Doi doctori si-o trompetã!

Barlad Online


Candidatii pentru Colegiul deputati Bârlad
INTELECTUALII… Cu o retinere în ceea ce-l priveste pe agitatul profesor Adrian Solomon, lupta electoralã pentru Colegiul Deputati Bârlad ar putea fi consideratã, pe drept cuvânt, o confruntare a… intelectualilor! Doi medici – Tudor Ciuhodaru si Octavian Marcu – si un cadru didactic, Adrian Solomon, îsi disputã functia de deputat în Parlamentul României. Pentru cã toti trei sunt considerati niste iscusiti ai cuvintelor, iar experinta politicã, cel putin pentru Ciuhodaru si Solomon, ar trebui sã îsi spunã cuvântul, bãtãlia pe Colegiul Bârlad se anuntã a fi una destul de spectaculoasã. Si aprigã în acelasi timp, pentru cã Solomon, cu sau fãrã portavoce, va face scandal mare.
Candidatura pe Colegiul Deputati Bârlad a medicului Tudor Ciuhodaru a picat cum nu se poate mai prost pentru deputatul Solomon, care si asa era cu imaginea destul de sifonatã, dupã tot balamucul cu “Chevron”-ul. Venirea unui contracandidat nu doar cu reputatie, dar si cu o bunã experientã parlamentarã, l-a cam descurajat, mai ales pe fundalul unor sondaje de opinie care, se pare, ar indica o scãdere a popularitãtii sale. Lupta, însã, abia începe! La ea se adaugã un alt combatant, medicul Octavian Marcu. Acesta, desi porneste cu un usor dezavantaj, poate fi o alternativã neprevãzutã pentru electoratul care, pe moment, s-a plictisit de circul gãlãgiosului Adrian Solomon, dar nu l-ar vrea, sã presupunem, nici pe ieseanul Ciuhodaru.
Solomon, parlamentarul care i-a fãcut pe vasluieni sã se simtã prost!
Adrian Solomon s-a vrut a fi un tip de parlamentar vocal, activ în dezbateri, însã excesul de zel si, spun unii, neputinta de a se ridica la un nivel superior al discutiilor, l-a fãcut celebru în România pentru câteva situatii greu de uitat: de la tribuna Parlamentului i-a dat replici cu aluzie sexualã presedintelui de atunci al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase; în noaptea în care s-a ales unul din membrii CCR, Iulia Motoc, si-a “atacat” un coleg parlamentar cu un recipient de plastic, încercând astfel sã îl împiedice sã îsi tinã discursul; a folosit portavocea pentru a “pleda” în Parlament, fãcându-l pe poetul Mircea Dinescu sã-l catalogheze drept “mãscãrici”, în direct, la TV. Iar sirul exceselor lui Adrian Solomon poate continua cu celebrele sale conferinte de presã locale, în care se prezintã în fata ziarisilor, într-un stil de… balamuc: fie cu diverse jucãrii cãrora le dã nume de competitori politici si cu care chiar vorbeste (!), interpretând tot felul de scenete, fie cu o cuscã de papagali, cu care, de asemenea, poartã conversatii… Aceste manifestãri sunt, într-adevãr, originale, dar ele însã indicã fãrã niciun dubiu “seriozitatea” acestui parlamentar! Dacã la toate acestea se mai adaugã tãmbãlãul cu gazele de sist ale Chevron-ului, imaginea lui Solomon este una destul de subredã, asupra cãreia electoratul, desi unul fidel PSD-ului, a început sã îsi punã serioase semne de întrebare. Va fi interesant de vãzut dacã va putea sã se reabiliteze în timp util în fata electoratului sau va pierde cu succes…
Ciuhodaru, parlamentarul-medic!
Nu se astepta nimeni ca, în acest context, sã aparã o candidaturã importantã în Colegiul Bârlad, cea a medicului Tudor Ciuhodaru. În Ciuhodaru, Solomon, principalul aspirant al functiei de deputat, va avea într-adevãr, o mare problemã: medical este un bun orator, are o imagine nationalã bine conturatã si are o profesie care i-a permis, de-a lungul anilor, sã ajute multi dintre vasluienii cãrora le cere acum votul. Va trebui însã sã le explice mai în detaliu oamenilor de ce a venit în acest Colegiu sã candideze si, foarte important, cum îi va putea ajuta pe oameni, dupã ce va primi functia doritã.
Si medicul Marcu are sansa lui…
Chiar dacã, spun cârcotasii, multe sanse pentru câstigarea functiei de deputat, nu prea are, medicul Octavian Marcu s-a decis sã îsi joace cartea la aceste alegeri parlamentare. Nu s-a apucat de politicã de prea mult timp, însã a trecut deja printr-un scrutin la “locale”, când a râvnit la functia de primar al Bârladului. Încã de pe atunci, Marcu a avut de înfruntat “furia rosie” a lui Adrian Solomon, care i-a sanctionat în termeni destul de duri “îndrãzneala” de a-si depune candidatura pentru functia de primar. Dacã acest… antrenament i-a prins bine, atunci nu îi va fi greu medicului Octavian Marcu sã se “dueleze” cu Adrian Solomon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu