ALEGERI ANTICIPATE LA SULETEA

Barlad Online

Premierã la Vaslui!
RÃZBOI Pentru al cincilea an consecutiv, în Consilul Local al comunei Suletea, rãzboiul consilierilor face rãu comunitãtii care i-a ales sã reprezinte interesele localitãtii. Ciprian Tamas, primarul comunei Suletea, nu-si poate face treaba din cauza consilierilor PSD si PNL, care nu vor sub nici un chip sã vinã la sedintele de Consiliu Local si, dacã vin, nu fac treabã, blocând ostentativ sedintele. Pentru cã au o majoritate fragilã în CL, consilierii USL (PSD, PNL, UNPR) nu participã la sedintele de consiliu pentru a doua lunã consecutiv, iar primarul spune cã acestia vor sã provoace alegeri anticipate în comunã, pentru alegerea unui nou Consiliu Local. Este proverbialã de acum încãpãtânarea politicã a unor indivizi certati cu legea si bunul simt, ajunsi consilieri locali si care fac un rãu imens comunitãtii blocând investitii majore si vizând doar interesul personal. Interesant este cã „rebeliunea” din CL Suletea este condusã de actualul viceprimar, Gigel Dragnea, presedintele PSD din comunã, alãturi de Alin Drutu, presedintele PNL Suletea, cercetat penal pentru loviturile pe care le-a dat unui bãrbat, în timpul campaniei electorale. „Nu mã las santajat de o grupare golãneascã din CL, iar dacã vor alegeri anticipate, asta vor avea!”, a spus primarul Tamas. Ecaterina Guzgan, decana de vârstã a consilierilor din Suletea, spune cã nu a mai vãzut atâta urã si atâta interes personal promovat de consilierii PSD si PNL, pe care îi numeste simplu „mãgari”.
Este a doua lunã când, din cauza neprezentãrii consilierilor locali ai USL, se întâmplã ca lucrãrile CL Suletea sã fie boicotate si amânate. CL are în componentã 11 consilieri, din care 3 – PSD, 2 – PNL, 3 – PC, 1 – UNPR si 2 – PDL. La fiecare sedintã de CL, cei din PSD si PNL, condusi de viceprimarul Gigel Dragnea, care este si presedintele PSD Suletea, scot de pe ordinea de zi anumite proiecte de hotãrâre, desi conform legii 215 acest lucru poate fi fãcut doar de initiatorul lor, adicã de primarul comunei. Dar pentru Dragnea si clica politicã (PSD, PNL si UNPR) încãlcarea legii a devenit obisnuintã si tupeu: ei cred cã pot sã conducã primãria comunei, în ciuda faptului cã primarul este ales de cetãteni. De altfel, rãzboiul din CL Suletea este deja arhicunoscut de oamenii legii, de conducerea judetului si de suleteni si toti s-au sãturat de el. Ei au ales anul trecut un consiliu nou, sperând ca acesta sã lucreze în favoarea lor si sã nu se mai întâmple ce a fost timp de patru ani: un haos. Dar nu s-a întâmplat asa, acum este si mai rãu. Primarul Ciprian Tamas este boicotat sistematic de colegii din consiliu si aliantã (USL), pentru cã ei sperã sã provoace alegeri anticipate, pentru a avea o majoritate confortabilã si astfel sã conducã, în conceptia lor, cum vor comuna. „În noiembrie au plecat de la sedintã (pe 29 noiembrie- n.r.), în decembrie (pe 28 decembrie – n.r.) au plecat de la sedintã, astfel cã nu s-a putut vota nimic. Necunoscând situatia legalã, ei vor sã provoace alegeri anticipate în comuna Suletea pentru un nou consiliu local, dar nu stiu cã aceste alegeri se vor plãti de la bugetul local si vor cu tot dinadinsul ca acestea sã aibã loc. Si eu as dori ca în cazul acesta sãtenii din comunã sã îmi dea si un consiliu cu care sã pot lucra, nu sã mã rãzboiesc cu ei, cum s-a întâmplat timp de patru ani! Am vorbit si cu reprezentantii de Prefectura Vaslui si având în vedere faptul cã o parte din consilierii locali vor sã continue rãfuielile politice si în acest an, mã vãd nevoit sã purced la dizolvarea CL Suletea. Stiu cã politica nu este un joc de domnisoare, este un joc foarte dur, dar câd sunt afectate interesele locale, eu nu negociez nimic. Celor din CL le transmit cã eu sunt ales de comunitate si îmi voi respecta toate angajamentele fãcute în campania electoralã. Nu negociez cu o grupare de <<smecheri>> care au intrat în politicã sã se cãpãtuiascã. Ei vor pãmânt si sã îsi rezolve doar problemele personale. Nu au învãtat nimic de la liderii lor judeteni, oameni care pun înainte de toate interesele comunitãtii. M-am sfãtuit cu oamenii de la mine din comunã iar ei sunt de acord sã facem alegeri anticipate si asta este o ocazie bunã pentru liderii de la judet sã punã pe liste oameni responsabili”, a spus primarul Ciprian Tamas.
„Minte, nu vrem alegeri anticipate!”
Consilierul PSD Gigel Dragnea a precizat telefonic cã tot ce spune primarul Tamas nu este adevãrat. „Dar trebuie sã discutãm mai amplu acest lucru, pentru cã noi avem un consilier local PDL care a fost plecat vreo cinci luni în Italia si a venit din nou la lucru. Deci nu se poate, e un balamuc pe care Ciprian îl face de pe vremea lui Petricã si merge din balamuc în balamuc. De când am câstigat alegerile, am venit cu o propunere, el n-a vrut, mã tot amenintã cã mã dã pe mine afarã, cã am câstigat sã fiu viceprimar cu voturi furate … Rãzbiul se duce prin faptul cã el a câstigat ca primar la PC, dupã care s-a dus la ARD, deci USL-ul n-a existat niciodatã la Suletea”, a spus Gigel Dragnea, telefonic, arãtând concret cã pentru el politica si orgoliul înseamnã mult mai mult decât interesele comunitãtii pe care o conduce.
„Niste mãgari!”
Georgeta Guzgan, consilier PC în cadrul CL Suletea, decanul de vârstã al consilierilor locali suleteni, în vârstã de 62 de ani, fost cadru didactic la scoala din comunã, i-a caracterizat pe cei care boicoteazã sedintele de consiliu în douã cuvinte: „niste mãgari”. Si ea a fost pusã în fata unui „refuz” al consilierilor locali PSD si PNL, care timp de douã luni au refuzat sã o valideze ca si consilier, pe motiv cã nu vor muschii lor! „Ce sã vã zic? Nu-i înteleg si pace, sunt total inconstienti. Au început sã santajeze, sã cearã sã fie puse pe ordinea de zi doar ce proiecte vor ei, nu sunt cooperanti, nu stiu ce vor, sunt capabili de mult rãu. Eu le-am zis în fatã ce am avut sã le zic, cã si pe mine douã luni nu au vrut sã mã valideze ca si consilier (desi sunt de la PC, deci facem parte din USL toti!). Motivul? Mi-au zis cã nu voi ei! Niste mãgari, sunt copii fãrã minte, sunt încãpãtânati si rãuvoitori. Le-am zis cã vor pierde foarte mult, inclusiv functia de viceprimar dacã nu îsi bagã mintile în cap, dar nici asa nu vor sã audã”, ne-a spus telefonic consilierul local Georgeta Guzgan.
Proiectele comunei Suletea boicotate de consilierii PSD si PNL
Primarul comunei Suletea, Ciprian Tamas ne-a precizat cã boicotul consilierilor PSD si PNL din CL Suletea blocheazã demararea a douã proiecte foarte importante pentru comunitate si anume:
- Proiectul privind înfiintarea unui serviciu de transport intrajudetean (o societate care sã fie a CL Suletea) pentru asigurarea transportului de la Suletea la Bârlad si retur – bãtrânii si elevii urmând a avea 30% reducere la bilete;
- Proiectul privind înfiintarea unei societi a CL Suletea, cu denumirea „Servicii Comunale Suletea” – care ar genera cel putin 10 locuri de muncã în comunã!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu