Sase vieti zdrobite într-un groaznic accident de circulatie intre Badeana si Barlad


GROAZNIC Tragedie fãrã margini, în judetul Vaslui. Viteza si oboseala la volan au curmat sase vieti, ieri dimineatã, la iesirea din localitarea Bãdeana. Printre victime se numãrã si doi adolescenti, de 14 si 17 ani, dar si o tânãrã de 32 de ani, care a decedat la scurt timp la Spitalul de Urgentã din Bârlad. Duminicã seara, femeia a fost la petrecerea unei nepoate si urma ca peste câteva zile sã se întoarcã la muncã, în Italia. Soferul de 29 de ani îi era iubit si plãnuiau sã se cãsãtoreascã. Au petrecut toatã noaptea împreunã cu unchiul fetei si alti trei prieteni. În zori, au pierit împreunã.
Scene cumplite, ieri dimineatã, pe un câmp, între localitãtile Tutova si Bãdeana. Cinci trupuri sfârtecate, o masinã fãcutã praf, resturi însirate pe zeci de metri în jur, copaci rupti, medici, pompieri si politisti. La prima vedere, scenariul unui exercitiu tactic, în realitate, o realitate durã: sase oameni au pierit într-un înfiorãtor accident de circulatie petrecut putin dupã ora 5, pe DE 581. Masina în care se aflau cu totii a zburat, practic, de pe sosea dupã ce soferul, Ionut Petrea, a pierdut controlul volanului si s-a izbit violent de un cap de pod. Autoturismul a fost aruncat de la o înãltime de cinci metri în câmp, a rupt mai multi copaci de pe marginea drumului si s-a rãsturnat de câteva ori. În urma impactului violent, trei dintre pasageri, printre care si femeia de 32 de ani, au fost aruncati din masinã. Ceilalti trei tineri au fost scosi din capcana de fier de cãtre pompierii bârlãdeni. Cinci dintre ei au murit pe loc. Printre ei se numãrã si doi minori.
Acul vitezometrului s-a întepenit la 137 km/h
Cu totii si-au petrecut noaptea la o discotecã din Tutova si se îndreptau spre case. Persoanele aflate în bar în noaptea cu pricina au declarat anchetatorilor cã tânãrul de 29 ani care s-a urcat la volan consumase bãuturi alcoolice. Probabil asa se explicã modul în care soferul a pãrãsit partea carosabilã pe un drum în aliniament, necirculat la acea orã si fãrã sã fie acoperit cu gheatã. În urma cercetãrilor la fata locului, politistii au mai constatat cã acul vitezometrului autoturismului a rãmas blocat la 137 de kilometri la orã. „Din primele verificãri, considerãm cã acest accident s-a produs pe fondul oboselii la volan si a vitezei neregulamentare. În continuare se efectueazã cercetãri pentru stabilirea cu exactitate mecanismului în care s-a produs accidentul. Pe sectorul de drum pe care s-a produs evenimentul, partea carosabilã nu este acoperitã cu gheatã, polei sau zãpadã, iar drumul este în aliniament”, a spus George Sava, din cadrul Politiei Rutiere Bârlad. Masina rãsturnatã în câmp a fost vãzutã de un sofer care care trecea prin zonã si care s-a îngrozit când si-a dat seama cã toti ocupantii masinii sunt morti. Medicii de la Ambulantã au gãsit-o în viatã doar pe femeie. Au transportat-o la spitalul din Bârlad, unde a decedat în scurt timp. Era în soc traumatic, avea multiple traumatisme incompatibile cu viata, iar temperatura corpului îi scãzuse la 26 de grade.
„Dacã mã duceam cu ei, eram mort acum!”
Familia Loredanei Enache este în stare de soc. Rudele s-au adunat în casa mamei tinerei, pentru a pune la cale toate cele necesare înmormântãrii. „Duminicã noapte au fost plecati la o discotecã, în comuna Tutova. Dimineatã, la 5 si 7 minute, s-a întâmplat nenorocirea. Cred cã de vinã a fost viteza, desi îl cunosc pe sofer, era prudent, dar si drumul cu denivelãri. Pe cinci dintre cei decedati îi cunosc. Bãietii îmi erau buni prieteni. Seara, Loredana i-a tãiat din mot nepoatei, pe care a botezat-o acum un an de zile. De aproximativ o sãptãmânã se întorsese din Italia si urma ca peste câteva zile sã se plece din nou, împreunã cu mama ei. Tânãrul de la volan îi era iubit si urmau sã se cãsãtoreascã. Dupã petrecerea de acasã, din sat, eu am plecat, iar ei au mers la Tutova, la discotecã. Mi-au spus si mie sã merg. Noroc cã nu m-am dus. Eram mort acum. Îmi pare foarte rãu pentru ce s-a întâmplat! Dumnezeu sã-i ierte!”, a povestit George Motrea, rudã a tinerei decedate.
DUMNEZEU SÃ-I ODIHNEASCÃ ÎN PACE!
• Cãtãlin Ionut Petrea, 30 de ani, Perieni (sofer)
• Loredana Enache, 32 de ani, Perieni
• Viorel Cosma, 43 de ani, Perieni
• Valentin Durbacã,14 ani, Perieni
• Florin Obreja, 17 ani, Ghidigeni
• Gabriel Turcu, 32 de ani, Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu