Fanatismul religios dãuneazã grav crestinismului!

Barlad Online


“CRESTINII” Bârladul a fost împânzit de afise-protest ale unui grup asa-zis ortodox, care instigã credinciosii împotriva cultului evanghelic, ce sãrbãtoreste Pastele odatã cu cei din Biserica Ortodoxã. Protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, spune cã nu are cunostintã de astfel de afise si se dezice de cei care le-au conceput, precizând cã acest lucru nu are nimic de a face cu religia, postul sau cultul ortodox.
Credinciosii ortodocsi bârlãdeni sunt în marea lor majoritate oameni cu frica lui Dumnezeu si care respectã religia si cuvântul Domnului, care spune cã în Postul cel Mare, ca de altfel în toate posturile de peste an, important este sã fii curat sufleteste si sã postesti nu numai fizic – adicã abtinerea de la mâncarea de dulce – ci si spiritual! Adicã sã fii bun, milos, generos, iertãtor si întelegãtor cu toti semenii tãi. Dar existã si la ortodocsi uscãturi, oameni fãrã credintã.
CARP Bârlad organizeazã în preajma Sãrbãtorilor Pascale un concert extraordinar de interesant. Pe 12 aprilie, la Casa de Culturã din Bârlad va avea loc spectacolul “Lumina Învierii, Lumina primãverii”, unde vor cânta Ansamblul coral “Crizanteme” al CARP Bârlad, Grupul coral ortodox “Eleison”, Grupul “Elada” al comunitãtii ortodoxe elene bârlãdene, douã ansambluri folclorice din Vaslui si Târgoviste, precum si Grupul coral instrumental “Arca lui David” al Bisericii Evanghelice din Bârlad. Au fost puse în tot Bârladul afise care invitã bârlãdenii la concert, dar prezenta grupului coral instrumental evanghelist a aprins spiritul “religios” al unor asa-zisi ortodocsi bârlãdeni. Ei nu vor sã accepte cã existã prin Constitutie în România libertatea cultului religios si din cauza faptului cã multi pensionari înscrisi la CARP Bârlad sunt din acest cult, care au Pastele tot pe 5 mai ca si ortodocsii, invitatia adresatã grupului evanghelic de a concerta este cât se poate de normalã. Anormalã a fost reactia fanaticilor religiosi, care neavând nimic de a face cu credinta, au postat peste afisele concertului un protest tâmpit, prin care condamnã cultele religioase, altele decât cel ortodox si cere imperios bârlãdenilor sã nu participe la concert, “înfierând” cu mânie prosteascã prezenta grupului “Arca lui David” la concert. Preotul Vasile Lãiu, protopopul Bârladului, precizeazã cã nu are cunostintã de astfel de actiuni si se dezice de cei care le-au postat. În plin post, asemenea actiuni nu au nicio legãturã cu Dumnezeu si pentru cã este loc pentru toti în aceastã lume, indiferent de cultul religios la care a aderat, afisele-protest au fost luate de reprezentantii Politiei Locale Bârlãdene. Si cine este credincios cu adevãrat, va merge cu sigurantã la spectacolul de astãzi, 12 aprilie, care va începe la orele 16.30, la Casa de Culturã a Sindicatelor Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu