Gasca mea nu poate sa stea, dupa gratii!

Barlad Online


TRAFICANTII DE ETNOBOTANICE VOR “AFARÔ
NELINISTITI Nu le place în arest si vor sã fie judecati în stare de libertate. Preotul Bucicã si membrii clanului Buga nu reusesc însã, sã-i convingã de asta pe judecãtori, acestia din urmã considerând cã, pentru moment, cei sase se aflã acolo unde meritã. Asta, dupã ce, ieri, timp de câteva ore, la Judecãtoria Vaslui s-a consumat un nou episod din dosarul traficantilor de etnobotanice. Magistratii au decis mentinerea lor în arest preventiv. Demersurile avocatilor de a-si vedea clientii liberi, continuã.
Preotul suspendat si cei cinci membri ai retelei, care timp de câteva luni de zile au vândut etnobotanice la Vaslui, rãmân dupã gratii. Ieri, la Judecãtoria Vaslui, Gabriel Bucicã si gasca lui Buga de traficanti de etnobotanice s-au aflat fatã în fatã. Avocatii lor au încercat zadarnic sã-i convingã pe magistrati cã ai lor clienti pot fi judecati în libertate. Cei sase rãmân în arest preventiv. Apãrãtorii au declarat recurs la aceastã mãsurã, în speranta cã la urmãtorul termen vor reusi înlocuirea arestului preventiv cu mãsura de obligativitate de a nu pãrãsi localitatea sau tara. Singurul care nu si-a acoperit fata nici la intrarea si nici la iesirea din sala de judecatã a fost preotul Bucicã. El nu a comentat în niciun fel decizia instantei, avocatul sãu fiind cel în mãsurã sã facã declaratii în locul lui. Pare mai degrabã coplesit de tot ceea ce i se întâmplã. La fiecare termen, alãturi îi sunt sotia si mama. Cei cinci vasluieni care se aflã de aproape douã sãptãmâni în arest preventiv, tin mai mult la imaginea lor si îsi acoperã chipurile cu glugile. Mai mult decât atât, unul dintre tinerii acuzati de trafic de substante interzise a uitat unde se aflã si s-a rãzbunat verbal pe jurnalistii prezenti. A fost repede pus la punct de unul dintre politisti. Marius Buga (30 de ani), iubita acestuia, Inga Pascal (21 de ani), Marius Costan (19 ani), Cãtãlin Moraru (19 ani), elev la Grupul Scolar Industrial “Ion Mincu” si Sergiu Stirbu (17 ani), elev la Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu” formaserã o grupare infractionalã bine pusã la punct. Dupã luni întregi de anchetã, procurorii din cadrul DIICOT Vaslui au stabilit cã tinerii primeau marfa de la Constanta, în calitate de taximetrist, preotul fiind cel care le furniza “otrava”, la Vaslui o portionau si o ambalau în pliculete pe care le vindeau ulterior, în scoli, în preajma acestora, în cluburi sau la colt de stradã, cu 10 lei/bucata. Clientii traficantilor erau copii cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani, majoritatea liceeni, dar si tineri.
Era preot misionar în Constanta
Gabriel Bucicã s-a nãscut la Vaslui în urmã cu 32 de ani si a urmat cursurile Seminarului Teologic din Husi. S-a mutat în judetul Constanta si, de câtiva ani, slujea la Catedrala Arhiepiscopalã. Gabriel Bucicã fãcea parte din corpul preotilor misionari ai Arhiepiscopiei Tomisului, din ianuarie 2009. Preotii misionari sunt suplinitori ai preotilor de la locasurile de cult, fiind hirotonisiti pe seama unor biserici. Ei participã la tot felul de misiuni în care sunt trimisi de Departamentul social: slujesc la biserici si mãnãstiri în lipsa preotilor titulari, merg în asezãminte sociale, în penitenciar, oficiazã slujbe publice. Misionarii nu sunt plãtiti pentru activitatea lor, aceasta fiind consideratã voluntariat. La Constanta existã aproape 20 de preoti misionari. Tânãrul preot de 32 ani îsi întemeiase o familie, iar comportamentul lui nu pãrea deloc suspect celor din jur. Nu a avut nicio abatere disciplinarã. Chiar si asa, probele adunate la dosar împotriva lui de procurorii DIICOT Vaslui îi sunt defavorabile. Potrivit anchetatorilor, Bucicã transporta coletele la Vaslui si apoi, prin postã, primea diverse sume de bani de la Marius Buga. Avocatul sãu sustine cã preotul nu stia ce contin acele pachete, el efectuând doar servicii de transport, în calitate de taximetrist. La aflarea vestii cã Bucicã a fost retinut, Ahiepiscopia Tomisului l-a suspendat pe acesta din functie si, în functie de modul în care vor evolua lucrurile, pedeapsa în cazul sãu poate merge pânã la caterisire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu