Abuz de putere sau spirit civic ascutit?

Barlad Online
Solomon a uitat de gazele de sist si se rãzboieste cu politistii
RÃZBOI CU POLITIA Deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad, a intervenit într-un conflict în care o persoanã din PSD Bârlad, respectiv tatãl lui Stefan Constantinciu, cel care va fi directorul spitalului bârlãdean de la 1 octombrie, a avut o altercatie cu doi politisti locali, din cauza unei parcãri ilegale. Cu ocazia acestei interventii, el a constatat cã la Politia Localã Bârlad sunt grave abateri de la lege si nereguli în ce priveste cheltuirea banului public. Pe de altã parte, politistii locali se apãrã spunând cã ei doar aplicã legea.
Un incident aproape banal va isca o furtunã în Consiliul Local Bârlad pe tema atributiunilor si îndatoririlor politistilor locali bârlãdeni. Sãptãmâna trecutã, Dan Constantinciu, tatãl lui Stefan Constantinciu, cel care va fi director al spitalului din Bârlad de la 1 octombrie, un lider important si un sponsor al campaniei electorale la PSD Bârlad, a avut un conflict cu politistii locali bârlãdeni. El a parcat undeva în zona Gãrii masina personalã, iar politistii locali au considerat cã parcarea nu este regulamentarã. Când i-au cerut lui Dan Constantinciu sã se legitimeze si sã dea socotealã, respectiv sã i se întocmeascã un proces verbal de contraventie, acesta a ripostat spunându-le cã el este o persoanã importantã si cã politistii sã fie atenti cui dau amenzi. Politistii nu s-au lãsat intimidati si, pentru cã ei au considerat cã Dan Constantinciu îi jigneste si astfel comite infractiunea de ultraj, l-au amenintat cã îl încãtuseazã si îl duc la Politia Bârlad. Ba chiar au scos si cãtusele ca sã vadã omul cã nu e o glumã. Atunci Dan Constantinciu si-a sunat fiul, pe Stefan Constantinciu, (finul de cununie al deputatului Adrian Solomon), iar acesta l-a sunat pe nasul sãu. Imediat a apãrut în zonã deputatul care a intrat în sediul Politiei Locale Bârlad si a luat atitudine referitor la faptul cã politistii i-au fãcut proces verbal lui Dan Constantinciu. Apoi l-a luat la întrebãri pe fostul adjunct al Politiei Locale – col. (r) Stanislau Arhir, care se afla în sediul Politiei Locale.
Neregulile constatate de Solomon vor face ravagii în Politia Localã!
Deputatul PSD-ist a început sã cearã socotealã colonelului Stanislau Arhir pe care el îl stia la pensie ca fost militar, când a aflat cu stupoare cã acesta presteazã în continuare la Politia Localã având un contract de colaborare pentru prestãri servicii cu institutia în cauzã. “Eu m-am dus sã vãd ce se întâmplã cu politistii comunitari care vãd cã vor sã încãtuseze oameni pe stradã. Unde în lege se prevede asa ceva? Când m-am dus acolo sã vãd ce se întâmplã, l-am gãsit acolo pe domnul colonel Arhir care este pensionar de la armatã, care are contract de prestãri servicii cu politia localã! Pãi, cum vine lucrul ãsta? Eu l-am anuntat pe primar despre asta, el mi-a spus cã nu stia de asa ceva si probabil cã se va analiza acest aspect în Consiliul Local. Se va vedea cum se cheltuie acolo la Politia Localã banul public, pentru cã pânã la urmã ei sunt în slujba cetãtenilor si nu împotriva cetãteanului si trebuie sã aibã grijã cum se comportã cu contribuabilul care le dã bugetul lor, unul exorbitant dupã pãrerea mea, de 24 de miliarde de lei pe an. Si nu-mi convine ca cetãtean al orasului sã aflu cã politistii locali fac în fiecare zi abuzuri împotriva cetãteanului. Abuzul se traduce inclusiv prin amenintarea cu cãtusele, lucru inadmisibil pentru cã ei nu trebuie sã aibe cãtuse la ei. Cum au ajuns cãtusele pe mâna lor este altã întrebare, la care vor trebui sã rãspundã dar asta o s-o facem în Consiliul Local unde consilierii vor lua atitudine. Eu, în calitate de deputat si reprezentant al autoritãtii statului, am fost sesizat de un abuz si m-am informat despre aceste abuzuri! Cum ar fi cã acest colonel Arhir presteazã servicii la politia localã! Ce presteazã ãsta? Bate cuie, dã cu var? Trebuie sã rãspundã de asta! Vom analiza dacã mai este oportunã cheltuirea banului public cu politia localã, pentru cã 24 de miliarde de lei pe an sunt necesari si la scoli si la strãzi – peste tot în Bârlad.”, a amenintat deputatul Adrian Solomon. El a mai spus si cã statutul politistilor locali ar trebui sã fie dupã modelul din Spania. “Eu am vãzut în vara asta în Spania cum politistii locali, când vãd cã cineva a parcat neregulamentar, pun pe parbrizul masinii amenda si pleacã, pentru cã amendezi masina, nu conducãtorul auto! Nu sunt ei de la politia nationalã sã dea amenzi si puncte de penalizare” a mai spus deputatul Adrian Solomon.
Politistii locali se apãrã
La sediul Politiei Locale Bârlad se afla Vasile Rãdoi, directorul executiv al acestei institutii, care a precizat cã sãptãmâna trecutã era în concediu si nu stie prea multe despre incident. Ne-a precizat cã nu are adjunct la politie, colonelul Arhir fiind pensionat, dar cã are contract de prestãri servicii cu politia pe care i l-a întocmit el, cât se poate de legal. “Noi respectãm legea, asta facem si am avut controale la sediu iar contractul cu colonelul este legal. Este adevãrat cã primarul nu are cunostintã de acest aspect dar eu, ca si conducãtor al Politiei Locale, am dreptul sã întocmesc asemenea contracte. Dacã domnul Solomon s-a supãrat, vom analiza si vom vedea cine si cum a încãlcat legea”, a spus Vasile Rãdoi. El ne-a precizat cã existã un proces verbal de contraventie pe numele lui Dan Constantinciu, cu “avertisment”, pentru o parcare neregulamentarã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu