Rasturnare de situatie incredibila în cazul elevei de 15 ani, din Vaslui, rapita, arsa cu tigara şi violata

Barlad Online

viol ghidigeni
Audierile maraton la Poliţia Bârlad, care s-au întins pe parcursul întregii zile de joi, 10 septembrie, au scos la iveală lucruri halucinante. La finalul audierilor, cei doi tineri reclamaţi pentru viol au ieşit alergând din sediul Poliţiei strigând “Suntem liberi”
Cei doi tineri din localitatea gălăţeană Ghidigeni, Dan Crăciun –  zis Dîrdău şi Vasile Omidă, acuzaţi că au răpit, sechestrat, şi violat o elevă de 15 ani, din comuna vasluiană Pogoneşti, au scăpat de acuzaţii. Cel puţin parţial. Joi seara, după audieri maraton care s-au încheiat puţin după ora 20.00, Vasile Omida a ieşit alergând din sediul Poliţiei Bârlad strigând “Sunt liber”. Celălalt tânăr a fost mai retras şi a acceptat să explice ziariştilor ce s-a întâmplat de fapt. Eufrosina Andrei (foto dreapta), mama adolescentei de 15 ani care cu o zi înainte făcea acuzaţii halucinante a schimbat foaia. Femeia a fost mult mai retrasă în declaraţii. Mai nou, acuzaţiile de viol sunt păstrate doar împotriva lui Omida şi reclamaţia privind violul în grup a fost retrasă: “Omida Vasile (21 ani) a ars-o cu ţigara, a tras-o de păr, a lovit-o. Cristi a filmat… A şters filmarea. La Dîrdău s-a dus de bună voie. Cât priveşte bărbaţii care aşteptau la coadă să o violeze erau undeva la vale, pe uliţă, nu la poartă. Dar nu aveau altundeva să se ducă. La ce s-a spus şi ce am aflat acum, s-a dat de bună voie la băiatul ăla (n.r. Dîrdău – 24 ani)”. Minora a fost la un pas să leşine pe treptele Poliţiei în timp ce mama dădea interviuri. Obosită după atâtea ore de audieri, nemâncată şi umilită, fata a spus pentru “Adevărul”: “Am fost violată de Omida în urmă cu două săptămâni. Atunci m-a ars cu ţigara. Nu am minţit. M-a violat şi duminică (n.r. 6 septembrie) înainte să mă întâlnesc cu prietenul meu. Îmi este drag de el (n.r. Dîrdău) şi am plecat de bună-voie  cu el la Ghidigeni”. Dan Crăciun a povestit cum a luat-o pe fată de acasă şi a spus că a aflat abia în timpul audierilor că ea a fost violată în trecut: “Eu ţin la ea, îmi place de ea. Dar după tot ce s-a întâmplat nu ştiu dacă vreau să mai fim împreună”. Departe de a fi clarificată situaţia în totalitate, minora va intra într-un program de consiliere şi abia după o evaluare de specialitate se va stabili cât adevăr şi câtă fabulaţie a fost în toată povestea.
“Au venit de mână”
Pe tot parcursul audierilor familia şi vecinii lui Dan Crăciun au aşteptat în faţa poliţiei cu emoţii. Aceştia au spus că au cunoscut-o pe fată pe 6 septebrie, în jurul orei 19.30, când a intrat pe poartă de mână cu tânărul şi a fost rezentată drept prietena lui. A fost primită omeneşte, a fost invitată la masă, a fost întrebată câţi ani are, dacă ştiu părinţii unde este. Eleva a cerut gazdei haine de schimb şi a acceptat să doarmă în patul oferit de gazde alături de prietenul ei. Tatăl băiatui i-a condus pe poliţişti (la ora 1.30-2 dimineaţa) la casa unde dormeau cei doi, de faţă fiind şi părinţii fetei.
Caz închis
Comisarul şef Vasile Chelaru, comandantul Poliţiei Bârlad, a spus: “În această fază a anchetei rezultă că a avut loc un act sexual consimţit fapt pentru care se poate desprinde concluzia că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de viol. Urmează ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea legală”. Potrivit celor reclamate iniţial de familia Andrei, minora a fost violată în două rânduri de către tineri din localitatea gălăţeană Ghidigeni, la interval de aproximativ două săptămâni distanţă. Prima dată a fost violată de un singur bărbat (poreclit Vasile Omida), episod filmat de unul din cei doi prieteni ai agresorului care au asistat la întreaga scenă. Înainte să-şi satisfacă poftele, spunea Eufrosina Andrei, a fost ameninţată, arsă cu ţigara, lovită cu palmele şi pumnii, muşcată. Filmul din timpul violului ar fi fost folosit pentru a o şantaja, pentru a o determina pe aceasta să se supună poftelor sexuale ori de câte ori avea chef. Părinţii au aflat povestea de la fiica lor după ce pe 6 septembrie a dispărut de acasă. Au considerat că a fost răpită, dusă cu forţa la Ghidigeni şi au demarat propria anchetă. Câteva ore mai târziu, pe 7 septembrie la ora 2.00 dimineaţa, cu ajutorul poliţiştilor din localitatea gălăţenă au găsit-o pe copilă. O zi mai târziu au depus reclamaţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu