Beneficiile usturoiului

Barlad Online


Usturoiul, acel ingredient puternic mirositor pe care il adaugam in mancarurile noastre, este un ingredient extrem de benefic pentru sanatatea noastra. 

Proprietati antibacteriene 

Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente antibacteriene, tinand departe virusii, bacteriile, ciupercile, viermii si asa mai departe. Usturoiul proaspat joaca un rol extrem de important in prevenirea toxiinfectiei alimentare, omorand bacteriile E.coli, Salmonela si asa mai departe. 

Trateaza infectiile de piele 

Usturoiul poate fi folosit ca un remediu naturist in combaterea infectiilor de la nivelul pielii, luptand impotriva pecingitelor si a ciupercilor care pot aparea pe piele. 

Subtiaza si stabilizeaza circulatia sangelui 

Substantele active care se regasesc in usturoi pot preveni coagularea sangelui in anumite zone, scazand riscul de stop cardiac. Tot usturoiul, poate mari sansele de sangerare dupa operatii. Usturoiul este un protector recunoscut pentru inima noastra, protejandu-ne impotriva atacurilor de cord si de ateroscleroza. Usturoiul ajuta inima prin reducerea colesterolului din corp, ceea ce reduce sansele de atac de cord, si impiedica depunerea colesterolului in zonele periculoase ale inimii. 

Usturoiul combate alergiile 

Usturoiul este cunoscut ca avand proprietati anti-inflamatorii, ceea ce poate ajuta corpul in batalia cu alergiile. Sucul de usturoi poate fi folosit imediat dupa o muscatura de insecta pentru a ameliora efectele acesteia. 

Impotriva diabetului 

Usturoiul ajuta la eliberarea insulinei si stabilizeaza nivelul zaharului din sange, ceea ce ajuta la persoanele care sufera de diabet. 

Usturoiul previne cancerul 

Consumul zilnic de usturoi s-a dovedit a fi benefic inpotriva multor tipuri de cancer. PHLP, un tip de amino heterociclica, este o substanta care se regaseste in usturoi si care ajuta la prevenirea cancerului de san. 

Usturoiul este un aliment extraordinar de benefic pentru sanatatea noastra, asa ca nu ezitati sa il adaugati in dieta dvs. zilnica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu