Protestele anti-Chevron vor continua: Miting, după 15 august

Barlad Online

Bârlădenii vor ieși din nou în stradă pentru a protesta împotriva exploatării gazelor de șist. La inițiativa Grupului de Inițiativă al Societății Civile Bârlad, în a doua jumătate a lunii va avea loc un nou miting de prostest.
Bârlădenii sunt hotărâți să nu renunțe la războiul pe care îl poartă de luni de zile împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice. La inițiativa Grupului de Inițiativă al Societății Civile (GISC) Bârlad, pe 28 iulie ar fi trebuit să se desfășoare un marș al tăcerii. S-a renunțat la idee din cauza referendumului de a doua zi pentru demiterea președintelui.
“Din motive cu totul și cu totul obiective, am decis să organizăm acest marș al tăcerii undeva în a doua jumătate a lunii
august. Vom anunța din timp data exactă. Așa cum am mai spus, acțiunea se va derula seara, după ora 20. Vrem ca totul să se petreacă într-o zi de joi, așa cum s-au derulat și celelalte proteste de la Bârlad. Coloanele de manifestanți vor pleca din nordul orașului (Grădina Publică) și din sud (zona SC Confecții). Fiecare participant va avea la el o lumânare aprinsă. Vrem să arătăm guvernnaților că nu renunțăm la luptă și că, de dragul copiilor noștri și al generațiilor care vor veni, nu vom accepta niciodată ca zona noastră să se transforme într-un soi de  Cernobâl”, ne-a declarat preotul Vasile Lăiu, președintele GISC Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu