Dan Marian, secretar general în PDL

Barlad Online

 POST Zece membri ai organizatiei PDL Vaslui, printre care senatorul Dan Marian si deputatul Sergiu Vizitiu, vor fi prezenti sâmbãtã, la Consiliul National de Coordonare al PDL. Aceastã structurã se va reuni la Palatul Parlamentului pentru a alege noii prim-vicepresedinti, vicepresedinti, secretarul general si secretarii executivi ai partidului, dupã ce, luna trecutã, Vasile Blaga a fost ales presedinte al PDL. Senatorul Marian s-a înscris în lupta pentru postul de secretar general, post pe care l-a detinut în ultimul an.
Consiliul National de Coordonare al PDL va alege, sâmbãtã, noii prim-vicepresedinti, vicepresedinti, secretari ai partidului. La reuniune participã 619 delegati, care îi vor vota pe cei care vor ocupa peste 50 de functii de conducere în partid, pentru care s-au înscris mai mult de 120 de candidati. Vasluiul este reprezentat de cei doi parlamentari democrat-liberali, dar si de persoane cunoscute în partid, ca Gica Ursanu, huseanul Paul Manta, reprezentantul oamenilor de afaceri, Costicã Stefãnescu, din partea pensionarilor PDL, Ionut Rebegea, Mihai Ponea, Marius Arcãleanu, Gheorghitã Guzganu, presedintele organizatiei de tineret PDL de la Banca. Misiunea lui Dan Marian este de a prinde un nou post de secretar general executiv, post pe care îl detine în acest moment. Cum organizatia de la Vaslui a dat destul de multe voturi în favoarea lui Blaga, senatorul PDL are sanse sã fie reconfirmat pe functie, desi se va lupta cu colegii de la Neamt sau alte judete în care democrat-liberalii sunt bine reprezentati.
Cum se va vota la Conventia Nationalã…
Vor fi mai multe etape de vot, în prima etapã fiind alesi cei 4 prim-vicepresedinti ai partidului si secretarul general, în a doua vicepresedintii, iar în ultima etapã vor fi votati secretarii executivi si membrii comisiilor de integritate, litigii si statut si, respectiv, de revizie si control. Pentru toate functiile s-au înscris atât cei care au sustinut, la Conventia Nationalã din 23 martie, motiunea lui Vasile Blaga, cât si cei care au sustinut motiunea Elenei Udrea. De altfel, Udrea nu si-a înscris candidatura pentru nicio functie, în schimb sustinãtorii ei au venit în ultima zi de depunere a candidaturilor si au ales sã candideze la functiile din conducerea partidului. “Am decis ca toti cei care au sustinut motiunea mea sã candideze, sâmbãtã, la CNC, pentru functii de conducere în partid, cu exceptia mea. Fac ce am promis si anume rãmân simplu membru de partid. Nu candidez la CNC, însã, având în vedere cã motiunea pe care am sustinut-o pentru presedintia PDL a obtinut la Conventie jumãtate din voturi, am luat decizia la nivelul grupului celor care m-au sustinut ca toti cei care doresc sã candideze dintre sustinãtori sã fie sprijiniti de noi, sâmbãtã, la CNC”, a spus Elena Udrea. Astfel, pentru functiile de prim-vicepresedinte s-au înscris 6 candidati, acestia fiind Liviu Negoitã, Anca Boagiu, Dorin Florea, Andreea Paul, cunoscuti sustinãtori ai lui Vasile Blaga, precum si Theodor Paleologu si Ion Ariton, cei care au fost de partea Elenei Udrea la Conventie. Pentru cele 16 functii de vicepresedinte s-au înscris 29 de candidati, între acestia fiind Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Cezar Preda, Ioan Oltean, Lucian Bode, Mircea Hava, Alin Popoviciu, Marian Jean Marinescu, Petru Luhan, Romeo Raicu, Radu F. Alexandru, Ioan Bãlan, dar si Roberta Anastase, Florin Popescu, Lucian Bode, Vasile Gherasim, Gheorghe Tinel, care au sustinut-o pe Udrea. Pentru 16 functii de secretar executiv s-au înscris 39 de candidati, între care Traian Igas, Mircea Toader, Petru Cãlian, Cristian Poteras, Valeria Schelean, Gigi Chiru, Alexandru Ciocâlteu, dar si George Scripcaru, Eugen Tomac, Mircea Man, Cristian Petrescu si Adrian Trif. Gheorghe Flutur este singurul candidat pentru functia de secretar general al PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu