Staţiile de epurare intră în reabilitare

Barlad Online

Ieri, la sediul SC Aquavas SA, s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare a staţiilor de epurare Vaslui, Bârlad şi Huşi.
Încep lucrările de modernizare a staţiilor de epurare din Vaslui, Bârlad şi Huşi. Investiţiile fac parte din proiectul „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huşi, Negreşti, din judeţul Vaslui” şi se cifrează la 20 de milioane de euro, termenul limită de finalizare a proiectului fiind decembrie 2015. Licitaţia a fost câştigată de firma ieşeană IasiCon, care promite ca în luna octombrie să demareze lucrările.
„După întocmirea proiectului, care va dura circa două luni, ne vom apuca de lucru. Sperăm ca pe la mijlocul lunii octombrie să începem lucrările efective. Suntem o firmă de construcţii renumită la nivel naţional şi avem finalizate mai multe lucrări în zona Moldovei şi în judeţul Vaslui”, a declarat Gheorghe Băean, reprezentantul constructorului.
Neculai Barbu, directorul SC Aquavas Vaslui, a menţionat că va sprijini activ derularea investiţiilor de la nivelul judeţului: „Noi vom da tot sprijinul constructorilor, interesul nostru este maxim pentru derularea în condiţii normale a contractelor. Sperăm că şi firmele să lucreze în acest sens, să reuşim în timp record să finalizăm lucrările la staţiile de epurare”.
Pentru reabilitarea staţiilor de tratare, contractele sunt semnate din luna februarie, dar, în prezent, se contabilizează o întârziere de circa două luni. În această lună se aprobă proiectele şi se vor obţine autorizaţiile de construcţie, iar în septembrie va începe derularea investiţiilor de la staţiile de tratare. Până în jurul datei de 10 august, toate cele cinci proiecte de pe segmentul legat de reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă vor fi scoase la licitaţie publică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu