Investitiile pentru “plãceri” din Bârlad, gata sã fie predate afaceristilor prieteni!

Barlad Online


FINALIZARE… Cele douã investitii “de fite” din Bârlad, care au îndatorat Bârladul pe 25 de ani, sunt gata sã ajungã pe “mâna” unor oameni de afaceri “destepti” din localitate.
SURPRIZÃ SI NU PREA Cele douã mari investitii din bani de la bugetul local, adicã ai bârlãdenilor, realizate de CLM Bârlad prin constructorul Urbanproiect SA, sunt gata pentru a fi predate beneficiarului. Bârladul va avea cinematograf modern si un centru SPA, care vor avea receptiile în luna august. Pentru ele, municipalitatea s-a îndatorat cu 2,5 milioane euro, iar conform declaratiilor primarului Constantin Constantinescu, centrul SPA va fi scos la licitatie (activitatea centrului), printr-un parteneriat public privat, pentru care a arãtat un interes deosebit un controversat om de afaceri bârlãdean, Dan Dobrovolschi. Cinematograful va fi administrat de Directia Generalã a Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DGPPC), din cadrul Primãriei Bârlad.
Într-un oras plin de flori si gropi, în care canalizarea nu a ajuns pânã la casa fiecãrui cetãtean, municipalitatea face investitii pentru cei cu buzunarele pline. Sunt gata sã fie predate beneficiarului Centrul de Revitalizare Corporalã si Loisir (fosta Baie comunalã) si Centrul Multimedia (Cinematograful “Victoria”). Pentru realizarea investitiei, Directia Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor din cadrul Primãriei Bârlad a fãcut un împrumut la CEC în valoare de 11 milioane de lei noi (aproximativ 2,5 milioane euro) cu rambursare în 25 de ani. Reabilitarea fostei Bãi comunale si a Cinematografului “Victoria” din Bârlad a început în 2012 iar termenul de finalizare a lucrãrilor a expirat la sfârsitul lunii trecute. Pe 18 august va avea loc receptia finalã a Centrului de Revitalizare Corporalã si Loisir, iar pe 25 august a Centrului Multimedia. Investitiile vor fi predate beneficiarului si urmeazã ca acestea sã fie mobilate si dotate cu aparatura necesarã. Pentru Centrul SPA, cum este denumitã investitia de la fosta Baie comunalã, se va scoate la licitatie parteneriatul public privat, urmând ca firma care va câstiga sã foloseascã acest centru, municipalitatea primind de acolo o cotã parte din profit. S-au arãtat interesate mai multe firme, printre care si cea a lui Dan Dobrovolschi. Deja bârlãdenii “joacã” la bursa pariurilor “numele câstigãtorului” care va fi nimeni altul decât cel care obisnuieste sã scoatã bani din investitiile publice ale Bârladului: armata, spitalul, etc.
Investitii pentru fitosi
Cele douã clãdiri au fost lãsate în voia sortii în ultimele decenii si starea de degradare era evidentã. Baia comunalã era adãpost pentru aurolaci, iar cinematograful ajunsese sã-i creascã iarbã pe acoperis, fiind tinta hotilor de fier vechi si lemn de foc. Primarul Constantinescu dã asigurãri cã, în cel mult douã luni, bârlãdenii vor avea saunã, piscinã si vor petrece timpul liber la cinematograf. Lucrãrile la Baia comunalã sunt gata, dar nu va fi datã imediat în folosintã deoarece mai e nevoie de timp pentru dotarea cu mobilier si testarea instalatiilor. Clãdirea adãposteste o piscinã acoperitã (singura din oras) care are sisteme moderne de filtrare a apei, încãlzire, dezaburire, climatizare etc. În plus, vor fi sãli de saunã umedã si uscatã, sãli de fitness, masaj, aerobic, chiar si o salã de relaxare. Reabilitarea clãdirii a costat aproximativ 2,8 milioane lei noi. Lucrãrile pentru reabilitarea cinematografului vor fi terminate în aceste zile, urmând ca sã fie adus mobilierul si restul dotãrilor. Clãdirea detine o salã de cinematograf 3D cu 160 de locuri, o salã de conferinte cu 80 de locuri, o salã de expozitii din 150 mp, foaier cu minibar. Reabilitarea a costat 3,5 milioane lei. Dincolo de costurile plãtite pentru reabilitarea clãdirilor, vor fi investiti alti bani pentru dotãrile interioare: mobilier, aparaturã etc. În total, investitia va fi de 11 milioane lei noi. Însã cât va costa intrarea pentru saunã, piscinã sau cinema 3D, nu se stie încã, dar la cât au de plãtit cei care le vor administra, cu sigurantã cã nu va fi putin un bilet si cum sãrãcia este la ea acasã în Bârlad, doar cei cu bani si fite îsi vor putea permite sã le frecventeze. Oricum, primarul Constantin Constantinescu a promis cã va da mai multe detalii referitor la cele douã investitii joi, 7 august, în cadrul unei conferinte de presã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu