Un copil de 6 ani a luat foc, din joacã

Barlad Online


NEATENT… Un copil în vârstã de 6 ani din Rediu a ajuns, asearã, la un spital din capitalã, cu arsuri pe 30 la sutã din suprafata corpului. S-a jucat cu fratele sãu mai mare „de-a grãtarul”, din gresealã s-a stropit cu benzinã si hainele i-au luat foc în momentul în care a aprins focul. Totul s-a întâmplat pe fondul unei clipe de neatentie din partea mamei, care iesise sã aducã o gãleatã de apã din vecini. Politia si Protectia Copilului au început ancheta în acest caz.
Ieri dupã-amiazã, bãietelul se juca împreunã cu fratele sãu mai mare, în curte. Au gãsit însã o metodã ineditã si primejdioasã, în acelasi timp, pentru a se distra. S-au apucat sã facã un foc în spatele casei, au stropit lemnele cu benzinã si au aprins chibritul. Numai cã substanta inflamabilã a ajuns si pe hainele copilului de 6 ani asa cã, într-o fractiune de secundã, micutul a luat foc. Mama si-a gãsit copilul inconstient, cu hainele în flãcãri si a sunat disperatã la 112. O ambulantã l-a transportat pe micut în scurt timp la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. „Copilul prezintã arsuri de gradul II pe aproximativ 30 la sutã din suprafata corporalã, adicã pe abdomen, treimea superioarã a coapsei drepte si pe organele genitale. Copilul s-a jucat cu o benzinã pe care a gãsit-o într-o sticlã si a luat foc. El va fi transportat la Spitalul de copii <<Gr. Alexandrescu>> din Bucuresti, cu un elicopter SMURD”, a declarat dr. Ioana Vacaru, din cadrul Unitãtii de Primiri Urgente Vaslui. În cursul serii, micul pacient a fost transportat pe calea aerului în capitalã. În momentul preluãrii, era constient si îsi striga încontinuu mama, care s-a dezlipit cu greu de cãpãtâiul fiului sãu. Au fost momente emotionante la despãrtire, mai ales cã femeia nu a putut fi alãturi de el în elicopter, regulile fiind foarte stricte în acest sens. Ea a fãcut cale întoarsã si a plecat în cursul noptii spre Bucuresti, cu trenul.
Copiii au vrut sã facã un grãtar, în joacã
Dupã incident, la locuinta familiei au ajuns si oamenii legii care au luat probe, au stat de vorbã cu rudele, în încercarea de a stabili exact cum s-a întâmplat totul. „La fata locului s-au deplasat politisti de la Biroul de Investigatii Criminale. Din cercetãrile efectuate, a rezultat cã cei doi minori, în vârstã de 6 si, respectiv, 8 ani, au vrut sã facã un foc în grãdina locuintei. Cel mai mic dintre ei a gãsit un recipient într-o magazie cu aproximativ 100 ml de benzinã. Ei stiau cã acolo e benzinã, întrucât tatãl lor o foloseste la drujbã si mai stiau cã dacã folosesc benzinã focul se aprinde mai repede. În acel spatiu, de obicei, familia face grãtar. În momentul în care a stropit cu benzinã si a aprins flacãra, hainele copilului au luat foc, mai ales cã acestea erau dintr-un material sintetic. În ajutorul copilului a venit mama, care se afla la casa vecinã pentru a lua apã. În prezent, politistii continuã cercetãrile si audierea persoanelor implicate pentru clarificarea împrejurãrilor în care s-a produs incidentul”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Familia mai are acasã cinci copii, asa cã pe fir au intrat si reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului. Ei au început o anchetã, pentru a vedea dacã pãrintii pot fi sau nu acuzati de neglijentã în acest caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu