Chevron plãteste peste 10 milioane de dolari forajul în zona Bârlad!

Barlad Online

BANI Contractul semnat de firma Dafora (DAFR), detinutã de omul de afaceri Gheorghe Cãlburean, cu Chevron, pentru servicii de foraj pentru trei zone din judetul Vaslui, are o valoarea estimatã de 10,38 milioane de dolari, potrivit site-ului companiei din Medias. Asta, în timp ce ministrul mediului, Rovana Plumb, încearcã sã ne mintã cã faza de explorare nu este neapãrat urmatã si de cea de exploatare! Adicã Chevron aruncã 10 milioane de euro pe sondele ce cautã gaz si dupã ce gãsesc gazele, nu le exploateazã?
Contractul semnat de firma Dafora (DAFR), detinutã de omul de afaceri Gheorghe Cãlburean, cu Chevron, pentru servicii de foraj pentru trei zone din judetul Vaslui, are o valoarea estimatã de 10,38 milioane de dolari, potrivit companiei din Medias. Dafora a anuntat la începutul sãptãmânii trecute cã a semnat un contract pe patru ani cu Chevron pentru servicii de foraj în zona Bârlad începând din aceastã toamnã, contractul incluzând sãparea de sonde, conform programului de explorare al companiei americane. Conform aceluiasi site, al firmei Dafora, Chevron a obtinut, în 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj si explorarea gazelor de sist în trei zone din judetul Vaslui. Chevron mai detine concesiuni si în Dobrogea. Compania intentioneazã sã înceapã în a doua jumãtate a acestui an forarea unui put de explorare a gazelor de sist în judetul Vaslui si va initia studii seismice pentru cele trei perimetre din judetul Constanta. Dafora executã servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrãri de probe productie si workover, dar si servicii de mentenantã si transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrãrilor de foraj pentru companiile internationale implicate în acest sector pe piatã din România, potrivit companiei. Dafora este controlatã de omul de afaceri Gheorghe Cãlburean, care detine aproape 50% din actiuni. În actionariatul companiei se mai regãseste firma Foraj Sonde Craiova, controlatã de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova detine 13,67% din titlurile Dafora. Actiunile Dafora au încheiat sedinta bursierã de miercuri în crestere cu 4,53%, la pretul de 0,0266 lei. La aceastã cotatie, capitalizarea bursierã a companiei este de 26,66 milioane lei (circa 6 milioane euro).
Cine foreazã în zona Bârlad? Dafora, înglodatã în datorii!
Senatorul Iulian Urban precizeazã câteva aspecte foarte interesante privind firma Dafora pe site-ul sãu, www.urbaniulian.ro. “Poate ne explicã dl. Ponta cum este posibil ca Dafora SA sã primeascã un contract de 10,4 milioane euro din bani publici pentru foraj gaze sist la Bârlad, în conditiile în care proprietarii Dafora nu îsi plãtesc datoriile, au creditori care i-au dat în judecatã si spun public cã nu au bani sã plãteascã datorii de câteva mii de euro? Oricum, acesti creditori au sesizat DNA si asteptãm cu interes sã vedem ce va spune justitia, pentru cã legal, o firmã înglodatã în datorii precum Dafora nu avea cum sã primeascã contract din bani publici. Dacã este interesat cineva la Guvern, le putem da lista creditorilor pãgubiti de Dafora, trebuie doar sã ne scrie la secretariat@urbansiasociatii.ro”, precizeazã senatorul Iulian Urban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu