“Voi pune capăt șpăgilor din primărie!”

Barlad Online

Este promisiunea pe care a făcut-o Daniel Andrei, candidatul PP-DD la fotoliul de primar al Bârladului.
Daniel Andrei, candidatul PP-DD la fotoliul de primar al Bârladului, a lansat ieri o nouă provocare către contracandidații săi, în special către tabăra pesediștilor, în frunte cu actualul primar, Constantin Constantinescu. Într-o conferință de presă susținută ieri, cunoscutul om de afaceri a avut din nou un discurs politic dur.
Înainte de toate, Andrei a ținut să mulțumească pentru miile de mesaje primite din partea bârlădenilor: “Din respect pentru toți cititorii și telespectatorii care m-au urmărit în ultimul timp, am ales trei întrebări la care am dorit foarte mult să le ofer un răspuns public. Am fost întrebat ce anume voi face în prima zi când voi deveni primar. Răspunsul meu este unul cât se poate de clar: voi pune capăt șpăgilor din primărie! Eu nu voi lua șpagă! Al doilea lucru pe care îl voi face imediat ce voi ajunge primar: un audit intern, pentru a vedea care este adevărat situație financiară în care se află Primăria Bârlad. Vinovații, dacă vor
exista, vor fi deferiți justiției. Al treilea lucru: voi scoate la concurs toate posturile din primărie, de la femeia de serviciu până la șefii de servicii. Mă voi asigura că singurul criteriu de angajare va fi competența profesională și nu pilele politice! Bineînțeles că la concurs vor putea participa și actualii angajați din primărie. O altă întrebare care mi-a fost adresată este legată de resursele financiare pentru investițiile pe care vreau să le fac în oraș. Altfel spus, de unde vor veni banii de investiții, având în vedere că Bârladul este un oraș foarte sărac? Pentru realizarea acestor proiecte am considerat eligibile cinci surse de finanțare. Una o reprezintă parteneriatele public-privat între primărie și societăți comerciale naționale și mai ales internaționale. Apoi, fondurile europene, împrumuturile de la organisme naționale și internaționale, taxele și impozitele locale, precum și colecta publică și donațiile cetățenilor sau ale societăților comerciale”.
Unul dintre cele mai ambițioase proiecte propuse de Daniel Andrei este construirea în Grădina Publică a unui ansamblu arhitectural în formă de cruce. Acesta ar deveni cel mai mare de acest gen din lume și ar costa peste 50 de milioane de euro, banii urmând a fi colectați din fonduri europene, în cea mai mare parte. Legat de acest subiect, Andrei a fost întrebat dacă nu ar fi mai bine să se investească, spre exemplu, în modernizarea sistemului sanitar din localitate.
Replica omului de afaceri a fost următoarea: “Trebuie să fii pesimist ca să nu îți dai seama că aceste investiții vor aduce atâtea locuri de muncă și bunăstare, încât spitalul din Bârlad va ajunge cel mai bun și mai modern spital din județ, dacă nu chiar din Moldova. La Facultatea de Medicină din Iași, în cel mult 10 ani, va fi bătălie pentru locurile de rezidenți de la Bârlad. Spitalul va putea fi unul modern și în baza parteneriatelor public-privat. Vrei să faci un hotel la Bârlad? Ok, dar mai întâi trebuie să renovezi un salon de spital sau o secție. Pe acest sistem vom funcționa și vă asigur că bugetul local va fi mereu pe plus și în creștere. Dacă unii își doresc Evul Mediu la Bârlad pentru a controla cu o pungă de zahăr și o sticlă de ulei oamenii, eu unul nu sunt de acord și voi fi mereu împotriva celor lipsiți de viziune și care nu doresc evoluția societății bârlădene”.
Din dorința de a demonstra că nu este tipul de om care se agață de vreo funcție publică, Daniel Andrei a anunțat că i-a lansat o propunere Elenei Monu, membră marcantă a PNL Bârlad, prin care i-a oferit acesteia locul nr. 1 pe lista consilierilor PP-DD: “Doamna Monu este un nume pentru cultura bârlădeană și nu trebuie să lipsească din CL Bârlad”.
Elena Monu nu a dat curs invitației: “Într-adevăr, dumnealui mi-a propus, dar eu am privit acest lucru doar ca pe un gest de curtoazie și nimic altceva. Cum aș putea eu pleca din PNL?!”
La rândul lor, cei de la PNL Bârlad, prin vocea directorului de campanie Ciprian Feraru, ne-au declarat: “Vă pot spune cu fermitate că doamna Elena Monu este pe lista candidaților PNL Bârlad pentru CL. În consecință, nu putem privi propunerea sau inițiativa domnului Andrei decât ca pe o glumă!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu