INVATATORII CARE PREDAU DISCIPLINA DE EDUCATIE FIZICA TREBUIE PLATITI SUPLIMENTAR

Barlad Online

educatie-fizicaCadrele didactice care predau in invatamantul primar nu pot fi obligate sa predea copiilor si disciplina de educatie fizica si sport.
Orele de sport pentru invatamantul primar trebuie tinute de profesori cu studii superioare de specialitate, potrivit legislatiei in vigoare.
Curtea de Apel Iasi a aprobat verdictul de admitere al Tribunalului Iasi intr-un dosar al USLIP Iasi, in ceea ce priveste plata suplimentara a orelor de educatie fizica si sport pentru invatatori, in sedinta din 23.09.2015:
Decizia Curtii de Apel Iasi arata ca aceste prevederi fac parte din Legea Educatiei Nationale, art. 263, alin 7 si trebuie respectate.
“In invatamantul primar orele de educatie fizica prevazute in planurile de invatamant sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate”, precum si a Ordinului ministrului de Educatie nr. 5.560/2011, pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012 – 2013 – art. 12, alin. 4 si 5:
“La invatamantul primar, orele de educatie fizica prevazute in planurile – cadru de invatamant sunt predate de profesorii cu studii superioare de specialitate conform art. 263, alin. 7 din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011. In unitatile de invatamant in care, la nivel gimnazial, nu exista profesori de specialitate pentru predarea unei limbi moderne, a curriculum-ului de limba materna, a religiei, a educatiei plastice, a educatiei muzicale sau a educatiei fizice, consiliul de administratie al unitatii de invatamant decide, dupa consultarea responsabilului comisiei metodice/catedrei de specialitate, care dintre profesorii pentru invatamantul primar/institutorii, care fac dovada calificarii prin diploma de studii, pot preda aceste discipline in regim de plata cu ora.”
Conform acestei decizii, conducerea unitatilor de invatamant trebuie sa incadreze corect profesorii de educatie fizica, oferindu-le optiunea de a preda si la nivel primar pentru a-si completa norma.
Invatatorii care predau ore de sport trebuie platiti suplimentar in sistem de plata cu ora ca personal necalificat.
Sursa: jurnaldevaslui.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu