Deputatul detestat

Barlad Online

Boureanu, dusmanit de 152.000 de pensionari!
RUSINE Conform site-ului www.listarusinii.ro, candidatul la Colegiul de Deputati Husi, pedelistul Cristian Boureanu, este unul dintre cei mai detestati parlamentari români. Ca parlamentar de Arges (desi împarte sarmale prin Husi, este tot pe listele judetului din sudul tãrii!), acesta a afectat prin voturile sale contra pensionarilor si angajatilor un numãr de 152.513 pensionari, oameni care îsi duc traiul de pe o zi pe alta, si 26.271 de someri, ceea ce înseamnã numãrul total de someri din tot judetul Vaslui! “Cine este acest Boureanu care împarte duminica sarmale prin orasul Husi? A mai împãrtit el vreodatã sarmale husenilor, chiar nu mai are niciun pic de rusine? De când este în România, a mai împãrtit vreodatã sarmale în Husi? Nu, dar acuma ne ia pe toti de prosti si crede cã nu ne dãm seama ce urmãreste”, spune Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, referindu-se la o actiune recentã, în care Boureanu posta în gazdã perfectã, care împarte sarmale la ziua Husului.
Cristian Boureanu a fost si este un inamic public al pensionarilor si angajatilor. Pe 27 octombrie 2010, acesta a votat pentru tãierea de pensii si salarii. Site-ul listarusinii.ro l-a inclus printre parlamentarii pe care vârstnicii îl urãsc din tot sufletul pentru modul în care le-a tãiat pensiile. Nãscut în Zambia, deputatul crede cã România este o tarã bananierã, în care poti sã faci orice haiducii îti trece prin cap, cã nu ti se întâmplã nimic. Afacerile sale cu Oltchim l-au adus pe linie moartã în plan politic, dupã ce s-a descoperit cum fãcea afaceri cu statul, folosindu-se de influenta sa ca politician al PDL, partid aflat la putere pânã în februarie a.c.
Conform presei din judetul Arges, judet unde a fost votat în Parlament, dar în care nu a mai cãlcat dupã 2008, deputatul PDL Cristian Boureanu “si-a folosit influenta de om politic aflat în stafful partidului de la putere pentru a desfãsura afaceri profitabile cu întreprinderi de stat. De-a lungul anilor, cei doi frati Boureanu au avut mai multe firme de distributie a produselor combinatului de la Vâlcea, dar si una de constructii, în fapt de montare a tâmplãriei cu geam termopan livratã de Oltchim. Beneficiarii? De cele mai multe ori, tot institutii de stat. Unele dintre firmele fratilor Boureanu au dispãrut, altele au prosperat în coasta combinatului vâlcean. Totul a fost posibil gratie “bunãvointei” fostului director Constantin Roibu. Conform presei centrale, societatea Ramplast Distributie Profile a avut, din contractul cu SC Oltchim SA, o cifrã de afaceri în continuã crestere: de la 1,9 milioane lei în 2006, la 4,984 milioane lei în 2007 si la 7,799 milioane lei în 2008. În 2009, vânzãrile firmei au crescut cu 65 miliarde lei vechi, dar nu a plãtit nicio datorie cãtre furnizor – aveau sã constate ziaristii de la “Vocea Vâlcii”, cei care au tras primii semnalul de alarmã asupra contractelor pãguboase încheiate de managerul de la Oltchim. Cristian Boureanu s-a retras din firma Estepan SA Râmnicu-Vâlcea în 2010, desi în 2009 avea o cifrã de afaceri de 9,585 milioane lei, iar în alte douã societãti a rãmas cu o cotã micã din actiuni, afacerile fiind continuate doar de fratele sãu. Deputatul i-a vândut actiunile lui Horatiu Nicolau, fostul boss de la Telesport. Sorin Boureanu a rãmas doar cu Ramplast si cu Topanel, firme care, în momentul de fatã, au restante ” normale” cãtre Oltchim. Boureanu zice cã n-are nicio problemã Desi prosperã cu afacerile, deputatul Boureanu s-a îndatorat la bãnci. Astfel, împreunã cu sotia lui, Valentina Pelinel, a contractat împrumuturi pe persoanã fizicã în valoare totalã de 3,7 milioane euro, credite a cãror scadentã e fie la sfârsitul anului, fie la mijlocul lui 2013″.
Cum minte poporul “bãiatul cu mucii în frezã”…
Cristian Boureanu sustine, în prag de campanie, cã “nu mai sunt actionar la niciuna dintre firme de foarte multi ani, dar dupã cum se vede si din cifrele trimise de fratele meu de la cele douã societãti în care el e actionar, una din ele are doar datorii curente, din septembrie, care nici mãcar nu au ajuns la scadentã si care reprezintã vreo 5% din cifra de afaceri a societãtii. Cealaltã firmã, Ramplast, e un partener vechi al unei fabrici subsidiare a Oltchimului, iar plãtile s-au fãcut mereu lunar, în august, septembrie si urmeazã octombrie, dar, din pãcate, oprirea combinatului a generat blocaje în lant la toti partenerii combinatului”. Totul este bine pentru unii, mai ales când fac afaceri cu companii de stat.
Boureanu cautã finantatori pentru campania electoralã!
În urmã cu câteva zile, Cristian Boureanu a fost zãrit de fotoreporterii unui ziar central în timp ce iesea dintr-un restaurant alãturi de un milionar autohton, Vladimir Cohn, fostul vicepresedinte de la Dinamo. Se pare cã discutia dintre ei nu a fost una tocmai fructuoasã, ori, cel putin, nu a avut rezultatul scontat de Boureanu. La plecare, în timp ce vorbeau si politicianul si-a pus mâna la frunte de mai multe ori, ca si când ar fi cãutat solutii pentru o problemã care-i dãdea dureri de cap. Conform unor surse, Boureanu nu are destui bani pentru campania electoralã de la Husi, asa cã face tot felul de demersuri pe la prietenii din Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu