Disputã pentru copilul fãcut de o mãicutã!

Barlad Online

 “Episcopul” Serafim refuzã sã predea copilul!
ASCET SI…NU PREA! Scandal mare la asa-zisa “mãnãstire” de la Copãceana! Copilul nãscut din relatia amoroasã pe care Ionut Dorobãt, autointitulatul “episcop Serafim”, a avut-o cu o cãlugãritã, cu care a stat anul trecut în paraclisul ridicat de acesta, în marginea satului, a ajuns subiect de disputã între ei. Femeia, de loc din Satu Mare, a reclamat la Protectia Copilului Vaslui, faptul cã “ierarhul” îi interzice de aproape un an, sã îsi vadã copilul, o fetitã de un an, pe nume Irina. Ieri, reprezentantii DGASPC Vaslui, ai Politiei si ai Primãriei s-au dus la locuinta lui Dorobãt, pentru a vedea ce se întâmplã cu acel copil. Dorobãt însã a început un mare scandal, refuzând sã coopereze cu autoritãtile si, fãrã sã tinã cont cã de fatã erau si politistii, acesta suna de zor la…112! A refuzat sã dea vreun document de identitate al copilului, existând suspiciunea cã micuta nici nu are certificat de nastere. “Nu am avut cu cine ne întelege. Copilul ar trebui scos din acel mediu, iar dacã mama va demonstra atasament si interes pentru copil, el îi va fi încredintat”, a spus psihologul Ionel Brãtianu.
Desi se prezenta drept cãlugãr, ba episcop chiar, si avea ca obiectiv sã ajungã patriarh (!) în biserica de rit vechi, Ionut Dorobãt sau Serafim, cum este cunoscut, s-a dovedit a nu fi atât de evlavios: mãicutei cu care adesea era vãzut de oamenii din Copãceana, acesta i-a fãcut un copil, o fetitã, acum în vârstã de aproximativ un an. Dorobãt a sperat tot timpul ca secretul sãu, acela cã a devenit tatã, sã nu se afle niciodatã. A dus-o pe femeia cu care trãia în concubinaj, sã nascã undeva la Bucuresti, apoi a lãsat pruncul în grija pãrintilor sãi din Fãlciu, care nici ei nu aveau voie sã spuna prea multe despre fetitã. Pânã la urmã, s-a aflat, însã abia atunci când Dorobãt s-a despãrtit de asa-zisa mãicutã. Unii spun cã el ar fi alungat-o, altii, cã femeia si-ar fi abandonat copilul. Cert este cã, în prezent, fetita se aflã acasã la Ionut Dorobãt, la Fãlciu, iar mama ei a cerut ajutorul autoritãtilor, acuzându-l pe “episcopul Serafim” cã “i-a smuls copilul de la sân si nu vrea s-o mai lase sã îl vadã”. “Situatia ne-a fost semnalatã prin intermediul Telefonului Copilului, de cãtre mamã. Ea a spus cã, de aproape un an, tatãl copilului nu îi permite sã vinã la cea micã”, a precizat psihologul Ionel Brãtianu, reprezentantul DGASPC Vaslui. Acesta, împreunã cu viceprimarul Marian Guzgan, dar si cu Politia, au mers ieri, sã verifice cele semnalate.
Specialistii DGASPC: “copilul va fi scos la un moment dat din acest mediu si autoritãtile se vor îngriji ca el sã fie bine”!
OFICIAL “Tatãl copilului a avut un comportament foarte recalcitrant. Pur si simplu, nu ne-am înteles cu el. Spunea cã el se cãlugãreste peste putin timp (!) si vrea sã cãlugãreascã si copilul! Când i-am cerut documentele fetitei, a refuzat, iar noi credem cã ea nici nu are certificat de nastere. S-a agitat, vorbea agresiv si desi Politia era cu noi, el dãdea telefon la 112. Copilul pãrea ok, la prima vedere, dar, fãrã discutie, aici e vorba despre un abuz, dacã i se refuzã asistenta medicalã, dacã nu este lãsat sã îsi vadã mama, etc. Nu a explicat clar de ce nu o lasã pe mamã sã vinã la copil, dar a precizat cã “ea nu e în stare sã stea mai mult de 10 zile într-un loc”. Având în vedere toate acestea, prin ordonantã presedintialã, copilul va fi scos la un moment dat din acest mediu si autoritãtile se vor îngriji ca el sã fie bine. Personal, militez ca mama sã fie aproape de copil, dar va trebui gãsitã si întrebatã, mai întâi, dacã îsi doreste copilul si dacã are cu ce îl întretine”, a precizat psihologul Ionel Brãtianu, cel care se ocupã de acest caz.
“El spunea la toti cã e cãlugãr, apoi am aflat cã are si copil cu maica aceea”!
Viceprimarul Marian Guzgan a fost si el prezent la fata locului: “Nu prea am avut cu cine ne întelege. El spunea la toti cã e cãlugãr, apoi am aflat cã are si copil cu maica aceea, despre care am auzit cã e de prin Satu Mare. Nu stim prea multe despre ea. Purta haine de maicã si stãtea la ei acolo, la asa-zisa mãnãstire. Stiam de existenta copilului, dar nu a fost nevoie sã intervenim. Acum însã mama reclamã cã nu e lãsatã sã îl vadã. În privinta casei despre care ziceau cã e <<mãnãstire>>, nu se mai întâmplã nimic acolo, poarta e demult încuiatã cu lacãt”, a spus Marian Guzgan, viceprimarul comunei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu