Elevi de elită: O bârlădeancă şi doi vasluieni, premiaţi de Guvernul României


codrenista-Ana-Maria-Ghenghea

Barlad Online

Astăzi, graţie rezultatelor excepţionale obţinute la olimpiadele internaţionale din acest an, o elevă de la Colegiul „Codreanu” Bârlad, doi elevi de la LMK Vaslui şi profesorii care i-au pregătit vor fi recompensaţi la Palatul Victoria.
După ce, recent, trei liceeni din judeţul Vaslui au aflat că se numără printre beneficiarii bursei de performanţă „Meritul Olimpic”, acum mai au parte de o surpriză plăcută. În urmă cu câteva zile, au fost înştiinţaţi că astăzi vor fi premiaţi pentru rezultatele excepţionale obţinute în anul curent. Festivitatea va avea loc de la ora 12, în Sala Transilvania din incinta Palatului Victoria, în cadrul ceremoniei urmând să fie distinşi 226 de elevi din 99 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară.
Potrivit Ordinului de ministru nr. 5.639 din 10 noiembrie, privind premiile acordate de Ministerul Educaţiei elevilor, profesorilor şi unităţilor care au primit distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2015, din judeţul Vaslui vor fi recompensaţi o liceancă din Bârlad şi doi liceeni din Vaslui.
Bârlădeanca este Ana-Maria Ghenghea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu”, care a obţinut premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului. Guvernul o va recompensa cu suma de 3.785 de lei, pe care o vor primi şi profesoara Afrodita Siriopol, care a pregătit-o, precum şi liceul.
Următorul premiat din judeţ este Andrei Popa, elev în clasa a XI-a la Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, care se va alege cu 2.945 de lei pentru medalia de bronz obţinută la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, şi cu alţi 5.950 de lei pentru medalia de bronz de la Olimpiada Internatională de Informatică. Antrenorul său de la lotul naţional, profesorul Andrei Grigorean, va primi 2.950 de lei, iar profesorul de la liceu, Nicu Vlad, va fi recompensat cu 5.950 de lei. Totodată, LMK va încasa ambele premii.
Cel de-al doilea vasluian este Vlad-Gabriel Sîmbotin, elev în clasa a XI-a la LMK, care va primi 3.785 de lei pentru medalia de argint obţinută la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene. Acelaşi stimulent va fi acordat şi profesoarei Gianina Gioconda Romaşcu, pentru că l-a pregătit, precum şi liceului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu