Sfaturi pentru tratarea ejacularii premature

Barlad Online

Este aproape imposibil sa se defineasca exact ejacularea prematura deoarece ceea ce unele cupluri considera un act sexual satisfacator, pentru alte cupluri ar insemna exact opusul. 

Intr-un studiu aprofundat, desfasurat recent, s-a constatat ca durata medie pana la ejaculare a barbatilor care sufera de ejaculare prematura sau precoce, a fost de 1,8 minute, iar cea a barbatilor care nu se confrunta cu aceasta problema, de 7,3 minute. 

In cadrul aceluiasi studiu, au existat barbati care pretindeau ca sufera de ejaculare prematura si care au rezistat si 25 de minute pana la ejaculare. Acest lucru arata in mod clar ca oamenii au idei diferite despre ceea ce inseamna normal.

Studiul a raportat ca 2,5% din subiectii de sex masculin nu rezistat ejacularii mai mult de 90 de secunde dupa penetrare, in interiorul vaginului. Acesti barbati sufera, fara indoiala, de ejaculare prematura. 

Exista o multime de cupluri care considera nesatisfacator un act sexual care dureaza sub 20 si sunt de parere ca ejacularea sub 10 minute este precoce. La modul general, daca dvs. sau partenerul dvs. simtiti ca orgasmul are loc prea repede, exista probabil ejaculare prematura de un anumit grad.

Importanta ejacularii premature

Sus
In cele mai mult cazuri ejacularea prematura este importanta, deoarece din cauza acesteia partenerii devin nefericiti, frustrati si in cazuri severe, ejacularea precoce poate ameninta sau chiar distruge o casnicie pur si simplu din cauza impactului asupra vietii sexuale a cuplului. 

Uneori, conditia este atat de grava, incat un barbat poate ejacula inainte sa penetreze vaginul. Acest lucru poate fi devastator pentru increderea in sine a barbatului si poate deveni extrem de frustrant si enervant pentru partenera sa - mai ales atunci cand aceasta isi doreste o sarcina. 

Cu toate acestea, majoritatea barbatilor considera ejacularea prematura o conditie iritanta. Este o tulburare care are ca rezultat ejacularea rapida, astfel ca nici unul dintre parteneri nu are parte de prea multa satisfactie.

Sfaturi

Sus
Probabil ca principala problema in viata sexuala ramane gasirea unui partener potrivit. Totusi, una dintre cel mai des intalnite probleme sexuale, o reprezinta cu siguranta ejacularea prematura. Acesta este un punct important pentru orice barbat pentru simplu motiv ca sexul reprezinta un aspect esential in viata oricarei persoane. 

Ejacularea prematura este definita ca o ejaculare persistenta sau recurenta, precedata de stimulare sexuala minima sau imediat dupa penetrare si are loc involuntar. Multe persoane definesc aceasta afectiune ca fiind un act care survine mai repede decat isi doresc ambii parteneri. 

Cat de des se intampla acest lucru in cazul barbarilor de varste diferite? Conform unui studiu, 30% din barbatii cu varsta de 18-29, 32% din barbatii cu varsta cuprinsa intre 30 si 35 de ani, 28% dintre barbatii cu varsta de 40-49 si 31% din barbatii cu varste cuprinse intre 50 si 59 de ani au declarat ca ejacularea prematura reprezinta o problema. 

Multi intre acestia erau de parere ca inaintarea in varsta va diminua aceasta problema. Majoritatea barbatilor, intrebati daca au avut parte de cel putin o astfel de intamplare considerata nefericita, au raspuns afirmativ.

Cauzele ejacularii premature

Sus
Ce cauzeaza ejacularea prematura? Nu exista o singura cauza, ci mai degraba o combinatie de factori. Unii cred caanxietatea este cea responsabila, comportamentele repetitive invatate, excitare excesiva ori insuficienta sau tensiunea musculara. 

Toti acesti factori sunt asociati, iar abordarea fiecaruia dintre acestia reprezinta secretul vindecarii acestei neplaceri specifice barbatilor. Psihologia evolutionista sugereaza ca barbartii au invatat sa ejaculeze rapid pentru a se asigura ca acesta completeaza actul sexual inainte de a fi atacat de un animal de prada, inainte ca femeia sa fi refuzat actul sexual, inainte ca un alt barbat sa ii intrerupa sau pentru a creste sansa de procreare. 

Scopul este sa permitem oameniilor de stiinta sa descopere cauzele si sa se concentreze asupra unor sfaturi eficiente pentru tratarea ejacularii premature.

Reducerea anxietatii

Sus
In primul rand, trebuie sa invatati sa va calmati si sa reduceti nivelul de anxietate legat de performanta sexuala. Deoarece ejacularea prematura este asociata cu numarul scazut de contacte sexuale, barbatii care au o frecventa a actelor sexuale redusa devin supraexcitati, iar acest lucru se va manifesta prin anxietate de performanta atunci cand actul sexual are loc. 

Chiar si barbatii cu frecventa sexuala ridicata pot deveni supraexcitati. Metodele de reducere a anxietatii pot fi diferite de la caz la caz. Exercitiile de relaxare care implica meditatia, hipnoza sau imaginatia pot ajuta anumite persoane. La fel cum un atlet colaboreaza cu un psiholog pentru a-si imbunatati performantele sportive si pentru a fi cat mai echilibrat, la fel puteti sa faceti si dvs. privind activitatea sexuala. 

Incercati sa va imaginati scenarii sexuale pozitive, interactiuni si comportamente care au loc in dormitor. Imaginatia poate fi un plan mental pozitiv, un lucru care sa va ajute sa gestionati mai bine anxietatea de dinainte si din timpul actului sexual. 

Dialogul despre aceasta anxietate este de asemenea, de ajutor. Este important sa va eliberati de ceea ce va apasa constientul, cu toate ca acesta metoda este foarte rar folosita atunci cand vine vorba de ejaculare prematura. Dialogul cu partenerul, un prieten sau un terapeut, va ofera sansa de a diminua senzatia de anxietate si de asemenea, ajuta la atenuarea unora din temerile dvs. 

Barbatii sunt cunoscuti pentru discretia lor, iar acest subiect nu face o nota discordanta. Lucruri precum dimensiunea penisului, aspectul fizic, dificultatile in relatia cu partenerul si probleme legate de stres (locul de munca, situatii financiare, de familie si de sanatate), se pot adauga la anxietatea deja existenta in dormitor. In cele din urma, puteti sa apelati la unele carti de educatie sexuala.

Muschii pelvieni

Sus
Observati vreodata ca este prezenta o tensiune in corpul dvs? In cazul barbatilor, este mai putin probabil sa gaseasca modalitati de a elibera tensiunea pelviana. Deseori, oamenii sunt implicati in actiuni si comportamente pe parcursul vietii si in timpul sexului, care consolideaza tensiunea musculara. 

Daca in timpul actului sexual, va tineti respiratia, incordati abdomenul si muschii sau repartizati in diverse moduri greutatea corpului, in functie de pozitiile sexuale (pozitia misionarului), se poate crea o tensiune musculara care creste sansa declansarii unei ejaculari premature. 

Exemplul clasic il reprezinta barbatii care incordeaza muschii pentru a accentua erectia. Din moment ce orgasmul este o contractie care elibereaza tensiune musculara, este recomandat sa incercati sa controlati nivelurile de tensiune musculara. 

Activitati precum yoga, intinderi usoare, exercitii de reducere a anxietatii si exercitiile fizice, sunt toate modalitati de a diminua tensiunea din zona pelviana si abdominala. Este de asemenea recomandat sa permiteti partenerului sa va maseze intregul corp. Veti simti efectul benefic asupra anxietatii de performanta pe care o experimentati si asupra tensiunii musculare care veti simti ca se elibereaza in timp ce va sunt masate abdomenul, coapsele, fesele si alte zone ale corpului. 

Nu este vorba de stimulare genitala, ci este vorba de gestionarea disconfortului legat de aspectul corpului, de a fi atinsi sau expusi. Barbatii a caror imagine a propriului corp dar si ideea de a fi atinsi, le ofera o senzatie de confort inregistreaza adesea, un rating mai mic de anxietate sexuala.

Metoda start-stop

Sus
Metoda start-stop este una testata si reprezinta un mod de invatare a controlului ejacularii si o metoda de a creste durata pre-ejaculare. Barbatul va stimula penisul pana cand este gata de a avea un orgasm si apoi inceteaza stimularea. De ce aceasta tortura auto-administarata? 

Acesta este un antrenament pentru a afla cand are loc inevitabil ejacularea sau punctul in care nu mai puteti opri acest proces. Astfel, este descoperit momentul care preceda orgasmul cand sunteti pe cale sa explodati. In loc sa ejaculati, veti opri stimularea si veti permite aparitia sentimentului de disparitie a orgasmului. 

Oamenii vor incorda adesea muschii pubococcigieni (o contractie Kegel) pentru a ajuta la stoparea orgasmului si implicit a ejacularii. In esenta, invatati mintea si corpul sa se simta confortabil atunci cand se afla intr-o stare de excitare si veti putea anticipa cand are loc debutul orgasmului. 

Scopul este acela de a extinde faza ciclului sexual intre faza de excitare si momentul orgasmului. Persoanele care au incercat aceasta metoda in mod repetat in decursul mai multor luni, au observat o schimbare in controlul, durata de mentinere a stimularii si a nivelurilor de anxietate si de incredere. 

La inceput, masturbati-va singuri folosind metoda start-stop, apoi utilizati aceasta metoda in timp ce partenerul va va stimula manual sau oral si in final, utilizati metoda in timpul actului sexual.

Masturbarea

Sus
Modelul masturbarii este o forma de comportament invatat care adesea, trebuie sa fie dezvatat. Majoritatea baietilor au un mod de abordare rapida a orgasmului in cazul masturbarii. Cauza rapiditati actiunii poate fi determinata de diverse experiente, fie ca parintii si-au gasit cel mai prost moment sa bata la usa sau masturbarea rapida ar putea fi o modalitate de relaxare atunci cand sunt stresati. 

Acestea sunt principalele motive pentru care persoanele tinere de sex masculin se antreneaza pentru a fi rapide in ceea ce priveste declansarea orgasmului. Acest comportament trebuie schimbat in scopul de a inlocui ideea unui orgasm rapid cu un orgasm care sa se concentreze asupra senzatiei de confort si placere in timpul starii intense de excitatie. 

Masturbarea este cea mai buna practica in sensul pregatirii pentru viitoarele contacte sexuale lipsite de ejaculare precoce. In loc sa se grabeasca declansarea orgasmului, se vor aloca cel putin 20 de minute masturbarii inainte de a ejacula. In acest timp, concentrati-va pe metoda start-stop si asupra stimularii trunchiului si a gladului penisului. 

Glandul este in general, zona cea mai sensibila a penisului si este stimulat continuu atunci cand se afla in interiorul vaginului. Cu toate acestea, barbatii folosesc o miscare manuala sus-jos in jurul corpului penisului neglijand astfel glandul. 

Incepeti cele 20 de minute de masturbare fara sa utilizati lubrifianti si apelati doar la imaginatie. In sesiunile viitoare de masturbare, apelati la imagini cu caracter sexual si lubrifiant, apoi la o revista pentru adulti fara lubrifiant apoi cu lubrifiant, la filme porno folosind si lubrifiant, iar in final, la material pornografic impreuna cu lubrifiant si o jucarie sexuala. 

Ce fel de jucarie sexuala? Orice lucru care va imita stimularea vaginala. Orice crestere treptata a controlului in cazul stimularii, va fi transmisa si in cazul sexului cu un partener

Pozitiile sexuale

Sus
Cine ar fi crezut ca pozitiile care sunt utilizate in timpul actului sexual pot avea un impact in ejacularea prematura? Pozitia cea mai des intalnita in timpul relatiilor sexuale este pozitia misionarului, pozitie care este in acelasi timp asociata cu cele mai multe cazuri de ejaculare prematura. 

Acest lucru este rezultatul faptului ca tensiunea musculara creste la partenerul de sex masculin in incercarea de a-si sustine greutate corpului in brate si trunchi. 

Pentru barbatii care doresc sa vindece ejacularea precoce sunt recomandate pozitiile care limiteaza tensiunea musculara, cum ar fi pozitionarea superioara a partenerului de sex feminin, pozitia laterala si de penetrare pe la spatele partenerei, cand ambii parteneri se sprijina in genunchi.

Gestionarea ejacularii premature

Sus
Cei mai multi dintre cei care sufera de aceasta afectiune pot impiedica ejacularea prematura in cateva luni, prin diverse metode. In acest scop, exista numeroase carti, clipuri video, terapeuti, si sexologi care va pot ajuta in acest proces de vindecare. 

Una din problemele aparute dupa antrenamentul de stimulare si prelungire a duratei pre-ejaculare, este ca va fi dificil sa reveniti la reprize scurte de sex, dar majoritatea dintre dvs. vor prefera sesiunile lungi de senzatii si excitatii intense

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu