Au trecut trei ani de când a ucis un om: Poliţistul Apur, la instanţă

Barlad Online

La aproape trei ani de când a ucis pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul faptei, poliţistul Gheorghiţă Apur a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea fără aprobare a locului accidentului. Între timp, vinovatul s-a pensionat pe caz de boală.
Aproape trei ani de zile i-a trebuit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui să finalizeze ancheta în cazul poliţistului bârlădean Gheorghiţă Apur, care, pe 1 octombrie 2011, a ucis un om pe o trecerea de pietoni, după ce se urcase băut la volan. Miercuri, procurorii au dispus trimiterea în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Bârlad.
Pe 1 octombrie 2011, în jurul orei 21, Dumitru Negruţ, 54 de ani, traversa regulamentar strada în intersecţia cunoscută sub denumirea Gura Leului, de pe Bulevardul Primăverii, din Bârlad. Martorii au declarat că bărbatul a fost lovit în plin de autoturismul Opel condus de poliţistul Gheorghiţă Apur. Deşi a oprit imediat după impact, agentul de poliţie s-a urcat înapoi la volan şi a părăsit locul faptei, lăsându-şi victima în agonie, în mijlocul străzii. Abia după trei ore, timp suficient pentru a i se diminua alcoolemia, s-a prezentat la sediul Poliţiei Bârlad.
El a spus că nu poate sufla în etilotest, susţinând că este în stare de şoc, iar fuga de la locul accidentului a fost motivată prin teama de a nu fi linşat de martori. Probele biologice recoltate la – atenţie! – trei ore după producerea accidentului au indicat că poliţistul încă avea o alcoolemie de 1,1 la mie!!! Rezultatul a fost contestat de poliţişt.
Ulterior, Apur s-a îmbolnăvit subit şi a beneficiat de concediu medical mai multe luni. Strategia a fost bine aleasă, astfel că, după ce a adunat numărul suficient de zile de spitalizare, Gheorghiţă Apur a ieşit la pensie pe caz de boală, la vârsta de numai 38 de ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu