De ce îşi pierd femeile interesul pentru sex?

Barlad Online

Femeile isi pierd interesul pentru sex odata cu trecerea anilor
Noi cercetări au demonstrat ceea ce mulţi oameni ştiau deja: Femeile îşi pierd interesul pentru sex odată cu trecerea anilor asta spre deosebire de bărbaţi al căror libido rămâne la cote ridicate. Potrivit cercetătorilor, descoperirea ştiinţifică conform căreia femeile îşi pierd interesul pentru sex are potenţialul de a ajuta cuplurile. Ştiind faptul că multe dintre femei îşi pierd interesul pentru sex pe măsură ce timpul se scurge ambii parteneri pot fi încurajaţi să aibă aşteptări mai realiste în ceea ce priveşte viaţa lor sexuală.

Sarah Murray şi Robin Milhausen, cercetători în domeniul sexual la University of Guelph in Ontario, Canada au cercetat peste 170 de femei şi bărbaţi, care aveau o relaţie între o lună şi 9 ani, să noteze nivelul satisfacţiei relaţiei, satisfacţie sexuală şi dorinţă sexuală. Dorinţa a fost notată cu valori cuprinse între 1.2 şi 6.
Participanţii s-au declarat, în general, satisfăcuţi cu relaţia şi viaţa sexuală, însă femeile au raportat un nivel mai scăzut al dorinţei sexuale, în funcţie de durat relaţiei în care erau implicate. Astfel s-a descoperit următorul lucru: cu fiecare lună dorinţa sexuală a femeilor se reduce cu 0.02.
Durata relaţiei este un mai bun anticipator al dorinţei sexuale la femei decât relaţia şi satisfacţia sexuală. În vreme ce scăderea interesului pentru sex este destul de redus, constrastează cu dorinţa sexuală a bărbaţilor care rămâne la fel în ciuda trecerii anilor.

Evoluţia interesului pentru sex la femei
Totuşi au fost cercetători care au susţinut că atât dorinţa sexuală a femeilor, cât şi cea a bărbaţilor cunoaşte o scădere pe măsură ce trece vremea. „Unii cercetători au sugerat că dorinţa femeilor, dar şi a bărbaţilor evoluează negativ şi se mută de la dragoste pasională la compasiune”, a declarat Murray.
Cu toate acestea teoriile evoluţioniste consideră că libidoul masculin rămâne la cote înalte tocmai pentru că vor să producă cât mai mulţi moştenitori, în vreme ce dorinţa femeilor scade pentru că atenţia lor se mută pe creşterea copiilor.
Noi cercetări susţin ultima teorie, chiar dacă cercetătorii consideră că trebuie demarate şi alte studii care săaibă ca subiecte grupuri diferite de oameni.
Modificările hormonale mută focusul de la dragostea pasională la compasiune în cadrul relaţiilor monogame. Iar companiile farmaceutice caută soluţii care să rezolve problema pierderii interesului pentru sex în cazul femeilor.

Cum să menţii interesul pentru sex la femei
Rezultatele pot ajuta cercetătorii să înţeleagă motivul petru care femeile care apelează la terapia sexuală se plâng de scăderea dorinţei sexuale mai mult decât de orice altceva. Diferenţele între nivelul libidoului în cupluri poartă numele de discrepanţă în dorinţă şi este un subiect tot mai interesant pentru terapeuţii sexuali.
În plus, s-a descoperit că femeile care au aşteptări realiste în legătură cu viaţa lor sexuală în timpul unei relaţii pe termen lung prezintă un nivel mai ridicat al dorinţei sexuale decât femeile cu aşteptări nerealiste.
De asemenea, înţelegerea faptului că femeilor le scade dorinţa sexuală pe măsură ce anii trec poate ajuta ambele sexe să înţeleagă că, scăderea libidoului nu înseamnă că în relaţia lor nu mai funţionează şi, prin urmare o creştere a efortului făcut de ei poate ameliora acest aspect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu