România în stradă pentru Viață și Natură !

Barlad Online

IA ATITUDINE! Deoarece se întâmplă TOTUL sub nasul tău și ai datoria de a acționa în fața strategiei actualei guvernări care nu reflectă dreptul tău constituțional la un mediu curat, în timp ce permite mamuților străini să-ți fure țara, sănătatea, viitorul tău și al copiilor tăi.
5-06 Bucuresti orele 19:00 la statui la Universitate, deasupra parcarii subterane                     Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/163019913868930/
Trucuri pentru a invita prietenii din intreaga lista la eveniment: Firefox sau Chrome
                                   Iată care sunt principalele probleme de mediu                                  care motivează această acțiune:
 ► Ministerul Mediului, alături de întreaga guvernare Ponta, a început ofensiva împotriva Roșiei Montane. Ceea ce guvernele anterioare doar amenințau că vor face, Victor Ponta și miniștrii săi au pus în aplicare. Avize și acorduri s-au dat fără pic de transparentă, în spatele ușilor închise. S-au format comisii, comitete, ministere special pentru avizarea pe ascuns a celui mai nociv proiect minier din Europa, cu sfidarea drepturilor legale și constituționale ale cetățenilor români, cu sfidarea recoamdarilor Parlamentului European. Legi care netezesc drumul proiectului minier către avizare se a “dezbat” în Parlament în comisii obscure, în ședințe la care accesul publicului este refuzat. Prin aceste legi orice cetățean român va putea fi expropriat la bunul plac al corporațiilor străine. Aceste modificări aduse nu vizează doar înlesnirea avizării acestui proiect minier, ci a oricărui alt tip de inițiativă privată deținătoare de licență, în fața căreia cetățeanul român își pierde efectiv drepturile constituționale. Scrie si tu deputatilor si cere-le sa nu voteze acest proiect le lege pe http://www.rosiamontana.net/petitie-legea-minelor/
Mai mult, tot ceea ce ni se pregătește nu este doar cel mai agresiv atac la adresa mediului și a Roșiei Montane, ci un atac fără precedent împotriva Apusenilor. Dacă proiectul minier de la Roșia Montană va primi undă verde numeroase alte exploatări cu cianuri sau extrem de nocive pentru mediu se vor aproba cu repeziciune, pe aceeași schema.
Afla adevarul pe: www.rosiamontana.org
 ► Se pregătește începerea EXPLORĂRII GAZELOR DE ȘIST PRIN FRACTURARE HIDRAULICĂ, proiect extrem controversat în România din cauza impactului negativ asupra mediului înconjurător și asupra sănătății. Deși toată lumea atrage atenția că exploatarea gazelor de șist poate provoca un dezastru ecologic, cei de la Protecția Mediului au încercat să acorde companiei Chevron aviz de mediu fără executarea unui studiu de impact, așa cum cere legea. Prin presiunea activiștilor, atât în stradă cât și prin implicarea în procesul de avizare, autoritățile au fost forțate să ceară un studiu de impact asupra mediului.
În lume, în zonele unde exploatarea gazelor de șist nu este interzisă, oamenii suferă de boli grave, chiar și cancer. S-au produs cutremure de suprafața, iar apa, aerul și solul au fost poluate. În România, densitatea populației fiind foarte mare, efectele vor fi dezastruoase imediat! În Franța, Bulgaria, regiuni din Germania, Elveția, Spania și SUA exploatarea prin fracturare hidraulică a fost interzisă. Dacă nu ne împotrivim, la noi se va exploata! Așa cum spunea un comisar European: “tarile din est nu își permit să își facă griji despre mediu, au datorii prea mari”!!!
Mai mult pe: http://stopfracturare.ro si http://tinyurl.com/ap6vzuf
 ► Se pregătește introducerea prin lege a ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC (OMG) produse în primul rând de Monsanto dar nu numai, ce au efecte devastatoare pentru oameni, mediu și agricultura. Vom fi forțați să cumpărăm alimente modificate genetic iar țăranii vor fi împiedicați să folosească semințele lor tradiționale, ci doar pe cele modificate și vândute de mari corporații.
Viața nu trebuie patentată! În numele profitului companiile au reușit să convingă politicieni vulnerabili să construiască un sistem bazat pe așa zisă proprietate intelectuală, sistem care acum elimină organismele naturale în favoarea celor comercializate de companii. Ce poate fi mai dăunător decât patentarea vieții și interzicerea a tot ce este natural?
Mai mult pe: http://www.infomg.ro
 ► Jumătate din PĂDURILE CARE ACOPEREAU ROMÂNIA AU FOST DEFRIȘATE. Pe zi ce trece, suportăm consecințele actiunlor nesăbuite ale celor care “au condus” și “mai conduc” această țară, printre care și defrișările masive ale pădurilor noastre seculare. Animalele nu mai au casă și dacă nu ne mobilizăm, în curând, noi vom rămâne fără oxigen! Iar dacă nu noi, atunci cu siguranță copiii noștri vor păți asta.
Mai mult pe: http://tinyurl.com/p7xq9xt
 Acestea sunt doar câteva dintre subiectele arzătoare care atacă direct viață și bucuria de a trăi.
 Dar să nu uităm de:
 - Experimentul “Codex Alimentarius” care a început cu România ! “Codex Alimentarius” este un pachet de norme după care se vor alimenta populațiile țărilor semnatare. Acesta pornește de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrană artificială, din produse chimice ca și cea modificatã genetic. Mai mult pe: http://tinyurl.com/pvbhdeh
- Microhidrocentrale de pe râurile României construite ilegal și în neconformitate cu normele de mediu sunt vândute companiilor private.
Mai mult pe: http://tinyurl.com/c2e357x
- Delfinii in pericol ! Mai mult pe: http://tinyurl.com/q7r2tdo
- Albinele pe cale de dispariție din cauza poluării! http://tinyurl.com/q5usfow
 * Dacă vom lăsa lucrurile să continue în felul acesta, vom apuca ziua în care România nu va fi decât un deșert unde ultimele resurse de apa și hrană vor fi otrăvite de marile corporații pentru profit, cu permisiunea și complicitatea politicienilor noștri slabi și corupți.
 ACCEPTĂM AȘA CEVA ?!?
 Este responsabilitatea noastră, a celor care înțelegem ce se întâmplă să contribuim la stăvilirea acestui dezastru ecologic, cât nu este prea tîrziu. Toate se întâmplă chiar sub ochii noștri! Și va fi tot mai rău dacă noi nu vom acționa pentru a stopa masacrul început de coaliția dintre corporații și autoritățile române împotriva oamenilor și naturii Oare aceste demersuri crude nu contravin conceptelor de dezvoltare durabilă promovate chiar în UE?
Interesul politicienilor se pliază pe cel al corporatilor, dar puterea este în mâinile oamenilor uniți pentru a-și apăra apa, aerul, pământul, hrana, sănătatea și viitorul.
Haideți împreună să ne împlinim responsabilitatea cu care am fost investiți pe acest pământ!
 Pe 5 Iunie, în TOATĂ ROMÂNIA !
________________________________________________________________
Ziua Naţională împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică – 4 aprilie 2013
Pe data de 4 aprilie, în 28 de localităţi din ţară,  au avut loc  mai multe  proteste şi manifestaţii împotriva explorării/exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Mii de oameni au cerut în strada anularea Hotărârilor de Guvern prin care s-au aprobat în mod ilegal acordurile de explorare-dezvoltare-exploatare emise pentru mai multe companii, în Dobrogea, Vaslui, Vrancea, Bihor, Arad şi Timiş, precum şi interzicerea prin lege a metodei fracturării hidraulice. În fiecare oraş s-au strans semnături pentru o petiăie de susăinere a proceselor în contencios administrativ după procedură prealabilă pentru anularea hotărârilor de Guvern. Ne opunem oricărei ingerinţe din partea corporaţiilor în scrierea legislaţiei româneşti şi ne apărăm dreptul la un mediu sănătos, dreptul la viaţă şi sănătate, precum şi dreptul de a avea acces la informatie corecta şi detaliată.
La manifestaţii aţi cunoscut oamenii din comunitatea dumneavoastră care ţin la fel de mult la mediul înconjurător, la drepturile lor şi la sănătatea comunităţii !harta_romania
Am ieşit în stradă în Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Oradea, Braşov, Codlea, Buzău, Călăraşi, Cluj, Mangalia, 2 Mai, Costinesti, Galaţi, Iaşi, Târgu Neamţ, Piatra Neamţ, Slatina, Sibiu, Suceava, Timişoara, Buziaş, Vaslui, Bârlad, Negresti (Vaslui), Bistrita, Craiova, Reghin, Constanţa iar în Negreşti, Bârlad, Bucureşti, Vaslui, Tecuci, autoritaţile locale au încercat să interzică protestele şi au hărţuit şi intimidat organizatorii. De asemenea, românii din Strasbourg şi Copenhaga s-au alăturat protestelor, precum şi activişti din Cehia, din patru oraşe din Bulgaria şi din Australia. Corespondenţi ai publicaţiilor franceze (Le Monde, La Croix, Le Courrier de Balkans) şi belgiene (RTBF) au fost prezenţi la Bârlad.
Oamenii au ieşit în stradă ca o răbufnire în urma lipsei de transparenţă a guvernanţilor şi a minciunilor expuse publicului larg în ce priveşte pericolele fracturării hidraulice, o metodă dezastroasă pentru mediu şi sănătate, interzisă sau suspendată în ţări precum Franţa, Irlanda, Olanda, Danemarca şi Bulgaria, dar şi în state SUA, precum New York.
În contextul unei blocade mediatice si dezinformării practicate de politicieni, am aratat că societatea civilă românească nu este indiferentă şi că există opoziţie împotriva fracturării hidraulice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu