Accident grav la Bădeana

Un TIR a ciocnit violent o autoutilitară al cărei șofer a fost internat în stare gravă la spitalul din Bârlad.
Ieri, în jurul orei 14.20, pe DE 581, pe raza satului Bădeana, comuna Tutova, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Au fost implicate două autovehicule: un TIR încărcat cu pietriș, condus de Laurențiu Ionescu, 37 de ani, din comuna Lunca Banului, și o autoutilitară marca Mercedes, la volanul căreia se afla Gabriel Borbea, 32 de ani, din satul Priponești, județul Galați.
“TIR-ul circula din direcția Bârlad către Galați, iar autoutilitara se deplasa din sens opus. La un moment dat, șoferul TIR-ului a frânat brusc întrucât se pare că se apropiase prea mult de un alt TIR, care circula în fața sa. În acel moment, cabina TIR-ului s-a întors către stânga, iar remorca a împins-o pe contrasens. Din această cauză, a intrat în coliziune cu autoutilitara
Mercedes”, ne-a declarat inspectorul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Cel mai mult a avut de suferit autoutilitara, după cum era și de așteptat. Din păcate, șoferul dubei a suferit o lovitură foarte puternică în zona capului, fiind internat la Spitalul de adulți Bârlad cu diagnosticul traumatism cranio-facial. De altfel, a fost nevoie de intervenția pompierilor militari bârlădeni pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate. Medicii bârlădeni  s-au arătat destul de circumspecți în ceea ce privește starea de sănătate a șoferului. Din cauza rănilor suferite în zona capului, tânărul avea dese episoade de pierdere a cunoștinței. În consecință, medicii bârlădeni se gândeau tot mai serios la posibilitatea ca șoferul să fie transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași.
Tot în comuna Tutova, dar cu o zi mai devreme, s-a produs un alt accident rutier grav, soldat cu decesul unei persoane. Victima este originară tot din județul Galați, Constantin Iacob, 56 de ani, domiciliat în comuna Bălășești. Omul a fost acroșat și rănit mortal de Ștefan Dragomir, 23 de ani, din comuna Ivești, care se afla la volanul unei mașini. Din primele cercetări efectuate reiese că victima se deplasa cu o bicicletă pe DJ 243A, din direcția Ivești către Tutova. Din sens opus circula Dragomir, la volanul mașinii sale. Acesta susține că biciclistul nu avea vestă reflectorizantă și nici un alt echipament de avertizare luminoasă, astfel că nu l-a putut observa la timp. La fața locului s-a deplasat urgent un echipaj al Ambulanței Bârlad, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu