Oamenii lui Buzatu, sefi în partidul lui Marian!

Barlad Online

CALUL TROIAN Bogdan Ionut Severin este noul presedinte al organizatiei de tineret al fostului PDL. Decizia a fost luatã duminicã, în prezenta senatorului Dan Marian si a liderului PDL din Bârlad, Corneliu Plesu, cei care îl protejeazã pe tânãrul Severin în cariera sa politicã. Interesant este cã noul lider al organizatiei de tineret de la democrat-liberali (am spune, fosta structurã de tineret a PDL, însã senatorul Marian se încãpãtâneazã sã pãstreze structurile vechi, în cadrul noului PNL, n.r.) este unul dintre oamenii pregãtiti de Dumitru Buzatu si Adrian Solomon. Conform unor surse, profesorul Severin, de la o scoalã din Banca, ajuns peste noapte un pion important în structura noului PNL, ar fi venit de la Partidul Social-Democrat în 2012, ceea ce ne poate duce cu gândul la ramificatiile unor politicieni pe care PSD îi pregãteste, dupã care îi “implanteazã” în alte partide, pentru a controla toate formatiunile politice locale.
E scandal mare în organizatia de tineret a fostului PDL, acolo unde Dan Marian a pus în fruntea tinerilor social-democrati un politician crescut de tabãra lui Buzatu. Bogdan Ionut Severin, un profesor de religie din Banca, a ajuns peste noapte în Comitetul Executiv judetean al noului PNL, om de bazã al democrat-liberalului Corneliu Plesu si al senatorului Dan Marian. Venit de la PSD în 2012, Severin a ajuns repede un pion principal în structurile PDL. Dupã plecarea lui Alex Curelaru în Germania, s-a pus problema înlocuirii acestuia cu un alt tânãr. Asa s-a ajuns, în urma presiunilor fãcute de Plesu fatã de Dan Marian, la profesorul de religie de la Banca. Ca din senin, acesta a apãrut în Comitetul Executiv judetean, plus cã, de duminicã, este si liderul de tineret al fostului PDL. “Nu întelegem ce muncã a depus colegul nostru venit de la PSD, de a ajuns si în Comitetul executiv judetean si în fruntea tineretului PDL. Tinerii din PDL sunt nemultumiti de aceastã alegere. Nu-l vrem pe acest domn profesor de la Banca, o sã tragã în jos organizatia. Oare, domnul Buzatu nu stie cã un fost membru PSD a ajuns în pozitie cheie în PNL? Noi credem cã da, inclusiv Dan Marian stie de asta”, au spus unele surse din fostul PDL, contactate de VRN.
Senatorul Marian încalcã toate regulamentele PNL
Sedinta de duminicã, tinutã în biroul de parlamentar al lui Marian, de la Corevas, sedintã în care Severin a fost confirmat pe functia de presedinte la tineret în fostul PDL, urmând sã intre si pe postul ocupat de Curelaru, acela de consilier judetean, a însemnat si o încãlcare a regulamentelor si deciziilor noului PNL. Astfel, înainte de sedintã, Dan Marian s-a întâlnit cu primarii într-un restaurant din oras, dupã care, la biroul sãu de la Corevas, a tinut o sedintã a Comitetului Director judetean al fostului PDL, la care au participat toti primarii, consilierii locali si liderii de organizatii locale. Sedinta respectivã contravine tuturor deciziilor luate în cadrul Comitetului National al PNL, din ianuarie, când s-a hotãrât cã nu se vor mai tine sedinte pe fiecare organizatie în parte, ci sedintele vor fi comune, cu numãr egal de membri din partea fostului PNL si a fostului PDL. Dar, cum lui Dan Marian i se “rupe de statutul PDL”, dupã cum s-a exprimat într-o altã sedintã, nu mai mirã pe nimeni deciziile sale aberante…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu