Concurs fãrã concurenti la DSVSA Vaslui

Barlad Online



TACTICÃ Agentia Nationalã a Functionarilor Publici organizeazã concurs de recrutare pentru ocuparea functiei publice vacante de director executiv la Directia Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui. Interimatul este asigurat de Costel Nitã, seful Laboratorului de Sãnãtate Veterinarã, iar gurile rele spun cã acest concurs este pregãtit pentru un anume “nume” din PSD Bârlad: Traian Petcu, actualul viceprimar. Nitã nici nu s-a înscris la concurs, iar Petcu nu are curaj sã discute cu presa intentia sa de a participa la acest concurs!
Concursul pentru ocuparea functiei de director executiv al DSCSA Vaslui se organizeazã în data de 8 ianuarie ora 10.00 – proba scrisã urmatã de proba suplimentarã de testare a cunostintelor de operare a calculatorului. Aceastã probã se va evalua cu calificativul „admis” sau „respins”. Conditiile de participare la concurs si bibliografia stabilitã sunt afisate pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. La conducerea institutiei se aflã acum medicul veterinar Costel Nitã, numit interimar în functia de director executiv prin ordin al presedintelui Autoritãtii Nationale Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, pe data de 19 septembrie anul trecut. Pânã la acea datã, Costel Nitã era seful Laboratorului DSVSA. Acesta l-a înlocuit pe medicul Decebal Sãraru, care a demisionat din functie din motive personale (era PDL-ist!) si, începând cu 14 septembrie, a preluat fotoliul de sef Serviciu Inspectie. Dupã ce a fost numit interimar Nitã la conducerea DSVSA Vaslui, toatã lumea stia un singur lucru: cã postul de director executiv este “pãstrat” pânã la concurs pentru viceprimarul Traian Petcu, un apropiat la deputatului Adrian Solomon (sunt si vecini la ANL si cumetri, Solomon botezându-i copilul lui Petcu). Am încercat sã aflãm cine s-a înscris la concurs si am aflat, fãrã a fi o surprizã, cã medicul Costel Nitã nu s-a înscris! “Nu m-am înscris, pentru cã nu sunt decis sã dau examen. N-am considerat necesar. În conditiile în care nu se înscrie nimeni, pânã la urmãtoarea datã când se va tine concursul, vom mai vedea ce va fi. Eu cred cã mi-am fãcut datoria acolo unde am fost pus si ceea ce m-a consacrat pe mine este functia de sef al Laboratorului de analize, nu functia de director”, a spus Costel Nitã.
Nu-i pentru cine se nimereste, ci pentru cine se pregãteste!
De ceva timp, numele lui Traian Petcu, viceprimarul Bârladului, este cel mai vehiculat ca fiind viitorul director executiv al DSVSA. Meseria lui este de medic veterinar, dar cum mai are una, aceea de prieten si cumãtru cu deputatul Adrian Solomon, acesta vrea sã acceadã în functia de director al DSVSA Vaslui, pentru a nu mai fi “pe locul doi” în cadrul Primãriei. De altfel, faptul cã Nitã nu s-a înscris la concurs, este deja un prim semnal, cã locul este pãstrat pentru Petcu. Rãmâne de vãzut dacã acesta si-a depus dosarul pentru a participa la concurs, pentru cã, din câte am aflat, ar fi câteva conditii de participare pe care nu le-ar îndeplini. Dar cum ambitiile si interesul politic si “prietenesc” al clicii politice proaspãt ajunsã la conducerea tãrii nu au limite, nu este exclus ca acesta sã participe la concurs … cu derogare! Traian Petcu nu a putut fi contactat ieri, el nerãspunzând la nici un telefon, pentru a preciza dacã s-a înscris sau nu la concurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu