DOAMNELE din PSD!

Barlad Online

 BÂRLÃDENI, VI SE PREGÃTESTE CEVA!
NERVOS… Asearã târziu, Dumitru Buzatu a mers val-vârtej la sediul PSD, cerând pe un ton amenintãtor Colegiul Senat Bârlad pentru sotia sa, Gabriela Cretu. Parasutatã de la centru, pesedista Ana Birchall, ar putea ajunge deputat de Zorleni.
VOTATI SAU NU VOTATI?… Gabriela Cretu, senator de Bârlad, Ana Birchall, deputat de Zorleni. Un scenariu pe care USL îl pregãteste pentru locuitorii Bârladului, la alegerile parlamentare din decembrie. O miscare la care Buzatu se gândeste de mult si care îi este pe punctul de a reusi. Cel care îi stãtea ca un ghimpe în coaste, senatorul PNL Cristian David, fostul ministru al Administratiei si Internelor, ar putea candida pe Colegiul senat diasporã, primind propunerea din partea colegilor de partid. Nu se stie dacã David va accepta propunerea liberalilor, însã cu sigurantã Buzatu nu este împãcat cu ideea cã sotia sa ar putea pierde Colegiul Senat Bârlad. Asearã, acesta a mers la Bucuresti pentru discutii la sediul PSD, discutii care se vor prelungi si în aceastã dimineatã. Dacã în PSD lucrurile sunt clare, din tabãra PNL vin vesti interesante. Actualul deputat PNL din Colegiul Vaslui rural, Dan Bordeianu, nu este dorit de colegi pentru un nou mandat de parlamentar. Asearã, Delegatia Permanentã a PNL Vaslui a votat împotriva lui Bordeianu, nefiind de acord cu sustinerea pentru al doilea mandat!
Dumitru Buzatu are emotiideoarece ar putea pierde din mânã Colegiul Senat Bârlad în favoarea senatorului Cristian David. Liberalul, puternic sustinut de conducerea centralã USL, si-a anuntat deja intentia de a candida la alegeri pe Colegiul Senat Bârlad, moment în care PSD a replicat, anuntând-o drept candidat pe acest colegiu pe fostul europarlamentar Gabriela Cretu, sotia presedintelui Dumitru Buzatu. Conform unor surse, asearã Buzatu a ajuns la Bucuresti si a mers la o serie de discutii la sediul PSD, discutii care se vor prelungi si în cursul zilei de astãzi. Sursele noastre sustin cã Buzatu vrea cu orice pret Colegiul Senat Bârlad pentru sotia sa, Gabriela Cretu, desi conducerea centralã a partidului este iritatã de modul ultimativ în care vede liderul de la Vaslui functionarea USL. “Dumitru Buzatu este în mare pericol, chiar sã fie dat din functie jos, dacã se încãpãtâneazã sã nu recunoascã deciziile USL. Dacã dl. David va fi desemnat candidat pe Colegiul Senat Bârlad, la care aspirã si sotia lui Buzatu, iar el va face presiuni în continuare s-ar putea trezi cu o decizie ultimativã de la Bucuresti, care nu-i va conveni deloc”, sustine un observator al evenimentelor politice de la Vaslui din ultimele sãptãmâni. Se poate ca Buzatu sã-si riste functia, din cauza sotiei? Foarte probabil, întrucât pânã miercuri se va lua o decizie finalã si în cazul candidatilor de la Vaslui, iar liderul PSD va trebui sã-si plece capul în fata deciziei de la centru, indiferent care va fi aceasta.
Buzatu viseazã: nevasta, senator, Birchall deputat!
Mandatul cu care Buzatu a plecat la Bucuresti din partea colegilor de partid este legat de cererea ca la Senat Bârlad sã fie trecutã Gabriela Cretu, cu orice pret. Buzatu va cere lui Ponta sã-i valideze candidatura Anei Birchall pe Colegiul de deputati Zorleni, ceea ce ar însemna o umilintã totalã pentru liberali, având în vedere cã în acest colegiu sunt opt primari liberali si doar sapte de la PSD. Birchall a trebuit “mutatã” de pe Colegiul de deputati Negresti, în conditiile în care în urma negocierilor cu PNL acest colegiu revine liberalilor. Cum candidata impusã de la centru fortat trebuie sã primeascã un post eligibil, Buzatu i-a oferit candidatura pe Zorleni, dintr-un considerent simplu: zona Husi este controlatã de deputatul Dan Marian si îi va fi greu pesedistei sã câstige acolo, asa cã Miticã i-a gãsit un post cãldut. Cel sacrificat în toatã povestea aceasta încâlcitã este chiar primarul PSD de la Coroiesti, Cristi Lungu, care se va retrage de la candidaturã. Nici primarii PNL din zona Colegiului Murgeni nu sunt prea încântati de obligatia de a o sustine pe Birchall în aceastã aventurã parlamentarã, însã cu sigurantã disciplina de partid si de aliantã va câstiga într-un final.
Liberalii l-au propus pe Ciurariu. Bordeianu este aproape out!
În toiul acestor frãmântãri politice, care au mai mult caracter de familie, în cazul lui Dumitru Buzatu, liberalii si-au clarificat o serie de probleme. Asearã, Delegatia Permanentã a PNL Vaslui a luat o serie de decizii importante pentru viitorul organizatiei. Astfel, pe Colegiul de deputati Negresti va candida Florin Ciurariu, presedintele organizatiei judetene PNL, actualul vicepresedinte al Institutului National de Statisticã, fiind singurul candidat pe acest colegiu. Surprizele au venit pentru un deputat PNL în functie, huseanul Dan Bordeianu, cel care este pe functie în Colegiul Vaslui rural. Colegii din PNL au fost chestionati, seara trecutã, cu privire la posibila sustinere a lui Bordeianu privind o eventualã candidaturã pe acest colegiu, dat fiind faptul cã deputatii PNL si PSD în functie au prima sansã la a candida la un nou mandat. La întrebarea “Sunteti de acord cu sustinerea candidaturii dlui deputat Dan Bordeianu pentru un al doilea mandat pe Colegiul Vaslui rural?”, 99% dintre membrii Delegatiei Permanente au fost împotrivã. “Acesta este rezultatul votului, pe care îl vom prezenta la Biroul Executiv Central al PNL si vom vedea ce candidat vom avea în acest colegiu”, anuntã Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui. Este de asteptat ca liderii de la Bucuresti ai PNL sã fie de acord cu votul zdrobitor al colegilor de la Vaslui în cazul lui Bordeianu, ceea ce ar însemna nominalizarea unei alte persoane pe acest colegiu, cu sanse mari de a ajunge deputat pe viitorul mandat parlamentar.
Cristian David, senator al Diasporei?
Tot ieri, la Bucuresti s-a discutat despre posibilitatea ca senatorul Cristian David, cea mai importantã voce din USL Vaslui, sã candideze pe Colegiul de senat Diasporã, datã fiind importanta acestui colegiu în perspectiva alegerilor prezidentiale din 2014. Conform unor surse, senatorul David va discuta aceastã nouã optiune, desi nu a renuntat la ideea de a candida pe Colegiul Senat Bârlad. “Nu stim ce va alege dl. senator David, sunt discutii la Bucuresti. Discutiile despre acest colegiu de Senat sunt blocate acum, în asteptarea unei decizii de la nivel central”, explicã presedintele PNL Vaslui, Florin Ciurariu. În conditiile în care David va candida pentru diasporã, Miticã Buzatu trebuie sã dea de bãut: nevastã-sa rãmâne candidat pe Colegiul Senat Bârlad si, ajutatã de deputatul Solomon si primarul Constantinescu, are sanse mari sã prindã un post de senator. Cât de mult vor câstiga bârlãdenii din aceastã miscare politicã? Nimeni nu se stie. S-ar putea sã fim în fata unui nou esec al clasei politice locale, care îsi alege candidatii în functie de cumetrii si relatii de familie, în defavoarea unor oameni care ar avea un cuvânt de spus în comunitãtile lor.
Cazul “Remus Mitrea”, discutat la Bucuresti?
Conform unor surse, plecarea lui Buzatu la Bucuresti este legatã si de ultimele evenimente din planul afacerilor penale din judet, dupã ce unul dintre sustinãtorii financiari secreti ai PSD, fostul director Remus Mitrea, a fost arestat de procurorii DNA. Mitrea este acuzat, în premierã, cã ar fi oferit sume de bani pentru 11 persoane, cãrora le-a indicat sã-l voteze pe Buzatu la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Ponta ar putea sã-i cearã lui Buzatu o mai mare discretie în ceea ce priveste angajarea unor investitori din mediul de afaceri local în sustinerea financiarã a candidatilor la alegerile parlamentare. Cert este cã bomba detonatã de DNA va influenta într-o mãsurã, mai micã sau mai mare, modul în care se vor desfãsura alegerile parlamentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu