Victimele accidentelor de circulatie din Bârlad, comemorate!

Barlad Online

DURERE Pe platoul din fata Primãriei Bârlad, ieri au fost comemorate victimele accidentelor de circulatie. Actiunea a fost organizatã de Carmen Suciu, membrã a Asociatiei Victimelor Accidetelor Rutiere si de cotidianul nostru, prin redactia de la Bârlad. Ieri s-a marcat în toatã lumea Ziua Mondialã de Comemorare a Victimelor Accidetelor Rutiere. Au participat aproape 100 de rude si prieteni ai celor din Bârlad sau din tarã, care au dispãrut în mod tragic în accidente rutiere cumplite.
Peste un milion de oameni mor, în fiecare an, în urma accidentelor rutiere. Pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen îngrijorãtor, lumea întreagã a marcat, ieri, Ziua Mondialã de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere. Actiunea este organizatã, anual, în a treia duminicã din luna noiembrie. Potrivit datelor ONU, zilnic, peste 3.400 de oameni îsi pierd viața în accidente rutiere, iar alte zeci de mii sunt rãnitI si rãmân invalizi pentru tot restul vietii. În România, potrivit Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, zilnic pe soselele tãrii îsi pierd viata 5-6 persoane, 80% dintre accidente fiind produse în mediul urban, iar 60% sunt din cauza traversãrilor neregulamentare. Specialastii sustin cã peste 85 la sutã dintre accidente se produc din vina conducãtorilor auto. În conditiile în care România ocupã locul doi în Europa în ceea ce priveste numãrul de oameni care îsi pierd viata în accidente rutiere, organizatii din toatã tara militeazã pentru elaborarea unei strategii care sã ducã la prevenirea acestor evenimente nedorite. Presedintele Centrului de Consultantã pentru victimele accidentelor, Ion Mihail a precizat pentru mass-media ieri, cã: “Nu avem aceastã strategie din douã motive: ori nimeni nu stie sã o facã, ori nu vor sã existe asa ceva. Riscurile insecuritãtii rutiere cu care ne confruntãm noi, astãzi, ar trebui sã facã parte si din Strategia Nationalã de Apãrare a Tãrii, pentru cã mor atatia oameni – aproape 2.000 de oameni anual – si atunci nu ar trebuie ca autoritãtile sã fie indiferente la acest lucru. Strategia Nationalã Rutierã este în discutie de aproape 20 de ani, însã nici pânã acum nu a fost aprobatã”.
Bârlãdenii si-au comemorat si ei mortii din accidente rutiere!
Aproape 100 de mame, sotii, frati, tati, surori, prieteni, toti din Bârlad, s-au adunat ieri, la orele 17.00, pe platoul din fata Primnãriei Bârlad, unde Carmen Suciu si ajutoarele ei (rude ale celor dispãruti atât de tragic), au aprins, în jurul fotografiilor celor morti, zeci de lumânãri, marcate cu numele lor. A fost formatã o inimã în jurul pozelor, pentru a simboliza cã cei morti nu au plecat din inimile lor. A fost tinutã o frumoasã slujbã religioasã în memoria tuturor victimelor accidentelor rutiere, în special pentru cei din Bârlad: Mihaela-Angela, Cãtãlina-Georgiana, Ana Maria Corina, Alexandru Dumitru, Decebal, Dragos-Ionut, Margareta-Cristina, Bien, Ana-Maria, Iulian, Constantin, Gabriel, Liviu-Georgian, George, Unal, Dragos, Stefania, Rãzvan, Laura Ioana, Octavian, Romulus-Remus, Andrei – Nicolae, Valentin, Stefan, Vasile, Vasi, Eduard, Mircea, Bogdan-Gabriel, Ana – Maria, Emanuel, Constantin, Alexandru, Laurentiu si Claudia Chiritã. Dupã frumoasa slujbã religioasã, au vorbit agentul de politie Ionel Dumitrascu, preotul Mocãnasu si una dintre prietenele a doi dintre dispãruti: Claudia si Laurentiu Chiritã. Organizatoarea manifestãrii, Carmen Suciu, din Bârlad, si-a pierdut acum câtiva ani, în ajunul Crãciunului, pe sora sa Mihaela (Ella). “ Am dorit din suflet sã organizez si la Bârlad o astfel de comemorare. La acest eveniment am pus toatã iubirea si lumina sufletului meu, ca sã le putem trimite cãtre îngerii nostri, cã nu i-am uita. Sper sã fie un mesaj pentru toti, viata are prioritate si sã nu mai existe asfalturi însângerate! Îmi doresc ca totul sã fie plin de iubire, sã putem trimite iubirea noastra infinitã cerului, acolo unde ne sunt îngerii!”, a precizat Carmen Suciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu