Florin Ciurariu, la Rebricea: “Sunt un om de-al locului, m-am format si pregãtit în judetul Vaslui”

Barlad Online

PROMISIUNI… Rebricea este o comunã la granita cu judetul Iasi, cu sate rãsfirate pe toate dealurile din jur si oameni muncitori. O localitate care are nevoie de sprijinul unor parlamentari, desi primarul de aici, Valericã Radu, a muncit si trage ca proiectele cu fonduri europene sã fie accesate în permanentã. Tocmai de aceea, ieri, sute de locuitori din satele Rebricei s-au plâns la candidatul pentru Camera Deputatilor din partea USL, Florin Ciurariu, si la senatorul Doina Silistru, cerând ajutor la Guvern pentru proiectele de infrastructurã din zonã. “Nu am fost la Putere pânã acum, am fost patru ani în Opozitie”, a spus senatorul Doina Silistru. “Eu nu vin sã vã spun cã vã fac drumuri sau scoli, spun cã voi merge alãturi de primarul dvs. oriunde va avea nevoie la Guvern si, împreunã, vom deschide usile celor de la putere”, a promis Florin Ciurariu, cel care are toate sansele sã ajungã noul deputat al colegiului Negresti.
Primarul comunei, Valericã Radu, spune cã s-au fãcut multe lucruri bune în localitate în ultimii ani, dupã ce conducerea primãriei a accesat fonduri europene. În fata locuitorilor care l-au votat din nou în iunie a.c., primarul de la Rebricea a explicat de ce sustine candidatii USL. “Suntem în campanie electoralã. Doamna senator Silistru si domnul Florin Ciurariu ne solicitã sprijinul pentru a intra în Parlament pe listele USL. Noi ne angajãm, în acest moment de campanie, cã îi vom sprijini în acest demers al domniilor lor si le dãm tot sprijinul printr-o mobilizare generalã la vot. Sperãm cã ne vom mobiliza cu mult mai bine decât am fãcut-o la locale si vom aduce lumea la vot, sã obtinem un procent de 70-75% în favoarea USL, pentru cã restul îi va lua candidatul de la PPDD, care este de la noi din comunã, pentru Senat. Dacã acest candidat va obtine rezultatul de la locale nu vom avea probleme cu PPDD”, a spus, ironic, primarul Radu. Acesta le-a reamintit oamenilor cã nu este rolul parlamentarului sã le facã santuri, drumuri sau scoli. “Noi vrem ca aceia pe care-i vom vota, candidatii USL, sã facã legi bune si în folosul oamenilor, acesta este mesajul pe care-l transmitem de aici, de la Rebricea. Vreau ca atunci când voi fi nevoit sã deschid niste usi la Bucuresti sã fiu ajutat de parlamentarii din Colegiul nostru, pe care-i voi sprijini din toate puterile, sã mã însoteascã si sã facã lobby pentru proiectele noastre”, a spus Valericã Radu. Principala durere a celor din Rebricea este faptul cã un proiect de proportii, care înseamnã investitii de 65 miliarde lei vechi, stã de ani de zile nefinantat, desi sunt toate aprobãrile si chiar licitatiile de executie câstigate. Ar mai fi nevoie si de un ajutor din partea viitorului deputat si a viitorului senator pentru ca Rebricea sã beneficieze de gaz metan, în conditiile în care “conducta spre Iasi va trece prin curtea noastrã”.
Florin Ciurariu anuntã cã va merge alãturi de primarul Radu, la Bucuresti
Senatorul Doina Silistru, care face echipã cu Florin Ciurariu pe Colegiul de deputati de la Negresti, a explicat sãtenilor din Rebricea de ce nu a putut ajuta mai mult aceastã comunã cu 3.500 de suflete. “Am fost parlamentar de Opozitie si a fost foarte greu sã gãsesc întelegere la guvernanti pentru proiectele comunelor noastre, din judetul Vaslui. Dacã ne veti vota si veti fi de partea USL, dupã 9 decembrie vom avea un guvern care o sã vã poatã sprijini în proiectele de infrastructurã si tot ceea ce tine de viata dvs. de zi cu zi”, a explicat senatorul, care a mai completat: “Eu mi-am fãcut treaba, dar acum este momentul sã ne votati, pentru ca odatã ajunsi la guvernare sã facem lucruri bune pentru tarã. USL vrea dezvoltarea agriculturii, voi fi alãturi de proiectele dlui primar Radu si alãturi de colegul meu, viitorul deputat Florin Ciurariu”. La rândul sãu, candidatul la Camera Deputatilor a explicat ce vrea sã facã în primul sãu mandat ca parlamentar. “Vom fi împreunã o perioadã foarte lungã. În multe locuri am primit reprosul cã “uite vine acum în campanie, îl votãm si nu stiu dacã o sã te mai vedem dupã aceea”. Sunt un om de-al locului, o persoanã activã, care provin din Chitoc si care m-am format în judetul Vaslui. Ca fost inspector scolar general, sunt mândru de scoala de la Draxeni, una din cele mai frumoase din judet si care sper cã va rãmâne în continuare un etalon al învãtãmântului. Comuna Rebricea nu este o comunã usoarã, are multe sate si este greu de administrat. Principiul meu ca parlamentar va fi sã sustin proiectele primarului Radu Valericã, proiecte bine gândite, în folosul cetãtenilor. Toate acestea se vor întâmpla datoritã efortului nostru, a celor din USL”, a explicat Ciurariu.
Obiectivele viitorului deputat de Negresti
Florin Ciurariu a promis cetãtenilor din Rebricea cã se va zbate pentru redeschiderea spitalului din Negresti, unitate care a jucat un rol important în asigurarea serviciilor medicale din zonã. “Este un impediment, este un proces pe rol si când se va termina ne vom zbate sã-l redeschidem, pentru a ajuta oamenii bolnavi din Rebricea si din aceste zone. Cred cã va fi redeschis cel putin ca o sectie exterioarã a Spitalului Judetean de Urgentã, în prima fazã”, a explicat Ciurariu. Ar mai fi multe nevoi în Rebricea, asa cum au aflat cei doi candidati. Un consilier PSD a spus cã are copii care trec prin apa unui pârâu, dupã ce inundatiile i-au distrus podetul, în timp ce alti cetãteni au cerut mãcar un microbuz scolar la primãrie, cu care sã fie transportati sutele de copii din localitate. “Am discutat cu doamna ministru Andronescu si mi-a spus cã anul acesta nu se vor mai cumpãra alte microbuze. Se încearcã o variantã cu ministerul de Finante, pentru ca anul viitor sã se cumpere microbuze în leasing”, a explicat senatorul Silistru.
Ciurariu si Silistru au tãiat panglica la Draxeni
Tot ieri, în satul Draxeni, candidatii USL au participat la deschiderea unui centru de tip after-school, de care vor beneficia în jur de 200 de copii din trei sate. Dupã ce terminã cursurile, cei mai talentati copii vin la acest club al copiilor, cum a mai fost denumit, unde învatã, cântã, danseazã, se joacã pe calculator, totul sub supravegherea profesorilor. Proiectul a fost realizat de primãrie, în colaborare cu World Vision România si a costat, numai pentru dotare, peste 16.000 de dolari. “Am gãsit aici un urias talent, copii foarte buni si mândri de ceea ce fac. Este primul proiect de acest gen care se finalizeazã în judetul Vaslui, ceea ce nu poate decât sã ne bucure”, a spus Magda Cãmãnaru, reprezentantul World Vision România. “Vã felicit domnule primar pentru acest proiect finalizat astãzi, ca fost inspector scolar general stiu cât de greu este sã faci astfel de investitii. Multumirile mele sunt si pentru World Vision România, care a simtit potentialul copiilor din Draxeni, cred cã este un simbol pentru toti copiii din mediul rural vasluian”, a spus Florin Ciurariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu