Liceenii Rock’n’roll de la Husi!

Barlad Online

Sapte adolescenti talentati de la Husi au toate sansele sã scrie o paginã frumoasã în istoria sentimentalã a orasului, dacã visul lor de a deveni celebri în lumea muzicalã nu va rãmâne doar o poveste cu început promitãtor. Si-au fãcut o trupã numitã “Blast Zone” si, desi nu au nici un an de când au înfiintat-o, au deja o multime de sustinãtori. “Grupul lor te duce cu gândul, inevitabil, la <<Liceenii rock’n’roll>>”, îi laudã husenii. Iar poate ceea ce-i face cu adevãrat speciali pe membrii trupei, devenind un exemplu bun de urmat, este faptul cã sunt, în marea lor majoritate, elevi foarte buni la învãtãturã, olimpici la Informaticã sau limbi strãine.
Deja printre pustii din Husi, “Blast Zone” este o senzatie! Aparitiile lor la diferite evenimente locale, culminând cu prestatia de la Zilele Husilor, din toamna anului trecut, a fãcut ca trupa, înfiintatã la initiativa profesoarei de muzicã Valeria Szekeres, în august 2011, sã aibã o multime de sustinãtori. Ba chiar, spun zâmbind,… au dat si autografe! Si, uite-asa, joaca lor de-a muzica a început sã le aducã un feed-back, ce le-a dat un curaj grozav sã spere cã talentul si carisma lor pot face minuni. Îndrumati de profesoara Szekeres, dar si de pãrinti, ei au ajuns la Iasi, în studiouri profesioniste, unde au început sã primeascã sfaturi despre tainele muzicii. Toti specialistii care i-au ascultat au spus cã, fãrã îndoialã, sunt buni!
Pasionati de muzicã, dar foarte buni si la învãtãturã
Eroii acestei povesti numite “Blast Zone” sunt Daniel Popovici, chitarã solo, Alexandru Pricop, chitarã bas, Rãzvan Nica, chitarã ritmicã, George Ionescu, tobe, Alexandra Plop, voce, Iulian Munteanu, voce, si Gabriel Ambãrus, clape. Ei sunt elevi ai Colegiului National “Cuza Vodã” si toti, cu o singurã exceptie, sunt la profilul Matematicã-Informaticã. Ceea ce este de apreciat la ei, se referã la faptul cã reusesc sã îsi urmeze pasiunea pentru muzicã, dar sã fie, în acelasi timp, foarte buni la învãtãturã. De pildã, Daniel Popovici, a fost olimpic la Nationala de Informaticã de douã ori, iar Alexandra Plop a câstigat în câteva rânduri concursul “Cangurul” la Englezã. Gabriel Ambãrus este deja cunoscut ca un liceean model, sef de promotie si autor al unui volum de versuri publicat anul acesta. La fel, si ceilalti colegi de trupã au rezultate scolare cu care se pot mândri.
Succesul depinde de ei!
Le place rock-ul si specialistii spun cã îi prinde bine acest gen. Au în repertoriu în jur de 20 de piese, cover-uri, care au avut prizã la public, în interpretarea lor. Îsi fac însã în aceste zile propria lor piesã, cu care vor sã se înscrie la festivaluri serioase. Pentru a fi cât mai buni, ei au fost sãptãmâna trecutã într-o tabãrã de muzicã, unde patru profesori experimentati le-au dat lectii, inclusiv în ceea ce priveste tinuta pe scenã, respiratia, modul de a cânta. “Sunteti foarte buni, dacã veti munci, veti avea un cuvânt de spus în muzicã”, le-au spus profesorii tinerilor huseni, care s-au întors acasã si mai entuziasmati. Vor începe în curând repetitiile, pentru cã stiu cã succesul depinde de ei!
“E un sentiment uimitor sã te simti apreciat de oameni si trebuie sã continui!”
“Noi cântãm din pasiune. E frumos sã te exprimi prin muzicã! Am avut multe emotii la început. Se uitã toti la tine, e greu, esti un începãtor. Dar ce ne-a încurajat foarte mult a fost reactia sustinãtorilor nostri, numãrul lor. Erau multi si ne lãudau si ne cereau sã continuãm. E un sentiment uimitor sã te simti apreciat de oameni si trebuie sã continui! Fireste cã am dat si autografe. Prima datã când a venit un copil la mine dupã autograf, eu m-am uitat în spate, pentru cã nu îmi venea sã cred cã de la mine vrea semnãtura. A fost amuzant! Le multumim mult pentru sustinere doamnei profesoare Szecheres, doamnei profesoare Manuela Iacob, dar si pãrinilor lui Rãzvan Nica. Tatã lui Rãzvan ne-a ajutat mult, chiar ne-a pus la dispozitie o salã de repetitie. Noi ne strãduim! Am încredere în colegii mei si în proiectul <<Blast Zone>>. Evident, învãtãm pentru cu totul alte cariere, dar dacã ne cheamã si muzica, de ce nu?!”, spune, zâmbind, Alexandra, cea care a obtinut anul trecut, împreunã cu Rãzvan Nica, titlurile de Miss si Mister Boboc “Cuza Vodã” Husi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu