poti exprima orice fel de emotii, chiar si mania.
Iti pasa de telurile si planurile persoanei de langa tine?
Iti doresti ca el sa aiba succes? A iubi pe cineva inseamna sa te implici activ si sa il ajuti in realizarea scopurilor pe care si le-a propus. Iti ofera oportunitatea sa il sustii, sa-l incurajezi din toate punctele de vedere. Dragostea adevarata inseamna sa doresti pentru persoana de langa tine numai ce este excelent si sa il sprijini in tot ceea ce si-a propus. Cand vine vorba de dragoste adevarata, starea partenerului tau este la fel de importanta precum a ta.
Te vezi petrecand toata viata si imbatranind alaturi de el?
Atractia fizica este numai o conexiune chimica in timp ce dragostea adevarata se bazeaza pe mult mai mult de atat. Nu conteaza daca pe parcursul relatiei isi pierde un picior, s-a ingrasat 30 de kilograme sau sufera de vreo boala. Cand este vorba de dragoste te atrage la el nu numai felul in care arata. Te simti atrasa de sufletul acelei persoane si doresti sa vezi cat mai mult din ceea ce poate el oferi.
Te simti bine in propria ta piele chiar fara ca el sa te laude?
Cand sentimentele dintre voi sunt cele de dragoste adevarata te simti sigura pe tine indiferent ce se intampla in jurul tau.Viata este completa chiar si fara laudele celui iubit. Esti responsabila de propria ta viata, la fel si el. Te simti o persoana completa chiar si fara un partener.
Poti darui la fel de mult pe cat primesti?
Iubirea adevarata te determina sa daruiesti din tot sufletul, orice vrea persoana de langa tine. O relatie nu inseamna ca trebuie sa te alegi cu ceva material sau ca totul depinde numai de bani. Dragostea te determina sa daruiesti cu la fel de mare placere pe cat primesti.
Ai o viata numai a ta?
Cand dragostea este sincera nu trebuie sa traiesti numai pentru cealalta persoana. Ai si propria ta viata, cu lucruri distincte fata de ce inseamna activitatea lui de zi cu zi. Nu te temi sa oferi libertate partenerului tau si automat te simti indreptatita sa o ceri. La fel de importante pentru tine raman si restul relatiilor de prietenie, activitatile tale distincte. Nu il vezi numai pe iubitul tau ci si pe lumea din jurul vostru. Este imposibil sa nu te simti implinita atunci cand esti indragostita deoarece simti prezenta celui iubit chiar si atunci cand nu este langa tine.
Cum te-ai simti daca dragostea ta nu este impartasita?
Poti iubi cealalta persoana suficient de mult incat sa-i respecti alegerile chiar daca te exclud?Dragostea adevarata nu are nevoie de nimic pentru a supravietui. Nu depinde de sentimentele celuilalt si de cat te iubeste el sau nu. Iubirea inseamna sa te concentrezi pe acele momente speciale, pe prezent si nu pe ce s-a intamplat in trecut sau pe ce poate aduce viitorul. Poate te va intrista faptul ca persoana pe care o iubesti nu iti impartaseste sentimentele, dar acest lucru nu va stopa existenta acestor sentimente.
Daca ai ajuns la concluzia ca nu poti raspunde cu "Da" la aceste intrebari poate ar trebui sa regandesti relatia ta si sa iti reexaminezi sentimentele. Dragostea adevarata nu inseamna sa fortezi relatia ci sa respecti felul in care ea se dezvolta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu