NOU! Târg cu produse culinare traditionale deschis la Bârlad!

Barlad Online


SCUMP, DAR FACE! Asta le explicã vizitatorilor participantii la târgul de produse traditionale deschis în week-end la Bârlad, acesta fiind de altfel si primul târg cu produse culinare bio deschis în orasul rulmentilor.
Producãtori din Ardeal si Moldova, precum si din Tara Româneascã, au venit la Bârlad de ieri, pentru a-si etala produsele culinare traditionale spre vânzare, chiar dacã suntem în Postul cel Mare. S-au lãudat cã mâncãrurile si bãuturile lor sunt fãrã E-uri si fãrã conservanti, dupã retete mostenite din strãbuni si din ingrediente de calitate. Iar mirosurile îmbãtãtoare i-au fãcut pe multi bârlãdeni sã nu se mai uite la pret si sã plece de la târg cu plasele pline, chiar dacã ne aflãm în plin post al Pastelui.
Cârnati de casã, muschiulet ca la mama…
Pânã duminicã, 14 aprilie, bârlãdenii pot sã cumpere produse din carne de porc, oaie, vitã, brânzeturi, dulciuri, cam tot ce le pofteste inima, preturile fiind si ele … la fel de mari ca si munca depusã de producãtori. Acestia se laudã cã produsele lor nu au nici un fel de chimicale (E-uri), sunt afumate traditional, iar brânza proaspãtã este din laptele cel mai bun de la vite, oi sau capre. Palinca respectã si ea standardele din mosi-strãmosi. Si cum o tuicã bunã deschide pofta de mâncare, bârlãdenii s-au îmbulzit la standurile cu produse din carne. La Târgul de Produse Bio si Traditionale, unde îsi expun produsele aproximativ 40 de producãtori din întreaga tarã, vizitatorii vor avea ocazia sã aleagã dintr-o variatã gamã de produse alimentare – de la cârnatii de Plescoi, cârnati ecologici din Maramures din carne de vitã, produse preparate dupã retete traditionale din carne de oaie, caprã, pasãre sau porc, brânzeturi felurite, produse apicole 100% naturale, dulciuri fãcute în casã, halva cum demult nu am mai vãzut, traditionalã si bunã, vinuri de casã din apreciate regiuni viticole ale tãrii noastre precum Valea Cãlugãreascã, sucuri naturale din fructe, dar si tuica de Arges, palincã, horincã sau afinatã. Pentru cei care postesc, un sfat prietenesc: nu mergeti la acest târg dacã nu sunteti 100% decisi sã postiti, pentru cã se pare cã producãtorii v-au pus gând rãu! Vã îmbie cu ceva atât de gustos si bun încât s-ar putea ca sã se clatine vointa de a posti pânã la final!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu