Comuna Rosiesti si fãrã Consiliu Local, si fãrã buget!

Barlad Online

Începând de vineri, 5 aprilie, despre Consiliul Local (CL) Rosiesti se poate vorbi la timpul trecut. Pentru cã în ultimele trei sedinte ordinare nu a adoptat nicio hotãrâre, acesta va fi dizolvat. Primarul comunei, Constantin Postolache, explicã cine este responsabil pentru aceastã situatie gravã si care sunt efectele comportamentului iresponsabil al consilierilor PDL, care practic au paralizat activitatea comunei si au lãsat-o fãrã buget, pentru a forta organizarea de alegeri anticipate la nivelul CL.
Consilierii locali ai PDL din CL Rosiesti una spun si alta fac, acuzã primarul Constantin Postolache. Cei cinci au blocat constant activitatea CL, pentru cã nu au vrut nici în ruptul capului sã valideze un nou consilier local din partea USL. De mentionat cã, în luna noiembrie a anului trecut, un consilier ales pe listele USL a plecat în strãinãtate. De atunci au trecut cinci luni, în care locul vacant nu a fost ocupat, din cauza sicanelor alesilor PDL. Problema este “echilibrul” din CL, prin plecarea alesului USL, scorul între PDL si USL fiind egal, sase la sase. Dacã ar fi fost validat un nou consilier, asa cum cere legea, USL ar fi avut din nou majoritatea, chestiune deloc pe placul democrat-liberalilor. Dacã ar fi vorba doar de un joc politic, fãrã consecinte, n-ar fi asa o mare problemã. Dar, din cauza comportamentului prea… “politic” al consilierilor PDL, în CL Rosiesti, din noiembrie, nu s-a mai întâmplat nimic! Întreaga activitate administrativã din comunã este paralizatã si, mai grav, Rosiestiul nu are buget! “Ce facem cu educatia, ce facem cu banii de lemne sau cu banii pentru persoanele cu handicap?”, se întreabã primarul Constantin Postolache. Greu de rãspuns la aceste întrebãri. “Poate stiu cei de la PDL, care spun minciuni prin ziare, de ce riscãm sã nu mai avem buget! Nu i-a interesat cã pe 10 aprilie cel târziu trebuia depus bugetul la Finante! Oare stiu (consilierii PDL, n.r.) cã nu nu vom primi nicio sumã din cotele defalcate? Iatã unde s-a ajuns din cauza lor: comuna e blocatã, vom functiona numai din ce încasãm, dar ei tot pe noi dau vina!”, mai spune primarul Constantin Postolache.
Consilierii PDL una spun, alta fac!
Sedinta de vineri, 5 aprilie, era extrem de importantã. Dincolo de validarea unui nou consilier, cel mai important punct aflat pe ordinea de zi era proiectul de hotãrâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2013. Alte proiecte importante care aveau nevoie de votul consilierilor vizau aprobarea acoperirii definitive a deficitului Setiunii de Dezvoltare a bugetului local pe 2012, aprobarea contului de încheiere a exercitiului bugetar pe anul 2012 si, un al treilea, aprobarea utilizãrii excedentului bugetar al anului 2012 pentru finantarea cheltuielilor sectiunii de dezvoltare în anul 2013. Deci, bani, bani si iar bani! Faptul cã este nevoie de buget, mai ales în conditiile în care 10 aprilie este data limitã pentru depunerea acestuia la Finante, nu i-a impresionat pe consilierii locali PDL. Ieri, acestia au lipsit în bloc de la sedinta de CL programatã la ora 13.00. Curios este cã democrat- liberalii au participat, pe 4 aprilie, la lucrãrile în comisii, unde s-a discutat în special pe marginea bugetului, si chiar au convenit sã îl voteze în forma prezentatã. A doua zi, ia-i pe cei sase de unde nu-s! Cu câteva minute înainte de începerea lucrãrilor CL, acestia au intrat în sedintã si… dusi au fost! Au fost asteptati trei sferturi de orã, dar degeaba. “Vom respecta legea, ceea ce înseamnã cã CL Rosiesti va fi dizolvat. Vor fi organizate alegeri anticipate la nivelul CL, dar stau si mã întreb: alegeri ne trebuiau sau buget?”, s-a întrebat primarul Postolache.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu