“Prietenia dintre Ciurariu si Marian a durat… douã sãptãmâni!

Barlad Online

PREVIZIBIL…Doar douã sãptãmâni a durat relatia de colaborare dintre fostul PNL si fostul PDL, la Vaslui. Joi seara, cele douã foste organizatii s-au întâlnit în locatii separate, tocmai pentru a discuta despre problemele legate de campania electoralã. În timp ce fostul PDL, cu senatorul Dan Marian, s-a întâlnit la un restaurant de la iesirea din oras, fostii liberali s-au reunit la sediul din zona Gãrii, cam la aceeasi orã. Ce au discutat cele douã tabere, nu prea stim, cert este cã în PNL Vaslui, marele partid liberal, nu existã un singur partid, cum se lãudau liderii judeteni în fata copresedintilor Blaga si Gorghiu, ci douã partide. La sedinta cu membrii PNL din judet, Blaga i-a avertizat pe copresedinti sã nu mai facã tabere si tot felul de grupãri. “Domnilor copresedinti, dati-vã mâna, pentru cã pe umerii vostri apasã rezultatul alegerilor de la locale. Pe umerii mei si ai Alinei Gorghiu apasã discutiile pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2016. Nimeni nu va fi pe liste, dacã nu se obtin rezultate”, a anuntat Blaga. Ori, cum s-a anuntat cã se va face un sondaj cu o casã de profil din Iasi, s-au inflamat spiritele în partid. Fostul PDL Vaslui este multumit de alegere, iar fostii liberali spun cã vor o altã institutie de sondare a opiniei publice. În plus, deputatul Ciurariu, speriat cã va apãrea în sondaje alãturi de o personalitate a judetului, ar fi rãbufnit: “Gata, candidez eu la primãria Vaslui”. Concluzia celor douã întâlniri a fost fãcutã tot de un membru PNL: “La restaurantul unde s-a întâlnit Marian s-au mâncat coltunasi, iar la sediul în care s-a întâlnit Ciurariu cu Polak s-a mâncat c…t”.
În PNL Vaslui, cele douã tabere sunt mai agitate ca oricând. Spectrul pierderii functiilor de copresedinti si a celor de parlamentari i-a derutat de tot pe deputatul Ciurariu si pe senatorul Marian, cei doi lideri judeteni ai liberalilor. De aceea, ambii au chemat fostele lor organizatii judetene la discutii. În locul unui Comitet Judetean Executiv, asa cum se obisnuia joia seara, s-au fãcut douã întâlniri separate, între fosta organizatie PDL, la restaurant, si fosta organizatie PNL, la sediul din Garã. Vechii liberali au discutat, foarte agitati, despre sondajele care vor demara luni, în Vaslui, pe care sunt anticipate patru sau cinci nume, încã de pe acum.
Ciurariu, speriat de posibilitatea unui oponent serios: “Nu mai faceti sondaj, candidez eu la primãrie”
Conform unor surse, sondajul care va fi fãcut prin casa de sondare a lui Tudor Jijie – casã “agreatã” de senatorul Marian, încã din vremea în care conducea PDL – ar urma sã continã, pe Vaslui, cinci nume. Este vorba de cele patru, deja anuntate – Ciurariu, Zaharia, Arcãleanu, Radu – plus un al cincilea, surprizã totalã. Este vorba, se spune, despre o personalitate a judetului, fapt care l-a fãcut pe Ciurariu sã intre în panicã. “Gata, candidez eu, haideti sã nu mai facem sondaj”, s-ar fi exprimat Ciurariu la Bucuresti, conform unor surse din interior. De fapt, la sedinta Comitetului Local Executiv al PNL, de luni, de la Vaslui, “celebra” de acum Simona Polak a anuntat cã ea si cu vechii liberali ar dori sã se mai facã un sondaj de opinie, cu o casã de sondare a partidului, de la Bucuresti, neavând încredere în rezultatele societãtii de sondare condusã de Jijie. Probabil, tocmai aceasta a fost discutia din interiorul sediului PNL, joi seara, între vechii liberali, sã se facã un nou sondaj, pentru cã Dan Marian va încerca sã manipuleze sondajul care începe luni.
De fatã cu Gorghiu si Blaga, au îngropat securea rãzboiului. Acum, e mai jale ca altãdatã…
“Sunteti o organizatie de doi lei! Mi-e rusine de voi si de ce am gãsit aici. Nu mi-am închipuit cã lucrurile stau asa de rãu în Vaslui. Numai scandaluri si tabere”, ar fi strigat Blaga cãtre cei doi copresedinti, la Vaslui, la întâlnirea privatã cu membrii de partid. La conferinta de presã, acelasi Blaga spunea cã “Noi suntem cu totii membri ai PNL si cine nu întelege acest lucru nu are ce cãuta în partid si îsi poate cãuta un alt drum în politicã, tara este mare, optiuni sunt destule. Am spus-o de atâtea ori cã în spate podul este rupt”. Dar, iatã, cã lucrurile nu stau chiar asa. La întâlnirea cu membrii de partid, copresedintii PNL Vaslui anuntau cã fac pace. “Adversitãtile dintre noi, de care s-a tot vorbit, se vor rezolva. Vom vorbi numai de PSD, de acum încolo, acolo e adversarul nostru. Copresedintii nostri au venit cu gânduri bune de la Bucuresti, ne-au si felicitat”, a spus deputatul Ciurariu. Ceea ce s-a întâmplat joi seara ne demonstreazã cã nu e asa, cã PNL înseamnã, la Vaslui, organizatiile lui Marian si Ciurariu, separat.
Sursa: vremeanoua.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu