Hai, Cristina!

Barlad Online

Toti vasluienii au un motiv în plus ca mâine, 2 august, sã fie si mai mult cu sufletul alãturi de echipa de canotaj 8 Â 1 a României, cea care a reusit performanta de-a se califica în finala olimpicã, editia 2012! Huseanca Cristina Grigoras, canotoarea cu care Husul, orasul ei natal, se mândreste, se aflã în aceastã echipã! Toti românii îsi pun nãdejdea în cele nouã fete, care pot aduce acasã, gratie unei munci uriase, dar si a unei determinãri demonstrate, mult râvnita medalie olimpicã!
În 2011, dupã ce a cucerit locul I, în Bulgaria, la Campionatul European de Seniori, Cristina Grigoras declara cã obiectivul sãu cel mai mare este sã participe la Olimpiada de la Londra. “Visez la o medalie la Jocurile Olimpice din 2012, dar stiu cât de greu este sã ajungi acolo”, spunea atunci huseanca în vârstã de 22 de ani. Iatã cã în aceste zile, marele sãu vis s-a împlinit, însã, mai mult decât atât, Cristina, împreunã cu cele opt colege ale sale, are uriasa sansã de a ajunge pe podiumul olimpic! Un singur pas le desparte pe fetele noastre de aceastã performantã, din momentul în care, nu fãrã emotii, au reusit sã se califice în finalã. “Sportivele Cristina Grigoras, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu si Teodora Gidoiu au luat startul pe culoarul 4, alãturi de Germania, Marea Britanie, Australia si Olanda. La primul punct de control intermediar, la 500 de metri, România se afla pe locul secund, la 1.000 si 1.500 de metri tot pe doi, pentru a încheia cursa pe aceeasi pozitie, cu timpul de 6:16.16. Cele patru echipaje calificate în finalã, în care au ajuns direct din serii SUA si Canada, sunt Olanda (6:15.36), România, Australia (6:18.63) si Marea Britanie (6:21.58). În serii, echipajul României a încheiat pe locul doi, cu 6:16.61, ratând calificarea directã în finalã, dar s-a revansat în recalificãri. Finala probei este programatã în 2 august”, au transmis corespondentii de la Londra, ieri, 31 iulie.
Cristina Grigoras, sportiva care a scris istorie pentru Husi!
Cristina Grigoras este, fãrã îndoialã, sportiva care a înnobilat istoria “orasului dintre vii”, cu câteva zeci de medalii, obtinute la competitii unde si sã participi înseamnã deja o peformantã. Ea s-a nãscut la Husi, pe 2 aprilie 1990 si reprezintã Clubul Sportiv “Olimpia” Bucuresti, care se mândreste cu ea! Într-un top oficial al primilor 10 sportivi ai Clubului, Cristina Grigoras este prezentatã pe prima pozitie. Performantele sale sportive, adunate an de an, de când a început canotajul, au culminat, mai întâi cu medalia de aur, cuceritã la Campionatul Mondial de la Beijing, pentru ca mai apoi sã se concretizeze, în anul 2011, cu noi succese, foarte importante: locul I, în septembrie, în Bulgaria, la Campionatul European de seniori; locul IV la Campionatul Mondial de seniori din Slovenia, dar si o medalie de argint, în Olanda, la Campionatul Mondial de tineret. În total, spunea Cristina, are în jur de 50 de medalii, toate obtinute la concursuri de anvergurã. Dar nu doar pentru ea, Cristina a reusit sã scrie istorie, ci si pentru orasul sãu natal, Husi! Succesul sãu a însemnat mândria husenilor, care au primit întotdeauna acasã, cu drag, o campioanã mondialã! Mâine însã, Cristina si colegele sale, au o sansã imensã se îsi împlineascã cel mai frumos vis, al lor si-au tuturor românilor: medalia olimplicã. Hai România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu