Victor Ponta pentru noi este Mircea Geoanã doi?

Barlad Online
SIGURANTÃ Deputatul PSD Adrian Solomon a prezentat ieri un sondaj de opinie “frumos”: “Victor Ponta câstigã alegerile în turul doi cu 53%, iar Klaus Iohannis cu 47%”. S-ar putea sã aibã dreptate. În 2009, înainte de turul doi dintre Mircea Geoanã si Traian Bãsescu, toate sondajele spuneau acelasi lucru: Mircea Geoanã – 53%, Traian Bãsescu – 47%. Iar Geoanã a iesit presedinte… pentru o noapte. Asa cã pesedistii nu au niciun motiv sã fie linistiti. Ieri, Solomon si Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, au organizat o conferintã de presã exclusiv electoralã, respingând orice alte întrebãri.
Deputatul PSD Adrian Solomon a cules cel mai “frumos” sondaj, cel al INSCOP, si l-a etalat ieri în cadrul unei conferinte de presã: “Victor Ponta câstigã alegerile în turul doi cu 53%, iar Klaus Iohannis cu 47%”. Asa s-a exprimat deputatul. Deci câstigã amândoi, dar Ponta iese presedinte…. pentru o noapte. Asa cum stau lucrurile în sondaje, s-ar putea sã aveam de-a face cu reiterarea pãtaniei lui Geoanã din 2009. “Cercetãrile INSOMAR si CURS cu privire la intentia de vot. INSOMAR: Mircea Geoanã – 53% – Traian Bãsescu – 47%, CURS: Mircea Geoanã 53% – Traian Bãsescu – 47%”, este o stire din 4 decembrie 2009, înainte de al doilea tur al prezidentialelor. Exact procentele prezentate de Solomon în conferinta de presã de ieri.
Pesedistii vasluieni nu au niciun motiv sã fie linistiti. Asa cã cei doi lideri vasluieni au lovit în stânga si în dreapta, mai mult în dreapta, bineînteles. “Iohannis are notorietate scãzutã si probleme în comunicarea publicã”. Asta în vreme ce vasluienii, poate nu îsi dau seama, dar sunt extrem de fericiti dupã doi ani de guvernare Ponta. “O analizã a Bãncii Mondiale plaseazã România cu cel mai bun scor la eficienta guvernãrii”, a spus Adrian Solomon. “Din 1996 avem cel mai mare grad de satisfactie în raport cu activitatea Guvernului”, a mai spus Solomon, în vreme ce Dumitru Buzatu a mers mai departe: el zilele acestea întâlneste numai români fericiti. “Echipele de campanie PSD deplasate în diverse localitãti au fost primite foarte bine”, a spus Buzatu, fãrã a vorbi, ce-i drept, despre “trupele sovietice eliberatoare” ce elibereazã judetul de sub “regimul nazist al lui Traian Bãsescu”, dupã expresia candidatului Victor Ponta.
Pesedistii nu se gândesc decât la alegeri
Cu sondaje care, asa cum ei însisi sunt nevoiti sã recunoascã, nu le sunt foarte favorabile, pesedistii vasluieni sunt concentrati exclusiv în aceastã perioadã pe alegerea lui Victor Ponta ca presedinte. Ieri, deputatul Adrian Solomon si presedintele Consiliului Judetean Dumitru Buzatu, liderul Organizatiei Judetene a PSD Vaslui, au organizat o conferintã de presã exclusiv electoralã. Cei doi nu au vrut sã vorbeascã nici despre Ordonanta 55, care permite traseismul politic, nici despre recentele alocãri de fonduri cãtre primãrii prin rectificare. Faptul cã acestea s-au petrecut în aceastã perioadã a fost descris ca “simple coincidente”.
Conferinta a trebuit sã fie strict electoralã, asa cum a spus-o chiar Dumitru Buzatu, acesta fiind profund deranjat de o întrebare legatã de activitatea recent înfiintatului cabinet europarlamentar din sediul PSD. Adrian Solomon a anuntat chiar o serie de conferinte de presã, în vreme ce Dumitru Buzatu nu si-a mai putut încãpea în piele de mândrie cu faptul cã partidul pe care îl conduce este singurul despre care se spune cã are o campanie electoralã “vizibilã”. PSD stã bine si la organizare (“Noi suntem organizati pe mai multe echipe de campanie”, si la… femei (“Femeile voteazã Victor Ponta”).
“Singurii care fac campanie electoralã suntem noi. Nu am vãzut nici un element de campanie care sã demonstreze cã ceilalti fac campanie”, a spus Dumitru Buzatu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu