Criză de vaccinuri

Barlad Online

La Vaslui, peste 300 de nou-născuţi nu au fost imunizaţi contra hepatitei B şi tuberculozei.
Peste 300 de nou-născuţi din judeţ nu au fost imunizaţi împotriva hepatitei de tip B şi a tuberculozei din cauza crizei de vaccinuri cu care se confruntă maternităţile vasluiene. Autorităţile locale au anunţat Ministerul Sănătăţii despre această situaţie, dar nu au primit până în prezent niciun răspuns.
Cele trei maternităţi din Vaslui, Bârlad şi Huşi sunt afectate de criza de vaccinuri de peste o lună.
“Situaţia cu privire la lipsa de vaccinuri HB şi BCG a fost raportată la Ministerul Sănătăţii încă de la începutul lunii, însă nu am primit nicio informare până în prezent. Se pare că întârzierea livrării vaccinurilor menţionate se datorează lipsei acestora de pe piaţă, ca urmare a imposibilităţii producătorului de a le livra. În momentul în care ne vor fi livrate dozele de vaccin, le vom distribui de urgenţă către maternităţi şi medicii de familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.
După ce se vor face livrările de vaccin, nou-născuţii care nu sunt imunizaţi în maternităţi vor intra într-un program de recuperare, prin intermediul medicilor de familie.
Maternităţile din judeţ s-au mai confruntat şi la jumătatea anului 2012 cu lipsa vaccinului BCG. Atunci, timp de o lună, sugarii au părăsit maternităţile fără a fi imunizaţi contra tuberculozei. În 2010, aceeaşi problemă a durat din februarie şi până în iunie, timp în care nu s-a putut face imunizarea a peste 1.750 de bebeluşi din judeţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu