Si-a incendiat masina la Vama Albita

Barlad Online

CIUDAT Un husean în vârstã de 30 de ani a recurs la un gest fãrã precedent, în momentul în care a fost descoperit, în Vama Albita, cu tigãri de contrabandã: acesta a aruncat cu benzinã peste propria masinã si i-a dat foc, fãrã sã stea nicio clipã pe gânduri! În scurt timp, nu doar garajul destinat controlului a fost cuprins de flãcãri, dar si un alt vehicul a fost incendiat. Din fericire, nimeni nu a fost rãnit, însã pagubele sunt consistente. Bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore, iar ieri, instanta Judecãtoriei Husi i-a dat 30 de zile de arest preventiv, pentru comiterea infractiunii de distrugere prin incendiere.
Totul s-a întâmplat în seara zilei de 30 iulie, când Alexandru Constantin Cãciulã, în vârstã de 30 de ani, domiciliat în municipiul Husi, s-a prezentat, la volanul masinii sale, în Vama Albita, pe sensul de intrare în tarã. Vamesii l-au oprit pentru un control amãnuntit, fapt care, se pare, l-a cam scos din sãrite pe husean. Când s-a trecut la verificãrile propriu-zise, iar echipa mixtã a vãzut cã în masina sa se gãsesc pitite pachete cu tigãri de contrabandã, în acel moment, bãrbatul a luat din portbagaj o sticlã cu un lichid inflamabil, a aruncat peste masinã, provocând, instant, un incendiu. Cel mai probabil, spun reprezentantii Vãmii, omul a vrut ca marfa de contrabandã sã disparã, însã modul în care a ales sã o facã i-a socat si pe vamesii si politistii de frontierã, aflati la fata locului.
A ars garajul de control pentru persoane fizice, al Vãmii Albita!
„Incediul declansat a fost unul puternic, dar, din fericire, nicio persoanã nu a fost rãnitã. Bãrbatul în cauzã a actionat în acest mod, dupã ce echipa de control l-a descoperit cu tigãri de contrabandã în interiorul vehiculului. Cel mai probabil, a vrut sã facã dispãrute tigãrile, dar e socant modul în care a actionat. Lichidul inflamabil era într-o sticlã, aflatã în portbagaj. Politistii de frontierã i-au întocmit bãrbatului dosar penal, iar, pe numele lui, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi a emis ordonantã de retinere pentru 24 de ore. Sigur cã sunt pagube, de care persoana în cauzã se face rãspunzãtoare. Se evalueazã valoarea acestora si se va cere, în instantã, recuperarea prejudiciului creat”, a declarat Irina Privantu, purtãtorul de cuvânt al Autoritãtii Nationale a Vãmilor.
A fost arestat preventiv, dar huseanul a contestat mãsura!
Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, a propus arestarea preventivã a huseanului, iar instanta a considerat cã lãsarea sa în libertate reprezintã pericol social concret. Prin urmare, s-a decis arestarea sa pentru urmãtoarele 30 de zile, cu începere de pe 30 iulie, pânã pe 29 august 2014. Infractiunea pentru care a ajuns dupã gratii este de distrugere prin incendiere. Alexandru Constantin Cãciulã a contestat, la scurt timp, mãsura preventivã luatã împotriva sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu