Cât mai mulți bârlădeni în stradă pe 27 februarie! Chevron, out!

Barlad Online

Grupul de Inițiativă al Societății Civile Bârlad speră ca, pe 27 februarie, marșul de protest împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice să se bucure de o participare numeroasă. Vestea cea importantă este că mare parte a angajaților de la SC Rulmenți vor să fie și ei prezenți. Între timp, Germania și Lituania intenționează să interzică prin lege fracționarea hidraulică.
Grupul de Inițiativă al Societății Civile Bârlad scontează ca, pe 27 februarie, data marșului de protest împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice, să iasă în stradă cât mai mulți oameni. Și nu vorbim aici doar de bârlădeni, ci și de cei care locuiesc în comunele din jurul orașului, în zonele vizate de cei de la Chevron pentru a amplasa sonde de explorare/exploatare a gazelor de șist.
Acțiunea va începe la ora 15 și se va desfășura pe traseul SC Confecții SA - Centrul Civic - Grădina Publică. La marșul de protest sunt așteptați să participe și cei mai mulți dintre salariații SC Rulmenți SA.
“Noi, ca sindicat, nu avem voie să organizăm așa ceva, însă membrii noștri, în calitate de cetățeni ai acestui oraș, au tot dreptul să participe. Noi vom avea o întâlnire cu liderii sindicali din fiecare secție și vom discuta și pe marginea acestui subiect. Însă, repet, organizația nu poate fi implicată în această acțiune”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele Sindicatului Liber “Rulmentul”.
Se așteaptă ca participarea muncitorilor de la Rulmenți SA să fie numeroasă, mai ales că majoritatea termină programul de
lucru la ora 14.30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu