VASILE BLAGA, CE DEZILUZIE!

Barlad Online

 Organizatia PDL Vaslui, în pragul desfiintãrii
LANSARE… Vasile Blaga, presedintele PDL, vine astãzi la Vaslui. O vizitã-fulger, pe care liderul national al democrat-liberalilor o face pentru a-si lansa candidatura la cea mai importantã functie în partid. Blaga vine de la Suceava unde, ieri, si-a lansat programul politic pentru câstigarea unui nou mandat la sefia partidului, spunând cã acesta este locul de unde a început “revolutia portocalie”, ceea ce avea sã fie cunoscutã drept Alianta “Dreptate si Adevãr”. Liderul national PDL trebuie sã rãspundã unor întrebãri foarte dure pe care unii membri de partid din judet le vor pune, cum ar fi nepotismul si candidatii adusi cu mare tam-tam de la Bucuresti si care nu au confirmat deloc la ultimele alegeri parlamentare. Cei din PDL Vaslui vor sã afle si dacã presedintele organizatiei judetene, senatorul Dan Marian, mai poate ocupa interimar acest post si vor sã-i cearã socotealã pentru modul în care a tratat alegerile parlamentare, aducând tot felul de Boureni si nepoti de la Bucuresti, fãrã prizã la electorat.
Blaga vine la Vaslui însotit de fostul presedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, dar si de alti lideri ai partidului. Din informatiile noastre, nu vor veni la Vaslui nici Cristian Boureanu, “bãiatul cu mucii în frezã”, si nici alte personalitãti din PDL care au fãcut “istorie” în ultimele guvernãri. Conform unor surse, la întâlnirea de la Centrul de Afaceri, la care vor participa cei mai importanti membri ai organizatiei judetene PDL, se vor spune multe lucruri despre modul în care organizatia de la Vaslui a fost condusã în ultimii ani, dar si despre greselile fãcute la ultimele alegeri parlamentare. Mai precis, membrii democrat-liberali de la Vaslui vor sã-i spunã lui Blaga cã senatorul Dan Marian a fãcut mai multe greseli atunci când a stabilit candidatii la Camera Deputatilor si Senat. Pe mâna lui Marian si a ambitiilor sale, PDL a pierdut la Vaslui foarte multe voturi, senatorul dorind cu orice pret sã aducã în judet, în fata alegãtorilor, personaje fãrã prizã la electorat, cum a fost cazul fostului deputat Cristian Boureanu, adus sã candideze pentru deputati la Husi. Tot din cauza liderului judetean al PDL s-au pierdut foarte multe voturi în zona colegiului Zorleni, unde tânãrul Sorin Moldovan, despre care toatã lumea spunea cã e nepotul lui Blaga, a încercat marea cu degetul, fiind pus la punct de alegãtorii din acest colegiu.
Numele grele din PDL Vaslui, înlãturate de Marian
Dacã nu ar fi fost unele calcule electorale, Vasluiul ar fi rãmas cu un singur parlamentar, deputatul Sergiu Vizitiu, în conditiile în care Dan Marian a prins Senatul la “ultima strigare”. Tot liderului judetean al PDL i se reproseazã faptul cã a distrus organizatia democrat-liberalã, numele grele din partid fiind înlãturate de cãtre tineri fãrã experientã, precum Marius Arcãleanu sau Ionut Rebegea, care nu prind deloc la electorat. Practic, în conducerea PDL Vaslui nu mai existã acum persoane influente odinioarã, precum Corneliu Mihalache, Viorel Cãrare sau Costicã Stefãnescu, toti fiind dati deoparte pentru ca senatorul Marian si tinerii sãi “lupi” sã-si facã singuri jocurile în partid. Nici primarii PDL nu au o soartã mai bunã, multi fiind nemultumiti de modul în care sunt tratati de conducerea de la Vaslui. Rãmâne de vãzut cum va întelege Blaga sã rezolve situatia tensionatã de la Vaslui, unde mai multi membri de partid cer organizarea unor alegeri interne corecte si transparente, în conditiile în care Dan Marian este presedinte interimar de mai bine de doi ani de zile.
Flutur mai viseazã încã la “primãvara portocalie”
Ieri, la Suceava, Gheorghe Flutur a spus cã “e primãvara PDL” si cã nu întâmplãtor a fost aleasã Suceava pentru lansarea oficialã a motiunii lui Vasile Blaga, pentru cã de la Suceava a început “revolutia portocalie”. Vasile Blaga si-a gândit discursul pe aceeasi temã, spunând cã a decis sã lanseze de la Suceava programul politic în fata unor oameni harnici, de dreapta, care nu vor nimic pe gratis de la stat si cã Gheorghe Flutur, care conduce organizatia judeteanã a PDL, este cel alãturi de care a început constructia Aliantei “Dreptate si Adevãr”. Vasile Blaga si-a exprimat convingerea cã va fi presedintele unui PDL unit si puternic, subliniind cã un partid puternic se bazeazã pe valori pe care el personal nu si le schimbã de la o lunã la alta sau de la un an la altul. El a mai spus cã îsi doreste ca în aceastã campanie internã din partid sã existe o dezbatere sãnãtoasã pentru partid, astfel încât competitorii actuali sã-si poatã da “Bunã ziua” si dupã 23 martie. “Este viatã si dupã 23 martie. Astept un comportament ca al meu dupã alegerile din mai 2011″, a spus Vasile Blaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu